Amazon accelerează introducerea cursurilor de informatică în licee, mai mulți retaileri japonezi au profituri considerabile din diviziile lor de servicii financiare, artistul Lincoln Townley vinde opere de artă contra criptomonede pe WeChat, Asendia și An Post încheie un parteneriat e-commerce cross-border

 

Amazon accelerează programul său de introducere de cursuri de informatică în liceele americane.

De asemenea, Amazon s-a angajat să doneze 10 milioane USD către Code Org. Angajații Amazon vor petrece timp și în cadrul organizației Code, ajutând elevii americani de liceu la cursurile de computer science. Prin aceste operațiuni și compilarea datelor obținute, Amazon va putea determina dacă accesul la cursuri de infirmatică se concentrează în anumite școli, putând astfel distribui uniform eforturile sale. (sursă)

 

7-Eleven, Sony și Toyota înregistrează profituri operaționale record în anul fiscal 2017 în zona de servicii financiare.

Mai multe companii de retail și producători auto din Japonia care au lansat operațiuni de servicii financiare încep să concureze băncile tradiționale. Aeon, cel mai mare grup de retail japonez după venituri, a obținut profituri operaționale de 625 de milioane USD în 2017. Seven-Eleven a generat la rândul său profituri de 446 de milioane USD din servicii financiare, iar divizia financiară a producătorului auto Toyota a înregistrat un profit operațional de 1,6 miliarde USD în 2017. (sursă)

 

Fragilitatea economică din America de Sud afectează încasările Despegar.

De la raportul de încasări pe trimestrul 2 al Despegar, economiile din Argentina și Brazilia au continuat să fie volatile. În Argentina, rata dobânzilor a crescut din august la 60%, de la 45% iar moneda sa națională a continuat să se devalorizeze. Inclusiv realul brazilian a scăzut cu 20% față de dolarul american anul acesta. Conform încasărilor înregistrate în T2 și datelor economice, analiștii estimează că Despegar va continua să scadă, inclusiv pe fondul scăderii turismului în regiune. (sursă)

 

Rakuten achiziționează compania crypto exchange Everybody’s Bitcoin.

Rakuten a investit 2,4 milioane USD în această achiziție. Compania ia de mult timp în calcul intrarea pe piața de crypto exchange, reprezentanții săi afirmând că rolul plăților în criptomonede în e-commerce, retail clasic și operațiuni P2P este important. Prin achiziția Everybody’s Bitcoin, Rakuten va putea obține aprobările din partea autorităților de reglementare pentru operarea pe piața crypto. (sursă)

 

Artistul Lincoln Townley a vândut o colecție de artă pe WeChat, fiind recompensat în criptomonedă.

Townley este supranumit “următorul Andy Warhol” în lumea artei din Londra și Los Angeles. Artistul folosește în mod constant social media pentru a-și populariza lucrările. Acesta afirmă că își construiește o rețea de cumpărători care îl contactează personal, eliminând astfel intermediarii din tranzacțiile cu opere de artă. Mulți investitori din zona crypto devin colecționari de artă din dorința de a deține active tangibile. (sursă)

 

Guvernul Chinei ia în calcul fuziunea a doi mari operatori telecom din țară.

Cele două companii telecom, China Unicorn și China Telecom sunt al doilea, respectiv al treilea cel mai mare operator de telecomunicații din China, cu o bază combinată de utilizatori de 580 de milioane. Liderul pieței, China Mobile, are peste 900 de milioane de utilizatori. Guvernul ia în calcul fuziunea pentru a putea investi mai eficient în dezvoltarea tehnologiei  5G de ultimă generație și a putea concura eficient cu firmele americane care caută să seteze standardele pe această piață. (sursă)

 

Asendia și An Post încheie un parteneriat în vederea dezvoltării comerțului cross-border.

Asendia este un joint venture dintre La Poste și Swiss Post, iar An Post este un operator poștal din Irlanda. În urma acordului dintre cele două companii, retailerii irlandezi vor putea accesa mai ușor zona e-commerce, primind astfel acces la livrări last mile pentru colete trimise din cele 15 țări în care operează An Post. (sursă)

 

Aplicația de banking Monese primește 60 de milioane USD finanțare din partea Kinnevik.

Monese este un operator bancar mobile-only care în prezent targetează clienții cu linii de credit flexibile. Runda de finanțare a fost condusă de Kinnevik, iar la aceasta au luat parte PayPal, investitorul european Augmentum Fintech și International Airlines Group. În prezent Monese are peste 600.000 de conturi active în Marea Britanie și alte țări europene. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.