Jack Ma va renunțat la președinția Alibaba, producțiile Netflix, Amazon și Hulu primesc multiple premii Emmy, LA Dodgers va oferi criptomonede spectatorilor pe 21 septembrie, Inditex se va concentra pe e-commerce în 2019

 

Jack Ma plănuiește retragerea sa din poziția de președinte al Alibaba

Jack Ma a afirmat că va renunța la poziția de președinte al gigantului retail chinez după ce va împlini 55 de ani. Actualul CEO al companiei, Daniel Zhang, va adopta și rolul de președinte după retragerea lui Ma. Jack Ma va rămâne membru al boardului director până în 2020. În 2019, Alibaba va împlini 20 de ani, iar planurile de succesiune și structura de management a companiei dau investitorilor încredere că tranziția se va desfășura fără probleme și că Alibaba se gândește la viitor. (sursă)

 

Careem, concurentul Uber din Orientul Mijlociu, demarează operațiunile în Sudan.

Careem este una dintre primele mari companii internaționale care a intrat în țara africană după ce SUA a ridicat sancțunile economice asupra Sudanului. Careem va demara operațiunile în capitala Khartoum, care are potențialul de a deveni una din principalele piețe ale companiei de reide-hailing. Nu este singura companiei de acest tip din Sudan, printre concurenți numărându-se Tirhal. (sursă)

 

Alibaba investește într-o companie care reciclează telefoanele mobile.

Alibaba a efectuat o investiție strategică în compania Huishoubao din zona Shenzhen, companie care va folosi fondurile pentru a investi în tehnologie, a continua construcția capacității sale organizaționale și în layout-ul aftermarket. Huishoubao reciclează telefoane mobile, iPad-uri și alte gadget-uri digitale prin canalele sale O2O, având parteneriate cu Huawei, Vivo și operatorii telecom mari din China. (sursă)

 

Kakao Mobility investește 13 milioane USD în cadrul companiei japoneze de taxi-hailing Japan Taxi.

Compania sud-coreeană care oferă servicii de ride-hailing va deține o participație de 3,4% în firma japoneză. Cele două companii plănuiesc ăs lanseze un serviciu de roaming între cele două aplicații de ride-hailing în trimestrul 4. În urma parteneriatului, vizitatorii sud-coreeni din Japonia urmează să folosească aplicația Kakao T deținută de Kakao Mobility. (sursă)

 

Apple va lansa un top muzical global pentru melodiile din cadrul Apple Music.

Topul va fi disponibil pe piețele în care serviciul Apple Music operează. Compania va demara o serie de playlist-uri pe care utilizatorii le vor putea încărca în librării și le vor putea asculta oricând prin streaming. Vor fi 116 topuri la lansarea programului, inclusiv un Top 100 Global și câte un top pentru fiecare piață Apple Music. Aceste topuri vor fi actualizate zilnic. (sursă)

 

Spectatorii Los Angeles Dodgers vor putea primi criptomonede în cadrul unui eveniment pe 21 septembrie.

În cadrul promoției Digital Bobblehead Night de la meciul de baseball de pe 21 septembrie, primii 40.000 de spectatori plătitori de bilet vor primi un card cu un cod unic și instrucțiuni prin care se poate debloca un obiect promoțional și adăugat în cadrul unui portofel electronic Ethereum. Directorul de Marketing al LA Dodgers a declarat că astfel speră să readucă spectatorii de baseball la stadium și să îi facă pe aceștia mai interesați de criptomonede. (sursă)

 

Producțiile Netflix, Hulu și Amazon au primit premii Emmy.

Cele trei companii au primit, datorită producțiilor lor, multiple distincții. Printre producțiile Netflix premiate se numără Black Mirror, The Crown și GLOW. Serialul Hulu The Handmaid’s Tale a obținut 3 premii. Producția Amazon The Marvelous Mrs. Maisel a obținut de asemenea 3 premii. Majoritatea acestor distincții sunt pentru merite tehnice. HBO a dominat premiile Emmy, obținând 13 distincții, în special pentru serialul Game of Thrones. (sursă)

 

Acțiunile Tesla scad după apariția lui Elon Musk în cadrul podcastului lui Joe Rogan.

CEO-ul Tesla a fost filmat fumând marijuana și fabricând o sabie în timpul serialului online. Apariția sa în cadrul The Joe Rogan Experience a venit la câteva ore după ce a fost anunțată plecarea directorului de accounting din cadrul Tesla. În ultima perioadă, mai mulți executivi au părăsit compania, ceea ce a avut un impact negativ în urma reacției investitorilor. Acțiunile Tesla au scăzut vineri cu 6%. (sursă)

 

Raport Delivery Matters: 87% din cumpărăturile retail din Marea Britanie au loc online.

Este vorba de o creștere de 9% față de anul trecut, când cifra era de 80%. În aceste cifre nu sunt incluse cumpărăturile grocery. Studiul se bazează pe un raport al Royal Mail. Consumatorii britanici studiază piața și accesează comparatoarele de prețuri pentru a beneficia de cele mai bune prețuri și promoții. Un consumator britanic cheltuie în medie 38 de euro la fiecare comandă online. (sursă)

 

Inditex se va concentra și mai mult pe comerțul online începând cu 2019.

Conform CEO-ului companiei, Pablo Isla, toate brandurile Inditex, inclusiv Zara, Pull&Bear și Stradivarius, vor fi disponibile online oriunde în lume până în 2020. Isla a adăugat că produsele Inditex vor fi disponibile și pe piețele în care compania nu deține magazine fizice. Brandul Zara își va extinde semnificativ prezența online. Printre brandurile Inditex se mai numără și Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Zara Home și Uterqüe. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.