Alibaba demarează un joint venture cu Mail.ru, MegaFon și Russian Direct Investment Fund, vânzările Amazon Business se apropie de 10 mld USD, jumătate din gospodăriile din SUA dețin un smart speaker, primele 100 de magazine online din Germania au generat 30,5 mld EUR în 2017

 

Samsung deschide cel mai mare magazin al său de smartphone-uri în India

Magazinul de 3000 de metri pătrați va fi deschis în Bengaluru și face parte din planurile companiei de a domina a doua cea mai mare piață de smartphone din lume. Samsung are concurență puternică în India din partea brandurilor chinezești. În cadrul magazinului vor fi prezente și produsele electronice ale Samsung, precum și dispozitivele sale inovatoare. Gigantul sud coreean a deschis recent cea mai   mare fabrică de smartphone-uri din lume în New Delhi. (sursă)

 

Alibaba demarează un joint venture cu Mail.ru, MegaFon și Russian Direct Investment Fund

Alibaba va deține astfel 48% din AliExpress Rusia ca urmare a acordului semnat cu fondul de investiții și cele două companii tech. Cele  trei entități rusești vor deține împreună 52% din platforma ecommerce în schimbul activelor puse la dispoziție în cadrul joint venture-ului. Astfel AliExpress Rusia va primi acces la cei peste 100 de milioane de utilizatori ai Mail.ru, iar MegaFon va primi 24% din platforma ecommerce în schimbul participației de 10% din cadrul Mail.ru. (sursă)

 

Vânzările Amazon Business se apropie de 10 miliarde USD

Amazon a devenit distribuitorul preferat de multiple instituții precum spitale, agenții guvernamentale sau școli. Conform analilștilor, platforma B2B a Amazon a crescut la 10 miliarde USD în 3 ani în principal datorită vânzărilor către acești actori instituționali. Această divizie ar putea curând aduce încasări mai mari decât Amazon Web Services și business-ul de advertising al retailerului. Platforma B2B a Amazon este prezentă deocamdată pe 8 piețe însă se va extinde în curând. (sursă)

 

PayPal lansează funcția Funds Now

Prin noua funcție, business-urile care utilizează PayPal pentru tranzacțiile lor vor putea primi plățile instant. Funcția va deveni implicită pentru companiile partenere PayPal care nu au primit plângeri și care nu ridică suspiciuni de fraudă. Funds Now va fi inițial disponibilă în SUA, Marea Britanie și Australia. Stripe a lansat recent o funcție similară. (sursă)

 

Altaba își face ieșirea din cadrul Yahoo Japonia

Holdingul Altaba va primi în jur de 4,34 de miliarde USD prin vânzarea întregii sale participații în  Yahoo Japonia. Compania a mărit dimensiunea tranzacției prin includerea tuturor activelor sale în valoare de 1,36 miliarde USD după ce inițial anunțase că va vinde doar o parte din pachetul deținut. (sursă)

 

 

Apple Pay și Google Pay încheie un parteneriat cu 7- Eleven

7-Eleven a adoptat într-un ritm lent tehnologiile de plată mobile. În urma acordului semnat cu Apple și Google, sistemele de plată ale celor două companii vor fi disponibile în cadrul majorității  magazinelor din cadrul lanțului 7-Eleven începând cu luna aceasta. Prin colaborarea cu un lanț major de retail, Apple Pay și Google Pay vor putea ajunge mai ușor la cei 75% din americanii care dețin un smartphone. (sursă)

 

Giganții Internetului susțin modernizarea legilor securității datelor în SUA.

Internet Association este un grup care reprezintă 40 dintre cele mai mari companii online din lume, inclusiv Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft, Netflix sau Twitter. Grupul a declarat că susține modernizarea legislației de data privacy în SUA, însă urmărește aplicarea acesteia la nivel național. Scopul acestei abordări este de a contracara reglementările pe care statul California le va implementa începând cu 2020. (sursă)

 

Studiu: aproximativ jumătate din gospodăriile din SUA dețin un smart speaker.

Un studiu recent relevă că 32% dintre americani dețin un smart speaker, iar alți 16% plănuiesc să cumpere unul de Sărbători. Un lucru mai important care reiese din acest studiu este că device-urile sunt utilizate pentru diverse activități, inclusiv de față cu alți consumatori, 72% dintre deținătorii de smart speakere afirmând că folosesc asistenți vocali de față cu alte persoane. (sursă)

 

Primele 100 de magazine online din Germania au totalizat vânzări în valoare de 30,5 miliarde EUR în 2017.

Cifra reprezintă o creștere de 11,3% față de vânzările din anul precedent. Pe locul 1 se află tot Amazon, cu o cifră de afaceri de 8,8 miliarde EUR. Locul 2 este ocupat de Otto, cu 3 miliarde EUR, iar pe locul 3 se află Zalando, cu vânzări de 1,3 miliarde EUR. Astfel, reiese că primele 3 magazine online din Germania au generat 43% din cifra de afaceri din cadrul topului 100. Studiul topului 100 al magazinelor online din Germania a fost realizat de EHI Retail Institute. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.