Sam’s Club lansează magazine fără casieri umani, EBay, Facebook și Baidu publică rapoartele de încasări, Volkswagen și Mobileye lansează un serviciu de ride-hailing, AWS se extinde în Africa de Sud

 

EBay raportează cifre peste estimări în trimestrul 3.

EBay a adăugat 2 milioane de clienți noi din trimestrul 2 până în prezent, atingând 177 de milioane de cumpărători activi. Veniturile din StubHub au crescut cu 6% la 286 de milioane USD. Încasările brute ale companiei au crescut cu 4,8%, la 22,7 miliarde USD. Profitul a crescut de asemenea, la 721 de milioane USD, de la 520 de milioane USD din T3 2017. Creșterea se datorează unui mai bun management al costurilor. (sursă)

 

Deliv, aplicație de livrare last mile, obține 40 de milioane USD finanțare.

Deliv este o aplicație tip Uber pentru livrare de comenzi online de la magazine. Compania este prezentă pe 35 de piețe urbane din SUA, livrând pentru retaileri precum  Walmart, Macy’s, Kohl’s și Best Buy. Printre investitorii Deliv se numără Google și UPS. Deliv oferă livrare same-day, concurând pe aceeași piață ca Amazon Prime Now. (sursă)

 

Facebook raportează o creștere a veniturilor în America de Nord pe trimestrul 3.

Veniturile Facebook au crescut în T3 pe piețele din SUA și Canada la 6,67 miliarde USD, în creștere cu 7% față de trimestrul 2. Rețeaua socială a pierdut însă un milion de membri în Europa, ajungând la 278 de milioane de utilizatori activi zilnic, față de 279 de milioane în trimestrul 2. La nivel global, Facebook a crescut la 1,5 miliarde de utilizatori activi zilnic, față de 1,47 miliarde trimestrul trecut. (sursă)

 

Banca mobile-only Monzo primește o evaluare de 1,3 miliarde USD, obținând statutul de unicorn.

Evaluarea a venit în urma unei noi runde de finanțare de 118 milioane USD. Fondurile au fost obținute pentru dublarea personalului angajat. Monzo, bancă lansată în 2015, nu a intrat încă pe profit, deși are peste 1,1 milioane de utilizatori și raportează 100.000 de noi conturi lunar. Cifrele Monzo arată că se cheltuiesc 87 USD pentru achiziția fiecărui client, iar fiecare cont nou adăugat aduce băncii profit de 8 USD pe lună. (sursă)

 

Coinbase este evaluată la 8 miliarde USD.

Coinbase, una din companiile crypto exchange de top, a primit 300 de milioane USD în cadrul unei noi runde de finanațare condusă de Tiger Global. Coinbase a fost una din companiile care a beneficiat cel mai mult de pe urma boom-ului Bitcoin de la finalul anului precedent. Compania a înregistrat venituri de 1 miliard USD în 2017 și estimează pentru anul acesta 1,3 miliarde USD. (sursă)

 

Baidu raportează o creștere a veniturilor cu 20% pe trimestrul 3.

Creșterea veniturilor se datorează creșterii traficului pe aplicația mobilă Baidu, acestea atingând 4,1 miliarde USD. Compania se va concentra pe zonele de AI și condus autonom. Venitul net al Baidu a crescut cu 56% față de T3 2017, ajungând la 1,8 miliarde USD. Numărul de utilizatori activi lunar a scăzut însă în septembrie la 151 de milioane, față de cele 161 de milioane din luna august. (sursă)

 

Sam’s Club, lanțul de magazine tip depozit deținut de Walmart, va deschide un magazin fără casieri umani.

Prin această mișcare, Walmart urmărește să concureze Amazon Go. Sam’s Club va deschide un astfel de magazin în Dallas și va solicita clienților să utilizeze o aplicație mobile pentru a scana produsele achiziționate. Procesul de checkout necesită însă mai mult efort față de cel al Amazon Go, care se bazează pe camere și senzori pentru a detecta automat ce articole iau clienții de pe raft. (sursă)

 

Volkswagen și Mobileye lansează un serviciu de ride-hailing.

Este vorba despre primul serviciu Mobility-as-a-Service (MaaS), serviciu care va fi lansat în Israel la începutul anului viitor și care va utiliza strict vehicule autonome. Proiectul va fi lansat de Volkswagen, Mobileye, compania de mobilitate a Intel și Champion Motors, importator israelian de vehicule electrice. (sursă)

 

Uber lansează o ofertă de abonamente lunare.

Abonamentul Ride Pass oferă un tarif fix pentru cursele cu UberX și UberPool din Los Angeles, Austin, Orlando, Denver și Miami. Astfel, utilizatorii pot face economii de până la 15%. Costul unui abonament Ride Pass este de 14,99 USD lunar, 24,99 USD lunar pentru locuitorii din Los Angeles. Tarifele se vor baza pe datele studiate până în prezent, nefiind afectate de creșterile de tarife cauzate de vreme, trafic sau price surges. Uber a raportat pierderi de 891 de milioane USD trimestrul trecut. (sursă)

 

Apple anunță noile modele de iPad Pro.

Apple a anunțat versiunile 2018 ale tabletelor sale de 10,5 inci și respectiv 12,9 inci. Sunt primele tablete care nu vor mai avea clasicul buton Home și nici scannerul de amprente Touch ID, acestea fiind scoase pentru a se introduce camera frontală TrueDepth cu Face ID. Cea mai importantă îmbunătățire este procesorul A12X, care include peste 10 miliarde de tranzistori, ceea ce îl face mai rapid față de 92% din toate PC-urile portabile vândute în ultimele 12 luni. (sursă)

 

Amazon Web Services se extinde în Africa de Sud.

Amazon a anunțat că AWS va deschide un data center în Cape Town până în 2020. CEO-ul AWS a declarat că centrul se va deschide în special datorită potențialului personalului local, varianta originală a Amazon EC2 fiind dezvoltată în Cape Town în urmă cu 14 ani. Microsoft va lansa mai multe centre de date Azure în Africa de Sud până la finalul anului. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.