Apple lansează o nouă serie de produse, JD lansează un nou serviciu de shopping online, analiștii consideră scăderea de pe piața crypto mai gravă decât crash-ul Dot-Com din 2000, BMW a dezvoltat o motocicletă autonomă

 

Apple lansează o nouă serie de produse.

Apple a aliniat o serie de modele de iPhone mai mari și mai scumpe, pariind pe ecranele mărite. De asemenea, compania a dotat smartphone-urile sale cu procesoare mai rapide și baterii de mai lungă durată, precum și cu funcții inovatoare ca tool-urile de editare foto și tehnologia haptic-touch. Modelul iPhone XS Max costă 1099 USD, restul modelelor având prețul de 949 USD. Smartwatch-urile Apple au un display cu 30% mai mare. Modelul Series 4 costă 399 USD și include un senzor cardiac și este primul smartwatch al Apple care este aprobat FDA. (sursă)

 

Go-Jek lansează o nouă funcție prin care utilizatorii pot comanda mâncare pe credit.

Funcția PayLater a fost lansată la nivelul întregii infrastructuri Go-Jek. Utilizatorii selectează PayLater ca metodă de plată la plasarea unei comenzi de mâncare Go-Food. Ulterior, aceștia pot încărca portofelul electronic  Go-Pay, iar comanda va fi achitată până la finalul lunii. Serviciul este gratuit în prima lună și a fost dezvoltat în colaborare cu Findaya, start-up indonezian de împrumuturi P2P. (sursă)

 

MasterCard lansează o platformă comercială la nivel global găzduită de Microsoft Azure.

Platforma MasterCard Track a fost creată pentru a ușura și automatiza procesele de procurement ale companiilor. Reprezentanții MasterCard declară că spațiul global B2B, deși a beneficiat de anumite inovații în ultima perioadă, este încă în cea mai mare parte ineficient și birocratic. Platforma va putea permite gestiunea tuturor tipurilor de plăți, oferind și conectând informații referitoare la comenzi și facturare. Track va permite băncilor, companiilor de asigurări și rețelelor B2B să ofere valoare adăugată clienților acestora. (sursă)

 

JD lansează un nou serviciu de cumpătăruri online, JD.ID Virtual.

Este vorba, practic, de bannere de virtual shopping. JD a lansat sistemul în 9 gări din regiunea Jakarta. Prin acest serviciu, consumatorii pot alege produse prin intermediul bannerelor virtuale, care seamănă cu rafturi de supermarket. Pentru a cumpăra, este nevoie doar de o scanare prin cod QR a articolelor dorite. După efectuarea unei plăți online, comanda va fi trimisă direct la domiciliul clientului. (sursă)

 

IPO-ul producătorului chinez de vehicule electrice NIO pe piața din SUA, sub așteptările analilștilor.

Acțiunile NIO au scăzut cu 15% după prima zi de tranzacționare, după ce prețul acestora s-a situat la limita inferioară a pragului estimat. Prețul acțiunilor NIO a fost de 6 USD la debut, scăzând la 5,35 USD, oferind companiei o capitalizare de piață de 5,52 miliarde USD. Cifrele au dezamăgit din cauza temerilor investitorilor legate de piața de vehicule electrice în urma recentelor știri negative legate de Tesla. (sursă)

 

Analiștii Bloomberg: scăderea de pe piața crypto, mai gravă decât crash-ul Dot-Com.

Conform Bloomberg, monedele virtuale au scăzut cu 80% față de nivelul din luna ianuarie. Scăderea a depășit-o pe cea de 78% a indexului Nasdaq Composite din anul 2000, la apogeul declinului acțiunilor Dot-Com. Investitorii pe piața crypto, în special cei care au pariat pe alt-coins, monede virtuale secundare, au pierdut masiv. Capitalizarea pieței crypto a scăzut la 187 de miliarde USD. (sursă)

 

BMW a dezvoltat o motocicletă autonomă.

BMW a prezentat o versiune autonomă a modelului moto R1200GS, un proiect aflat în dezvoltare timp de 2 ani. Motocicleta poate porni, accelera, se poate apleca în curbe și se poate opri fără operare umană la bord. BMW a declarat că nu va lansa momentan modelul pe drumuri publice, fiind vorba de un proiect pentru studiul implementării de noi măsuri de siguranță pentru zona self-drive. (sursă)

 

Etsy și-a mutat magazinul online și aplicațiile mobile pe Google Cloud.

Etsy a anunțat intenția de migrare către Google Cloud Platform încă de anul trecut. De asemenea, Etsy a declarat că această mișcare este un progres în vederea atingerii scopurilor sale de sustenabilitate și reducerea consumului de energie. Concurentul EBay a ales direcția opusă, anunțând proiectarea și construcția propriilor servere ca parte din planul său de a-și moderniza infrastructura. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.