Stripe obține 245 de milioane USD finanțare, Amazon deschide un nou magazin fizic în New York, Bitmain plănuiește un IPO în Hong Kong, JPMorgan ar putea subscrie IPO-ul Lyft

 

Stripe obține 245 de milioane USD finanțare.

Runda de finanțare a fost condusă de Tiger Global iar printre companiile finanțatoare s-au numărat și Sequoia Capital și DST Global. Stripe va folosi fondurile pentru a se extinde pe piețe cheie, precum cele din Asia de Sud-Est și India. Compania urmărește să profite de creșterea e-commerce pentru a-și extinde serviciile de plăți. În urma finanțării, Stripe obține o evaluare de 20 de miliarde USD. (sursă)

 

Amazon va deschide un nou magazin fizic în New York.

În acest nou magazin, Amazon va vinde produse cu recenzii bune primite pe site, în special produse din categoriile jucării, produse de casă, cărți și electrocasnice. Magazinul se va numi Amazon 4-star și va permite clienților să testeze speakere Echo, e-readere Kindle și alte dispozitive produse de companie. Prețurile din magazin vor fi afișate digital. (sursă)

 

Bitmain Technologies confirmă IPO-ul de pe bursa din Hong Kong.

Bitmain este cel mai mare proiectant de produse pentru minat criptomonede. Compania a avut un profit de 742 de milioane USD în prima jumătate a anului. Majoritatea încasărilor au venit din echipamente de minat criptomonede. Banii obținuți în urma IPO-ului vor fi folosiți de Bitmain pentru investiții în cercetare și producție de noi echipamente de minat. (sursă)

 

JPMorgan ar putea subscrie IPO-ul Lyft.

JPMorgan se află în discuții cu firma de ride-hailing în vederea subscrierii listării acesteia pe bursă, după ce Goldman Sachs și Morgan Stanley au decis să nu se implice în această operațiune. IPO-urile Lyft și Uber vor testa toleranța investitorilor la listarea unicornilor tech care continuă să înregistreze pierderi. (sursă)

 

Acțiunile SurveyMonkey cresc cu 49% în urma IPO-ului.

După listarea de miercuri, acțiunile companiei au crescut cu 49%, aducând SurveyMonkey o capitalizare de piață de 2,2 miliarde USD. Prețul acțiunilor este cu 9% mai mare decât cel la care au fost cumpărate de Fidelity în 2014. Creșterea SurveyMonkey este considerată notabilă de către analiști deoarece compania a avut o creștere lentă și a făcut restructurări masive după moartea CEO-ului său în 2015. (sursă)

 

Oculus lansează un nou produs VR, headset-ul Oculus Quest.

CEO-ul Facebook a prezentat noul device VR al companiei în cadrul evenimentului Oculus Connect din San Jose. Device-ul este o cască de sine stătătoare care nu are nevoie de conexiune la PC. Controllerele touch, monitorizarea și grafica au fost îmbunătățite față de modelul Oculus Go. Inginerul șef al Oculus a declarat că produsele VR ale companiei își vor atinge potențialul abia în următorii 10 ani.  (sursă)

 

Tandem Bank lansează o funcție automatizată de economisire.

Noua funcție a Tandem permite clienților să creeze automatizări prin care sume indicate de aceștia să intre lunar din contul lor curent în cel de economii. Noua funcție automatizată de economisire a fost proiectată spre a stimula economisirea regulată. Aceasta este doar o etapă înainte de creșterea sumelor economisite și stabilirea de obiective de economisire. (sursă)

 

Circle lansează o nouă criptomonedă.

Moneda digitală a Circle este considerată un stablecoin și facilitează transformarea dolarilor americani în tokenuri care pot fi utilizate în cadrul sistemelor blockchain publice. Moneda USD Coin a fost anunțată în mai și este de acum disponibilă în cadrul Poloniex Exchange al Circle. Sunt disponibile 20 de alte monede digitale și portofele electronice care pot fi folosite pentru tranzacționarea cu USD Coin, precum și un sistem de asigurare. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.