Magazinele online și agențiile pot căuta candidați pe nișe direct din baza de date eComJobs

 

La 3 ani de la lansarea primului portal de joburi în zona de eCommerce – eComJobs.ro – fondatorii Lavinia și Ciprian Drăgoi anunță un nou mod de a face recrutare: candidații pot fi căutați pe nișe, direct din baza de date, serviciu nou dedicat proprietarilor de magazine online sau agențiilor cu activitate în acest domeniu.

Cei doi oferă și un exemplu: un deținător de magazin online cu produse de Fashion sau de Beauty, IT&C, Home&Deco, Copii, etc, are de astăzi posibilitatea să căute candidați care să mai fi lucrat în trecut/prezent pe această nișa și sunt dispuși să se angajeze, având deja cunoștințele necesare, fix în nișa magazinului care recrutează.

 

Acest serviciu este unul nou, pe lângă cel standard, de a adăuga un anunț, și este pe bază de credite.

 

Toți candidații descoperiți în baza de date eComJobs sunt persoane care și-au marcat disponibilitatea de a avea un job nou (status DISPONIBIL, în platforma eComJobs), acest lucru putând să însemne că sunt liberi de contract sau că sunt deja angajați dar ar fi dispuși să-și schimbe locul de muncă dacă sunt convinși că fac o alegere corectă în cariera lor.

Inițial, angajatorii pot vedea câteva date din CV (anonimizate) care i-ar putea ajuta să ia o decizie, urmând ca aceștia să trimită o cerere candidatului pentru a primi acces la întregul CV și la datele de contact. Candidatul are 3 zile la dispoziție pentru a se decide dacă oferă acces sau nu angajatorului (putând să-și și justifice decizia), iar angajatorul va plăti doar dacă cererea de acces este acceptată.

În prezent se poate face filtrarea în funcție de oraș, nișă, departament sau nivelul de experiență.

 

 

Lipsa forţei de muncă este una dintre problemele cu care se confruntă orice manager din România și încercăm să venim astfel în ajutorul companiilor de eCommerce. Candidații înscriși în baza de date eComJobs sunt persoane de toate vârstele, cu experiență în eCommerce, dar și începători sau doritori la început de drum ce sunt dispuși să îmbrățișeze un astfel de job în mediul online.

Acesta a fost mereu și focusul nostru, să încurajăm cât mai mulți tineri să lucreze într-un magazin online, să învețe în fiecare zi, să fie curioși, deschiși la schimbare și la o viață alertă. Lucrăm deja în zona asta de educare a pieței, publicăm constant interviuri și sfaturi utile de la mulți angajații din eCommerce, cunoscuți și apreciați pentru munca lor. Credem că online-ul lasă mult spațiu pentru depășirea provocărilor de orice fel și oricine este consumator de internet poate să lucreze în eCommerce.” declară Ciprian Drăgoi, fondator eComJobs.

 

În prezent sunt câteva magazine online care testează acest nou mod de a recruta, însă trebuie menționat că majoritatea candidaților sunt din București. Planul eComJobs este de extindere a comunității Angajat în eCommerce, în toată țara.

 

***

Se poate crea un cont de angajator și alege candidații potriviți (și disponibili) direct din baza de date eComJobs. Pentru mai multe detalii: ciprian@ecomjobs.ro.

Pentru mai multe detalii/noutăți se poate accesa blogul eComJobs

Citeste si interviul realizat de Ecomnews cu fondatorii eComjobs, din mai 2017

***

 

eComJobs.ro este singurul portal de recrutare dedicat magazinelor online. Lansat in 2015 de catre Lavinia Biberi si Ciprian Dragoi, eComJobs.ro a ajutat peste 250 de companii sa-si gaseasca angajatii potriviti pentru acest domeniu de activitate. Site-ul beneficiaza de un sistem de validare manual al CV-urilor inainte de a ajunge la companii, asadar calitatea CV-urilor este una mai ridicata fata de site-urile generaliste de recrutare.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.