Kroger și Walgreens testează un nou concept de magazin, Amazon crește salariul minim al angajaților, compania de software ecommerce Expandly primește finanțare, 4 din 9 branduri ale H&M sunt mai vizibile online

 

Krogers și Walgreens testează un nou format de magazin.

Prin programul pilot, cele două companii își vor reuni business-urile de grocery, respectiv farmacie. Clienții celor două entități vor putea plasa comenzi grocery online și le vor putea ridica de la magazinele Walgreens incluse în programul pilot. De asemenea, produsele proprii Kroger vor putea fi găsite în locațiile Walgreens incluse. 13 magazine din Kentucky participă în cadrul programului pilot. (sursă)

 

Amazon crește salariul minim al angajaților săi.

Amazon a declarat că a crescut salariul minim la 15 USD pe oră pentru toți angajații săi americani, răspunzând astfel criticilor referitoare la compensarea lucrătorilor din depozite. Salariul minim modificat va fi implementat de la 1 noiembrie, 250.000 de angajați, adică 40% din forța de muncă globală a companiei, urmând a beneficia de pe urma schimbării, precum și alți 150.000 de colaboratori sezonieri. (sursă)

 

Netflix va permite fanilor Black Mirror să aleagă finalul episoadelor serialului.

Netflix va adăuga o funcționalitate choose-your-own-adventure serialului. Nu este pentru prima oară când compania testează o astfel de funcție, după un episod Puss in Book, spin-off după filmul Shrek, precum și după alte proiecte pentru copii. Netflix estimează că fanii serialului vor viziona masiv producția, aceștia urmând cel mai probabil să vizualizeze toate finalurile posibile. (sursă)

 

Expandly, start-up care dezvoltă software e-commerce, primește finanțare.

Compania britanică deține o platformă de software care permite retailerilor să vândă pe multiple canale globale. Expandly va folosi fondurile pentru a dezvolta echipele sale de marketing și vânzări, produsele și pentru a-și accelera creșterea. Principala funcționalitate apreciată de retaileri este accesibilitatea vânzării pe marketplace-uri precu, EBay, Amazon sau Etsy. (sursă)

 

Acțiunile TomTom cresc după ce compania a anunțat un contract cu BMW și Peugeot.

TomTom este o companie olandeză care furnizează hărți de navigație și informații despre trafic producătorilor auto Peugeot, Citroen, Opel și Vauxhall. TomTom a anunțat în cadrul salonului auto de la Paris că printre clienții săi se vor număra de acum și brandurile BMW, Mini și Rolls Royce. Acțiunile companiei au scăzut cu 25% luna trecută când Google a anunțat un acord similar cu Renault, Nissan și Mitsubishi. (sursă)

 

Microsoft anunță lansarea Surface Studio 2.

Livrările pentru noul sistem Microsoft vor începe pe 15 noiembrie iar prețul său va începe de la 3499 USD. Principalul element va rămâne, ca și pentru Surface Studio, ecranul, care va rămâne de 28 de inci, însă va fi cu 38% mai luminos și va oferi un contrast cu 22% mai mare. Surface Studio 2 include un SSD de 2 TB. Ratele vor începe de la 25 USD pe lună. (sursă)

 

Google achiziționează Onward, start-up de automatizare a zonei de customer service.

Suma achiziției nu a fost dezvăluită. Cofondatorii și câțiva angajați ai companiei vor fi cooptați în cadrul Google. Onward a dezvoltat o platformă enterprise cu chatbots care utilizează procesarea limbajului natura pentru a înțelege mesajele clienților. Onward poate personaliza răspunsurile în funcție de localizarea și istoricul online a utilizatorului. (sursă)

 

 

Mai multe branduri ale H&M sunt mai prezente online decât offline.

Un studiu al blogului olandez Emerce arată că diviziile online ale H&M depășesc prezența geografică a magazinelor fizice. 4 din 9 branduri ale retailerului au mai multe vânzări online decât offline. În principal brandurile Cheap Monday și Arket vând foarte bine online, fiind prezente pe 18 piețe, deși magazinele fizice care vând haine din aceste colecții sunt prezente în doar 6 țări. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.