Marketplace-ul travel Evaneos obține 84 de milioane USD, Bitcoin crește, Apple va lansa noi poduse săptămâna viitoare, Zooplus lansează un magazin online

 

Go-Jek finanțează site-ul media online Kumparan.

Go-Jek a declarat că investiția în site-ul local din Jakarta a avut loc prin divizia sa de venture capital, Go-Ventures. Kumparan este un site hibrid de știri și platformă social media, care permite utilizatorilor să creeze conținut. Go-Jek urmărește să devină un jucător important pe piața multimedia online în Indonezia și are în plan crearea propriilor studiouri de film. (sursă)

 

Marketplace-ul online de travel Evaneos obține 84 de milioane USD finanțare.

Platforma franceză Evaneos vinde vacanțe personalizate. Până în prezent, are peste 300.000 de clienți, peste 1200 de parteneri locali și oferă peste 8000 de itinerarii. Clienții rezervă excursiile direct la agențiile de turism locale. Evaneos va folosi fondurile pentru a se extinde în America de Nord. Platforma este prezentă momentan în 9 țări europene. (sursă)

 

WeChat lansează un serviciu de mobile lending.

Platforma Zhouzhuan va conține atât noul serviciu cât și un wallet mobile și sistemul de wealth management Licaitong. Utilizatorii noului serviciu vor putea contracta împrumuturi în mai puțin de 10 minute în timpul orarelor de lucru ale băncilor. Se vor putea împrumuta sume de până la 45000 USD, sume care vor proveni de la instituții bancare. Împrumuturile vor fi acordate pe baza unui credit scoring similar cu sistemul Sesame al Ant Financial. (sursă)

 

Prețul Bitcoin a urcat.

Bitcoin a crescut la 6300 USD per unitate în ziua de luni după ce Departamentul de Servicii Financiare al statului New York a aprobat comercializarea monedelor digitale. Permisiunea se referă în mod expres la criptomonedele Gemini Trust Company și Paxos Trust, primele monede virtuale considerate stabile, fiind legate de cursul dolarului. Bitcoin s-a apreciat cu 0,58%, până la nivelul de 6268 USD. (sursă)

 

Apple urmărește să vândă abonamente la diverse servicii de știri.

Apple a achiziționat aplicația de reviste online Texture în luna martie a acestui an. Executivii companiei au discutat cu reprezentanți ai New York Times, Wall Street Journal și Washington Post în vederea plasării de știri zilnic în cadrul aplicației Texture. Discuțiile vin în contextul în care Apple se află în procesul de a investi 1 miliard USD în abonamente, vânzare și creare de conținut. (sursă)

 

Apple va lansa o serie de produse noi săptămâna viitoare.

Prin această mișcare, compania urmărește un trimestru patru consistent în ce privește vânzările. Apple va lansa 3 noi modele de iPhone, mai multe versiuni actualizate de iPad Pro, device-uri Apple Watch cu ecrane mai mari și un nou model de laptop entry-level, precum și un mini-desktop Mac plus accesorii asociate. Lansările vor demara de miercurea viitoare. (sursă)

 

Otto Group se află în căutarea unui partener strategic pentru serviciul său de livrări Hermes.

Grupul german de retail s-a declarat dispus să vândă o participație în cadrul Hermes, ceea ce ar putea cointeresa companii precum Amazon sau Alibaba, care urmăresc să își crească amprenta ecommerce în Europa. Otto dorește să păstreze pachetul majoritar de acțiuni în cadrul Hermes pentru a continua să influențeze deciziile strategice. (sursă)

 

Zooplus, retailer online în zona de articole pentru animale, intră pe piața din Germania.  

Compania germană a lansat Zoobee, supermarket online care vinde mâncare pentru animale și pentru consumatori umani. Noul magazin online vinde, pe lângă articole și accesorii pentru animale, alimente de tipul dulciuri, conserve, cafea, băuturi și produse bio. Zoobee va colabora cu DHL pentru livrarea coletelor. Clienții care plasează comenzi de peste 29 USD vor beneficia de transport gratuit. La fiecare comandă, aceștia vor primi puncte de fidelitate. (sursă)

 

Madeleine Mode va livra în toate țările UE.

Madeleine Mode este un retailer multichannel de articole fashion de înaltă calitate pentru femei. Brandul german de modă are site-uri dedicate în mai multe țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Olanda, însă va livra către toate cele 28 de țări din UE. Conform CEI-ului Alexander Weih, retailerul face un pas logic în cadrul planului său de creștere. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.