Amazon investește în locuințe prefabricate, Rocket Internet pregătește IPO-ul marketplace-ului online african Jumia, Coinbase își extinde ofertele, Revolut publică cifrele pe 2018

 

Amazon investește în case prefabricate.

Amazon a decis să investească în compania Plant Prefab din Rialto, California, companie care construiește locuințe din materiale prefabricate. Investiția vine la puțin timp după ce Amazon a anunțat o nouă linie de produse smart home integrate cu Alexa. Astfel, gigantul retail se va extinde și în zona de dezvoltare imobiliară și expansiune a device-urilor smart home. (sursă)

 

Rocket Internet pregătește IPO-ul platformei africane de shopping online Jumia.

Rocket a indicat New York drept țintă a listării, IPO-ul urmând a avea loc în 2019. Jumia ar putea primi o evaluare de 1 miliard USD. Rocket a susținut lansarea Jumia în 2012 și urmărește să facă un exit parțial din companie, conform strategiei sale. Jumia a crescut cu 71% în trimestrul 2 față de T1 2018, ajungând la 2,8 milioane de cumpărători activi și la operațiuni e-commerce în 14 țări africane. (sursă)

 

Square lansează un serviciu pentru state de plată în cadrul aplicației sale mobile.

Compania fintech Square lansează serviciul său de payroll în cadrul aplicației sale mobile, anunț care a provocat scăderea acțiunilor unor servicii similare precum ADP sau Paychex. Square a lansat o versiune web a acestui serviciu în 2015, aplicația mobile funcționând similar. Square face astfel încă un pas către a ajuta IMM-urile să gestioneze toate aspectele financiare ale afacerii lor. (sursă)

 

Google ridică interdicția de publicare de reclame la criptomonede în cadrul platformelor sale.

Google va permite exchange-urilor crypto reglementate să cumpere reclame în SUA și Japonia. Noua politică va fi implementată începând din octombrie. Restricțiile referitoare la reclame la ICO-uri, portofele electronice și site-uri de sfaturi de trading au intrat în vigoare în luna iunie. Mișcarea Google vine în contextul uneia similare a Facebook, care a permis reluarea reclamelor crypto preaprobate încă din luna iunie. (sursă)

 

Coinbase își va crește semnificativ ofertele.

Compania de exchange de monede digitale a anunțat mai multe schimbări și extinderea portofoliului său de oferte. Una din schimbări este mutarea focusului companiei de la piața SUA la una internațională. De acum, creatorii pot aplica pentru a-și lista activele pe Coinbase. În urma acestei schimbări, câteva mii de noi active crypto ar putea fi adăugate în cadrul platformei. (sursă)

 

Revolut publică cifrele pe anul trecut și cel curent.

Revolut a obținut o finanțare de 250 de milioane USD în aprilie, ceea ce a oferit companiei o evaluare de 1,7 miliarde USD. La finalul lui decembrie 2017, Revolut a raportat 1,3 milioane de utilizatori, veniturile sale crescând de aproape 5 ori în 12 luni. Compania raportează că în prezent are 2,75 de milioane de utilizatori, gestionând un volum de tranzacții lunar în valoare de 3 miliarde USD. (sursă)

 

Ant Financial finanțează start-up-ul de îmbrăcăminte pentru bărbați Champzee.

Ant Financial și Sesame Credit au condus runda de finanțare. În urma acordului dintre cele două companii, utilizatorii cu un scor de credit Sesame de peste 650 beneficiază de un preț redus la 14 USD lunar pentru serviciul Champzee pe bază de abonament. Compania are în prezent peste 200.000 de utilizatori activi care plătesc în mod normal un abonament de 44 USD lunar. (sursă)

 

Odnoklassniki își extinde serviciul de transfer de bani în Uzbekistan.

Serviciul de plăți al rețelei sociale ruse a fost lansat în Kazakhstan în 2017. Odnoklassniki a integrat sistemul de plată UzCard în cadrul serviciului său existent. Comisionul variază între 0,5% și 1%, în funcție de banca emitentă a cardului utilizat. Utilizatorii din Uzbekistan pot deja transfera bani în și din Rusia și Kazakhstan prin intermediul cardurilor Visa și MasterCard. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.