Facebook va lansa un smart speaker, Amazon cumpără un lanț indian de supermarketuri, piața crypto crește datorită Ripple, Alibaba primește licența de testare de vehicule autonome

 

Facebook va lansa un dispozitiv similar cu Echo.

Device-ul se va numi Portal și va avea integrat un ecran și multiple funcționalități sociale media. De asemenea, Portal va fi integrat cu asistentul vocal Alexa. Facebook a anunțat planul său de a dezvolta acest device în cadrul conferinței pentru developeri F8, însă proiectul a fost amânat din cauza unor controverse legate de privacy și de faptul că Facebook ar ajunge târziu pe piața de smart speakers. (sursă)

 

Amazon cumpără lanțul indian de supermarketuri More.

Gigantul retail a efectuat achiziția împreună cu fondul de investiții Samara Capital. Prin această investiție, Amazon urmărește să își crească portofoliul de servicii și să creeze noi oportunuități de creare de locuri de muncă. More operează în principal în orașele indiene de mai mici dimensiuni și ar putea oferi Amazon ocazia de a extinde zona de grocery prin Prime Now. (sursă)

 

Piața crypto înregistrează o creștere datorită Ripple.

XRP, criptomoneda operată de Ripple, a crescut vineri cu 22%, înregistrând o creștere de 75% de-a lungul săptămânii trecute. Indicele Bloomberg Galaxy Crypto a crescut cu 8,7%, una din cele mai mari aprecieri de la mijlocul lui iulie. Creșterea se datorează în special optimismului investitorilor privind planurile de dezvoltare ale Ripple Labs. (sursă)

 

Comcast va achiziționa gigantul media Sky pentru 39 de miliarde USD.

Comcast a câștigat confruntarea licitațiilor cu 21st Century Fox. Licitațiile s-au făcut în orb prin intermediul Takeover Panel, autoritate care moderează achizițiile mari. Sky are 23 de milioane de clienți în Europa și a susținut multiple producții ale Amazon, HBO și Showtime. Astfel, Comcast își va crește masiv prezența la nivel internațional. (sursă)

 

Platforma de transport de marfă Convoy obține 185 de milioane USD finanțare.

Convoy furnizează servicii tehnologizate de transport de marfă cu camionul pentru companii de toate mărimile. Platforma oferă capacitate garantată de transport și monitorizare prin GPS în timp real. Transportatorii pot obține oferte personalizate prin intermediul aplicației operate de Convoy, care va folosi finanțarea pentru a-și extinde parteneriatele și a accelera dezvoltarea de noi tehnologii. (sursă)

 

Alibaba obține licența de a testa vehicule autonome în Hangzhou.

Astfel, gigantul retail va testa mașini care vor fi operate fără șoferi umani în cadrul municipalității Hangzhou, oraș care găzduiește sediul companiei. Alibaba A.I. Labs a primit licența de la Guvernul Municipal Hangzhou. Baidu a primit în martie permisiunea de a testa primele sale 5 vehicule autonome în Beijing. Tencent va face teste similare în Shenzhen. (sursă)

 

Webuycars obține o finanțare de la Naspers.

Platforma specializată de achiziție de mașini din Africa de Sud Webuycars a primit finanțare pentru a-și extinde ecosistemul în țară. Webuycars combină sistemul său de achiziție instant și tehnologia OLX pentru anunțuri online. Astfel, reprezentanțele auto au un mai bun acces la stocuri și cumpărători privați, precum și la comercianți verificați de automobile. (sursă)

 

Nest va intra pe piața de produse digitale de sănătate.

Nest, companie tech deținută de Google, a dezvăluit planuri de a dezvolta o nouă linie de produse în colaborare cu Senosis Health, companie care dezvoltă sisteme de monitorizare a sănătății pentru smartphone-uri. Documentele achiziției Senosis de către Nest arată că cea din urmă nu a dezvăluit public achiziția și că va intra în zona de tehnologie health. (sursă)

 

NetEase va lansa un serviciu de plăți cross-border.

Serviciul va fi lansat prin platforma Epay 163 a companiei. Aceasta permite comercianților chinezi să deschidă business-uri de export pe platforme e-commerce din alte țări și să deschidă conturi de capital și să efectueze plăți. Noul business de plăți al NetEase se va concentra pe platforme e-commerce din Europa, SUA, Japonia și mai multe plăți emergente. (sursă)

 

Commercetools, furnizor de software pentru e-commerce din Germania, investește 14 milioane EUR în extindere.

Compania se va concentra în special pe Marea Britanie, Benelux, Scandinavia și America de Nord și se va extinde către regiunea Asia-Pacific. Commercetools va extinde serviciile sale și va investi în tehnologie și servicii operaționale și de customer support. Un raport Gartner a declarat Commercetools drept una din cele mai inovatoare platforme comerciale. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.