Falimentul Sears indică ascensiunea e-commerce, Instacart obține 600 mil USD finanțare, Pinterest lansează funcția de recomandări de produse, Amazon are două noi programe de reciclare

 

Sears depune documentația prin care își oficializează falimentul.

Conform analistului economic Chuck Grom, Sears se află de mai mulți ani în pragul colapsului, cauzat în special de ascensiunea vânzărilor online. Clienții companiei au adus totuși acesteia 14 miliarde USD anual, vânzări impulsionate de branduri ca DieHard și Kenmore. Cei mai mari beneficiari de pe urma falimentului Sears ar putea fi JC Penney și Walmart, care au în jur de jumătate din magazinele lor fizice în proximitatea fostelor centre comerciale ale Sears. (sursă)

 

Uber urmărește accelerarea IPO-ului.

Uber se pregătește să lanseze oferta sa inițială de acțiuni în următoarele 6 luni, astfel încât IPO-ul său să aibă loc înaintea celui al competitorului Lyft. Goldman Sachs și Morgan Stanley vor fi companiile care vor subscrie IPO-ul Uber, evaluat la 100 de miliarde USD. Lyft a programat IPO-ul său pentru martie-aprilie 2019, cu JP Morgan la subscriere. Uber și Lyft se vor lupta practic pentru același grup de investitori după listare, primul IPO urmând a atrage atenția investitorilor asupra sa în detrimentul competitorului. (sursă)

 

Instacart obține 600 de milioane USD finanțare.

În urma acestei finanțări, compania de livrare grocery este evaluată la 7,6 miliarde USD. Instacart va folosi fondurile pentru a continua extinderea în America de Nord, accelerarea investițiilor în marketing și a recrutărilor de ingineri și dezvoltatori de produs. Momentan, Instacart colaborează cu 300 de retaileri din SUA și Canada și oferă și un program de livrare rapidă pe bază de abonament. (sursă)

 

TravelPerk, platformă SaaS de corporate travel, obține 44 de milioane USD finanțare.

Printre finanțatori se numără și Kinnevik. Compania va utiliza fondurile pentru a se extinde pe noi piețe și a-și accelera creșterea. Platforma SaaS a TravelPerk permite echipelor să gestioneze o călătorie, de la rezervarea inițială la partea de contabilitate. Acesta oferă posibilitatea de rezervare a călătoriei prin tool-uri și resurse pentru managementul tuturor aspectelor, inclusiv comparație de prețuri, rezervare de bilete de tren sau avion și de camere de hotel. (sursă)

 

Pinterest lansează funcția de recomandări de produse.

Pinterest continuă să se extindă în zona de cumpărături online prin lansarea funcției Product Pin. Acest sistem va recomanda produse, inițiat în zonele Style și Home Decor. Recomandările, care includ fotografii și link-uri către site-ul de vânzare, sunt bazate pe gusturile utilizatorului precum și pe cele mai recente trenduri. Product Pins oferă pricing dinamic și informații despre stocuri. (sursă)

 

Netflix crește cu 14% pe trimestrul 3.

Creșterea veniturilor pe T3 se datorează creșterii numărului de abonați. Compania de streaming a obținut 7 milioane de noi abonați, depășind estimările analiștilor de 4,8 milioane. Încasările au atins 4 miliarde USD. În T3 al anului precedent, Netflix a raportat vânzări de 2,99 miliarde USD. Creșterea totală pe anul în curs față de cel precedent a Netflix este de 96%. (sursă)

 

Postmates continuă extinderea în SUA.

Postmates a făcut o nouă mișcare pentru a se afirma ca jucătorul dominant pe piața americană de livrări on-demand. Compania a anunțat extinderea către 134 de noi centre urbane din SUA, ridicând totalul orașelor în care operează la 550, ceea ce înseamnă o acoperire de 60% a teritoriului american. Postmates are 800 de angajați full-time și a obținut recent o finanțare de 300 de milioane USD în cadrul unei runde conduse de Tiger Global. (sursă)

 

Amazon anunță două noi inițiative pentru a-și reduce amprenta de carbon.

Cele două noi programe de reciclare vor fi lansate în SUA și Marea Britanie. În SUA, Amazon va investi 10 milioane USD în Closed Loop Fund, entitate care susține infrastructura de reciclare din SUA. Investiția Amazon va facilita reciclarea pentru 3 milioane de noi gospodării americane, urmând să aducă 1 milion de tone de material reciclabil la centrele din SUA până în 2028. În Marea Britanie, Amazon va instala panouri solare la 50 din centrele sale de fulfillment până în 2020. (sursă)

 

Criptomonedele principale înregistrează o creștere de aproximativ 7%.

Bitcoin, Ethereum și XRP au înregistrat creșteri de în jur de 7%, pe fondul scăderii cu 2% a controversatei monede virtuale Tether. Tether este bazat pe rezervele de monede naționale, valoarea sa scăzând cu 2,5%, ceea ce a scăzut încrederea în rezervele de astfel de monede. Prețul Bitcoin a crescut până în jur de 7000 USD, după o perioadă de scădere masivă. (sursă)

 

IBM raportează venituri sub estimări pe trimestrul 3.

Încasările totale ale companiei au scăzut cu 2% în trimestrul 3. Vânzările IBM au fost afectate de scăderea cererii de software și servere mainframe, precum și factori sezonali. 60% din cifra de afaceri a companiei a venit de pe piețe din afara SUA. Zona de servere și sisteme de stocare a crescut cu doar 1%, față de creșterea de 25% de pe trimestrul precedent. Divizia de cognitive software, care include Watson, a atins vânzări de 4,15 miliarde USD, în scădere cu 6% față de T3 din anul precedent. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.