JD va deschide un magazin pe Google Shopping, PayPal extinde parteneriatul cu American Express, Apple va lansa noi device-uri, Germania cere o taxă minimă globală pentru companiile tech

 

Uber țintește dezvoltarea unui serviciu de livrări cu drone.

Uber și-a fixat un obiectiv ambițios, anume ca în 3 ani să dețină o flotă de drone cu care să efectueze livrări comerciale pe multiple piețe. Compania are însă o experiență limitată în ce privește dezvoltarea de tehnologie, scuterele și mașinile sale autonome fiind încă netestate. Uber a anunțat noul serviciu în vederea IPO-ului din 2019. (sursă)

 

JD va lansa un magazin pe platforma Google Shopping.

Prin această mișcare, JD va putea vinde direct către consumatorii americani. Compania se bazează pe Walmart pentru a vinde către clienții din SUA. JD are facilități de depozitare și livrare în Los Angeles și plănuiește să își extindă rețeaua logistică. JD se bazează pe extinderea la nivel internațional pentru a contracara scăderea de pe piața din China, unde este concurată de Alibaba și Pinduoduo. (sursă)

 

HelloFresh achiziționează compania concurentă Chefs Plate.

Chefs Plate este singurul serviciu de livrări meal kit cu acoperire națională din Canada. Compania deține centre fulfillment în Toronto și Vancouver și a obținut până în prezent 18 milioane USD finanțare. Prin această achiziție, Chefs Plate va continua extinderea, iar HelloFresh devine cel mai mare jucător de pe piața de livrare de mâncare din Canada. (sursă)

 

PayPal extinde parteneriatul cu American Express.

PayPal a anunțat că deținătorii de carduri American Express își vor putea folosi punctele Membership Rewards atunci când cumpără de la comercianți asociați cu firma de plăți. De asemenea, cele două companii vor oferi o experiență integrate în cadrul aplicațiilor lor. Acordul este similar cu cel dintre Visa și Mastercard și are drept obiectiv creșterea vizibilității și utilizării. (sursă)

 

Walmart anunță un parteneriat cu Advance Auto Parts.

Parteneriatul va demara în 2019 și obiectivul său este crearea unui magazin de piese de schimb în cadrul site-ului Walmart. De asemenea, va fi demarat un serviciu de livrare la domiciliu și de pick-up în aceeași zi în locații fizice Walmart și Advance. Advance Auto Parts are 6400 de magazine fizice și 70.000 de angajați în SUA, Canada, Puerto Rico, Mexic și zona Caraibelor. (sursă)

 

Ticketmaster achiziționează compania blockchain Upgraded.

Upgraded minimizează posibilitățile de fraudă utilizând coduri de bară criptate. Astfel, clienții de bilete la evenimente vor putea evalua dacă un cod de acces este legitim iar organizatorii de evenimente vor putea vedea mai clar cum au fost vândute biletele. Achiziția Upgraded vine în contextul criticilor privind fraudele adresate către Ticketmaster. (sursă)

 

Apple a trimis invitații către un eveniment care va avea loc pe 30 octombrie în New York.

Invitațiile au fost trimise către mai multe entități media. Este de așteptat ca Apple să lanseze noi device-uri la evenimentul de pe 30 octombrie, în special noi modele de iPad și Mac. Compania a lansat noi dispozitive iPhone și Apple Watch în septembrie, astfel că jurnaliștii estimează că vor fi lansate acum și device-urile mai puțin populare ale companiei. (sursă)

 

Sonos urmărește un parteneriat cu Roku.

Compania audio se află în discuție cu Roku în vederea includerii de comenzi vocale pentru controlul device-urilor și TV-urilor Roku. Prin potențialul acord, device-ul Sonos One ar putea fi modalitatea de acces vocal către aplicații și servicii. Sonos a investit masiv în ultimii ani în piața de home audio, însă recent a demarat investiții și în zona de asistenți virtuali personali. (sursă)

 

Sberbank ia în calcul achiziția unei participații în cadrul Yandex.

Yandex este listată atât pe bursa din Moscova cât și pe cea NASDAQ. Sberbank, bancă controlată de statul rus, urmărește o participație de minim 30% în cadrul companiei de search. Banca deține drept de veto în cadrul acționariatului Yandex în ce privește vânzarea de pachete de mai mult de 25% din acțiuni. Cele două companii au creat anul trecut o platformă adresată pieței e-commerce rusești. (sursă)

 

Germania cere o taxa globală minimă pentru companiile tech.

Un parlamentar social-democrat din parlamentul german a declarat că este ne voie de aplicarea unui procentaj minim de taxare a companiilor precum Google, Amazon, Facebook sau Apple de la care statele să nu se poată sustrage. Prin această mișcare, se urmărește ameliorarea unei probleme stringente, caracteristice fenomenului de globalizare: transferul de profituri către regiuni cu regimuri fiscale benefice companiilor mari. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.