Amazon patentează o versiune a Alexa care poate detecta când cineva este bolnav, Klarna și Mollie încheie un acord, Huawei și Audi dezvoltă tehnologie self-drive, CS-Cart lansează o nouă ediție a marketplace-ului său de software

 

Amazon patentează o nouă versiune a Alexa, care poate detecta când cineva este bolnav.

De asemenea, Alexa poate de acum recomanda și vinde medicamente. Noua funcționalitate va analiza modul de vorbire al utilizatorului și va identifica semne ale unor boli sau emoții distructive. De exemplu, dacă cineva strănută sau tușește în timp ce vorbesc cu device-ul Echo, Alexa poate sugera medicamente împotriva răcelii. La fel, dacă cineva cască, Alexa poate recomanda mai multe ore de somn. NHS, sistemul de sănătate din Marea Britanie, a plănuit un serviciu similar. (sursă)

 

Klarna și Mollie încheie o colaborare la nivel european.

Compania de plăți Klarna va deveni o opțiune standard de plată în cadrul serviciului Mollie. Parteneriatul va intra în vigoare pe piețele din Olanda, Austria, Germania și Finlanda. Mollie are în prezent peste 55.000 de clienți business în Europa, care de acum pot oferi metoda de plată Klarna. Pentru Klarna, parteneriatul aduce o consolidare a poziției sale pe piața europeană. (sursă)

 

Huawei și Audi vor colabora pentru a dezvolta tehnologie self-drive.

Tehnologia pentru mașini autonome dezvoltată de cele două entități va fi implementată în cadrul automobilelor Audi vândute în China. Parteneriatul se va concentra pe crearea unei tehnologii intitulate Level 4, definită ca tehnologia care va permite unei mașini să meargă complet autonom în cadrul unei anumite zone. (sursă)

 

Banca norvegiană DNB investește în cadrul unui tool SaaS digital de banking.

DNB a investit 4 milioane USD pentru a obține o participație de 5% în cadrul toolset-ului de banking dezvoltat de compania de consultanță 11:FS. Această tehnologie va permite băncilor să ofere mai rapid servicii comerciale digitale. Sistemul 11:FS Foundry va putea fi implementat fie modular, fie ca o zonă completă de arhitectură digitală. DNB va fi primul client al Foundry, urmând a-și extinde astfel capabilitățile din zona de împrumuturi. (sursă)

 

Vânzările e-commerce din zonele sărace din China cresc.

Vânzările online în zonele sărace din China au crescut cu 52% anul trecut, la nivelul de 17,3 miliarde USD. Creșterea se datorează promovării “satelor e-commerce” și inițiativei Rural Taobao, care au oferit peste 1,3 milioane de locuri de muncă în cele mai sărace 832 de comune din China. Cifrele au fost raportate de agenția guvernamentală China International Electronic Commerce Center. (sursă)

 

Acțiunile SoftBank scad pe fondul unei situații geopolitice.

Acțiunile SoftBank au scăzut cu 7,3%. Conform analiștilor, mai multe știri au afectat piața, inclusiv suspiciunea că Arabia Saudită ar fi implicată în moartea unui jurnalist saudit în Turcia. Președintele american Donald Trump a declarat că SUA va răspunde cu sancțiuni severe în cazul în care se va dovedi Arabia Saudită a fost implicată în incident. Acțiunile SoftBank au scăzut din cauza legăturilor puternice ale companiei cu regatul saudit, acesta fiind un investitor major în cadrul Vision Fund. (sursă)

 

CS-Cart lansează o nouă ediție a marketplace-ului său de software.

Furnizorul de software pentru e-commerce a lansat noua ediție a platformei sale marketplace, intitulată Multi-Vendor Plus. Soluția este adresată business-urilor mari și prezintă noi funcții atât pentru comercianți cât și pentru deținătorii de marketplace-uri online. În prezent, peste 35.000 de companii folosesc soluțiile software e-commerce ale CS-Cart. (sursă)

 

Programele Fulfillment și Shipping ale eBay au fost lansate în Germania.

eBay a lansat două noi servicii în Germania prin care va ajuta comercianții din această țară să își vândă mai ușor produsele online. Sellerii eBay vor putea oferi livrare a doua zi odată cu introducerea programului de fulfillment și soluții logistice. Cele două servicii au fost reunite sub denumirea Multichannel Logistik Services. Zona de fulfillment va fi desfășurată în colaborare cu Fiege, Hermes și Plentymarkets iar zona de livrare în colaborare cu DPD. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.