Uber lansează un serviciu de recrutare de personal temporar, Sam’s Club încheie un parteneriat cu Instacart, Goldman Sachs investește în BitGo, PayU extinde cooperarea cu Google Pay

 

Careem obține 200 de milioane USD finanțare.

Compania de ride-hailing din Orientul Mijlociu a atras o finanțare de la investitori exitenți și se așteaptă la creșterea fondurilor primite. Careem, companie evaluată la peste 2 miliarde USD, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 120 de orașe din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Turcia și Pakistan. Recent compania s-a extins pe noi piețe și către noi arii de servicii. (sursă)

 

Lazada încheie un parteneriat cu 7-Eleven.

Consumatorii din Singapore își vor putea curând ridica comenzile plasate online de la 7-Eleven. Acest tip de livrare este posibil prin colaborarea celor două entități cu Ninja Van, furnizor logistic last-mile. Sunt 350 de locații 7-Eleven în Singapore iar cumpărătorii pot selecta magazinul de la care doresc să ridice comanda. Utilizatorii Lazada vor plăti o taxă de livrare de 2,17 USD pentru un colet de mărime medie. (sursă)

 

Uber dezvoltă un business de recrutare.

Uber va oferi către aprox. 1100 de contractori independenți servicii de recrutare de personal temporar pentru evenimente și întâlniri corporative. Noul serviciu se va intitula Uber Works și se va ocupa de recrutare de angajați temporari precum chelneri, personal de securitate și alți angajați pe termen scurt. Uber a testat timp de 7 luni serviciul în Chicago și Los Angeles. (sursă)

 

Line lansează un dispozitiv adresat magazinelor fizice prin care va facilita tranzacțiile cashless.

Dispozitivul este proiectat pentru a oferi o modalitate simplă, rapidă și convenabilă de plată la magazinele mici din Japonia. Gadgetul na avea taxe de utilizare zero în primele 6 luni și comisioane zero pe tranzacții până în 2022. Ulterior, comisionul perceput va fi de 2,45% din fiecare tranzacție aprobată. Prin această lansare, Line are drept obiectiv accelerarea adoptării aplicației sale Line Pay și de a aduce Japonia mai aproape de statutul de societate fără numerar. (sursă)

 

Sam’s Club încheie un parteneriat cu Instacart.

Sam’s Club, rețeaua de magazine cu prețuri de depozit pe bază de membership a Walmart, va oferi livrări grocery same-day în jumătate din locațiile sale din SUA până la finalul lui octombrie. Serviciul va fi extins ulterior către peste 100 de locații Sam’s Club. Compania are deja un parteneriat cu Instacart. Cei care nu sunt încă membri Sam’s Club pot deveni prin intermediul Instacart și după achitarea unei sume de 45 USD anual. (sursă)

 

Venmo înregistrează un trimestru 3 pe creștere.

Volumul de plăți al Venmo a crescut cu 78% în trimestrul 3, la un total de 17 miliarde USD. 24% din utilizatorii sistemului de plăți operat de PayPal au participat într-o acțiune monetizabilă. PayPal a raportat procesarea a peste 1 miliard USD din transferuri instant venite pe pe platforma Venmo. Volumul de plăți al PayPal a crescut cu 25%, la 143 de miliarde USD, la fel și numărul de conturi noi, situat pe trimestrul 3 la 9,1 milioane. (sursă)

 

Goldman Sachs investește în BitGo.

BitGo este un start-up care urmărește să faciliteze investitorilor instituționali stocarea securizată a criptomonedelor lor. Investiția Goldman Sachs și Galaxy Digital Ventures se ridică la 16 milioane USD. BitGo a primit până în prezent finanțări în valoare de 58,5 milioane USD. Platforma raportează că a securizat până acum peste 2 miliarde USD în active crypto, țintind 1 trilion USD. (sursă)

 

PayU își extinde colaborarea cu Google Pay.

Retailerii online care folosesc serviciile PayU pot de acum oferi Google Pay ca metodă de plată în cadrul site-urilor și aplicațiilor lor mobile. PayU a intrat în colaborare cu Google în 2016, când gigantul tech a promovat sistemul său de plată Android Pay, devenit între timp Google Pay, prin intermediul PayU. În Europa, PayU are operațiuni locale în Rusia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și Turcia. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.