Website Builder Expert publică topul global al marketplace-urilor, EBay acuză Amazon că solicită comercianților să se mute pe platforma sa, Bill Gates susține lansarea unei noi aplicații de recomandări sociale, Danske Bank testează un chip contactless

 

Honda va investi 2 miliarde USD în divizia self-drive a General Motors.

În urma investiției, Honda va deține o participație de 5,7% în cadrul Cruise, divizia de vehicule autonome a GM. Honda va plăti 750 de milioane USD în avans și va continua cu investiții de 2 mld USD în următorii 12 ani. Cele două companii vor dezvolta vehicule autonome pentru flote private. Odată cu investiția Honda, Cruise atinge o evaluare de 14,6 miliarde USD. (sursă)

 

EBay acuză Amazon că îi fură comercianții de pe platformă.

Conform EBay, Amazon face solicitări ilicite prin sistemul intern de messaging al platformei. Ebay a trimis Amazon o scrisoare oficială prin care solicită încetarea operațiunilor de atragere a comercianților pe platforma sa. În urma investigației situației, s-au descoperit peste 1000 de mesaje transmise către selleri de pe EBay de către 50 de angajați ai Amazon. (sursă)

 

Banco Sabadell achiziționează platforma spaniolă de plăți online PayTPV.

Achiziția s-a făcut prin intermediul hub-ului de inovație al băncii, InnoCells. PayTPV lucrează cu clienți B2B și B2C, urmărind să îi ajute pe aceștia să își crească vânzările combinând toate canalele de vânzare: online, telefon, sisteme de rezervări și vânzări în magazine fizice. Aplicația simplifică procesele de plată la nivelul băncilor și monedelor utilizate. (sursă)

 

Producătorul auto francez PSA lansează un serviciu de car sharing în Washington.

PSA produce brandurile auto Peugeot și Citroen. Lansarea serviciului de car sharing va avea loc în octombrie. PSA va utiliza inițial 600 de automobile Chevrolet în cadrul serviciului. Anunțul a fost făcut de Brigitte Courtehoux, directorul de servicii de mobilitate din cadrul PSA, la evenimentul Paris Motor Show. (sursă)

 

Bill Gates susține lansarea unui nou motor de recomandări sociale.

Aplicația este cunoscută și este proiectată pentru ca utilizatorii să primească recomandări de încredere referitoare la orice, de la restaurante și cărți la filme și evenimente culturale. Aplicația este gratis și a fost demarată de Larry Cohen, unul dintre executivii din cadrul Gates Ventures. Serviciul ar putea intra pe nișa de recomandări de la prieteni și descoperirea de locuri noi. (sursă)

 

Danske Bank testează FastPay, chip wearable contactless.

Chipul poate fi integrat în cadrul brățărilor, lanțurilor de chei, bijuteriilor și curelelor de ceas. FasyPay permite plățile tap-and-go la checkout. Banca daneză testează produsul pe mai multe mii de clienți din Danemarca, Norvegia și Suedia. Prin chipul wearable, care operează ca un card de debit MasterCard, se pot face plăți de până la 350 DKR fără introducerea PIN-ului. (sursă)

 

Parlamentul European aprobă o nouă directivă privind servicile media audiovizuale.

Prin noua directivă, vor fi extinse anumite reglementări pentru provideri de video online precum Netflix, YouTube sau Facebook, precum și pentru platformelor de live streaming și video sharing. Noile reguli vor prevedea obligativitatea serviciilor de a lua măsuri împotriva conținutului care incită la violență, ură și terorism și reguli stricte privind violența gratuită și pornografia. De asemenea, vor exista reguli stricte privind publicitatea, care nu va putea ocupa mai mult de 20% din programe. (sursă)

 

Website Builder Expert publică topul global al marketplace-urilor e-commerce.

Cele mai populare marketplace-uri din lume sunt cele operate de Amazon (peste 1,2 miliarde de utilizatori), Alibaba (locul 1 pe 15 piețe, cu reach de 1,07 miliarde de utilizatori), Schibsted (care operează marketplace-uri pe 13 piețe, preponderent în țările nordice din Europa), EBay, Naspers (prezent în special în Europa de Est) și Mercado Libre (marketplace dominant în America Latină). (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.