2018 poate deveni cel mai bun an pentru IPO-urile tech, Ripple încheie parteneriate în Japonia și Arabia Saudită, JD lansează o platformă de tip Retail as a Service, un studiu Forrester indică topul companiilor de software pentru e-commerce

 

Cameron Stanfill, analist în cadrul PitchBook: 2018 poate deveni cel mai bun an pentru IPO-urile tech

Conform unei analize PitchBook, anul 2018 a fost până acum unul extrem de bun pentru IPO-urile tech, companii proeminente precum Spotify sau DocuSign depășind cu mult prețul inițial al acțiunilor de după listarea publică. Anul precedent a adus IPO-uri dezamăgitoare, precum cele ale Snap și Blue Apron. Anul acesta se vor lista public Eventbrite și SurveyMonkey. Performanțele IPO-urilor din 2018 ar putea pregăti listări publice de succes anul viitor, precum cele ale Lyft și Uber. (sursă)

 

Klarna achiziționează divizia de finanțe a băncii comerciale Close Brothers.

Klarna oferă clienților online opțiunea de a aplica pentru finanțare în zona de checkout a 90.000 de comercianți parteneri. Achiziția diviziei finance a Close Brothers va oferi Klarna acces către încă 600 de comercianți activi din Marea Britanie, inclusiv branduri mari precum Samsung sau Mothercard și un buget de împrumuturi de 66 de milioane GBP. (sursă)

 

Lazada anunță rezultatele promoției sale din 9 septembrie

Promoția 9/9 a Lazada a fost un eveniment de 24 de ore prin care consumatorii au primit discount-uri consistente. Evenimentul a început pe 9 septembrie în Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam. Peste 10 milioane de cumpărători au accesat ofertele Lazada. În cadrul promoției 9/9 au participat zeci de mii de comercianți și peste 20 de depozite, 12 centre de sortare și peste 100 de parteneri logistici. (sursă)

 

Ripple încheie parteneriate în Japonia și Arabia Saudită.

RippleNet a semnat un acord cu Banca Comercială Națională din Arabia Saudită, deschizând astfel un coridor de remitențe între regatul saudit, SUA și piețele din Asia. Orientul Mijlociu este unul dintre cele mai mari surse de remitențe din lume, cu 37 de miliarde USD transferați în 2016. Banca japoneză SBI a dezvăluit planurile sale de a crea aplicații iOS și Android care să utilizeze rețeaua Ripple pentru transferuri interne, aplicații care vor fi disponibile în cadrul a 3 bănci japoneze, iar ulterior în cadrul a 61. (sursă)

 

JD lansează o platformă de tipul Retail as a Service.

JD a anunțat crearea unei platforme care utilizează capabilitățile de analiză big data și le oferă comercianților offline. Platforma va asista retailerii în fiecare pas al procesului comercial, de la alegerea locației optime pentru noi magazine, până la sortimentele de articole puse la vânzare și marketing. Comercianții vor putea analiza factori de la trenduri locale de transport la plasare de produse. (sursă)

 

Tesla întrerupe accesul gratuit al utilizatorilor la sistemul său Supercharger

Oferta de acces gratuit nelimitat la Supercharger era programată să se termine în 2017. În afară de achiziția unui Model 3, singura metodă prin care un client poate accesa gratuit sistemul Tesla de încărcare a vehiculelor este să cumpere un vehicul de la un client existent și să folosească un cod. Elon Musk a declarat că inclusiv această posibilitate nu va mai fi disponibilă clienților. Compania a decis să nu mai ofere încărcare gratuită din cauza costurilor pierderilor foarte mari. (sursă)

 

Marc Benioff, fondatorul Salesforce, achiziționează revista Time pentru 190 de milioane USD.

Familia Benioff a cumpărat celebrul brand media de la Meredith Corporation în cadrul unei tranzacții cash. Deciziile referitoare la operațiunile de zi cu zi sau de tip jurnalistic vor continua să fie luate de board-ul TIME. Marc Benioff a declarat că TIME este o comoară de istorie și cultură și că el și familia lui va fi doar un custode al brandului media. (sursă)

 

Tezos lansează propria sa rețea crypto.

Tokenul virtual va beneficia de o rețea proprie, fiind finanțată cu 232 de milioane USD de fundația elvețiană Tezos în vederea unuia dintre cele mai mari IPO-uri de până acum. Rețeaua a fost lansată cu un an întârziere față de termenul inițial oferit investitorilor. Tezos încă se află în litigiu cu autoritățile de reglementare din SUA. (sursă)

 

Google își consolidează parteneriatul cu Samsung.

Samsung a adăugat săptămâna trecută Rich Communication Services (RCS) în cadrul mai multor device-uri. RCS permite utilizarea mai multor funcții în cadrul SMS-urilor, precum partajarea fotografiilor, citirea de documente și grupuri de chat. Google speră ca prin utilizarea RCS să ajute sistemele Android să concureze mai îndeaproape cu iMessage, Facebook Messenger și WhatsApp. (sursă)

 

Studiu Forrester: Intershop, SAP și Insite sunt liderii pieței de software pentru e-commerce B2B

În cadrul unui studiu efectuat de compania de cercetare Forrester, care identifică cei mai importanți 12 furnizori de software ecommerce B2B, se relevă că aceste companii au început să răspundă foarte bine nevoilor pieței. Cele mai importante 12 companii de pe această piață sunt Intershop, SAP, Insite Software, Apttus, Episerver, Handshake, IBM, Magento, Oracle, Salesforce, Sana Commerce și Unilog. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.