Rata de creștere a Alibaba scade, BMW extinde serviciul de car-sharing DriveNow, Arlington, Virginia ar putea găzdui al doilea sediu al Amazon, Cipru intră în era blockchain printr-un acord cu VeChain

 

Alibaba reduce estimarea privind creșterea veniturilor sale anuale.

Alibaba a ajustat estimarea la 4% – 6%, invocând încetinirea ratei de creștere a economiei Chinei, precum și reacția defensivă a consumatorilor la războiul economic al țării cu SUA. Retailerul afirmă că vânzările de bunuri durabile vor fi cele mai afectate. Alibaba estimează venituri anuale de 55 de miliarde USD. Este estimat că tot business-ul comercial și divizia cloud computing vor aduce cele mai mari volume de vânzări. (sursă)

 

Amazon va vinde propriile dispozitive medicale.

Amazon va oferi un brand exclusiv de device-uri medicale de consum care vor permite utilizatorilor să își măsoare singuri markerii de diabet și hipertensiune. Brandul Choice a fost dezvoltat de compania de consultanță Arcadia Group. Inițial, brandul choice va oferi brățări pentru monitorizarea tensiunii arteriale și glucometre, împreună cu aplicații mobile asociate. (sursă)

 

Intel și Tencent lansează mai multe produse AI pentru retail.

Cele două companii au un parteneriat prin care au dezvoltat DeepGaze, o cameră AI pentru magazine fizice care monitorizează mișcările cumpărătorilor. Produsul completează YouBox, server AI prezent în locație, care procesează date de la 16 camere diferite. Prin această mișcare, Tencent și Intel intră pe o piață cu potențial ridicat de profit, piața de analytics AI pentru retail. (sursă)

 

BMW extinde serviciul de car-sharing DriveNow în Londra.

DriveNow va fi prezent în 5 noi cartiere din Londra. Producătorul auto a depășit mai multe bariere pentru intrarea pe o piață foarte profitabilă, piață în care firmele de transport trebuie să încheie acorduri separate cu autoritățile locale. Serviciul de car-sharing al BMW este prezent în mai multe orește din Germania, în Viena, Londra, Copenhaga, Bruxelles, Milano, Helsinki și Lisabona. (sursă)

 

Vision Fund plănuiește o investiție de 1,1 miliarde USD în View, producător de ferestre inteligente.

View este o companie din Silicon Valley care produce panouri de sticlă conectate la internet. Tehnologia View permite clienților să controleze nivelul de întunecare al ferestrelor fabricate din așa-numita sticlă dinamică. Produsul View costă de 4 ori mai mult decât o fereastră normală, însă clienții economisesc datorită scăderii costurilor de încălzire și faptului că nu mai este nevoie de perdele sau transperante. (sursă)

 

Următorul sediu al Amazon ar putea fi găzduit de Arlington, Virginia.

Amazon se apropie de alegerea locației pentru al doilea sediu al companiei. Deadline-ul pentru decizie este finalul anului 2018. Conform Washington Post, Amazon se află în discuții avansate cu municipalitatea Crystal City din Arlington Virginia. Publicația mai raportează că principalul dezvoltator imobiliar din zonă a retras mai multe proprietăți de pe piață, în așteptarea unui anunț din partea municipalității. Austin, Texas este o altă variantă pentru găzduirea Amazon HQ2. (sursă)

 

Invest Cyprus semnează un acord cu serviciul de public blockchain VeChain.

Prin acest acord, în Cipru se va introduce tehnologia DLT, prin intermediul companiei de consultanță blockchain Cream și serviciul VeChain Foundation. Invest Cyprus va fi consiliată privind politicile care vor asigura utilizarea blockchain în cadrul mai multor operațiuni din zone precum investiții, reforme economice sau servicii financiare. (sursă)

 

Galaxus, retailer online din Elveția, se lansează oficial și pe piața din Germania.

Galaxus Deutschland va debuta ca un retailer de electronice, însă își va diversifica oferta de produse în următoarele luni. Pe termen mediu, Galaxus își propune să devină unul din primii 5 jucători de pe piața e-commerce din Germania. Momentan, Galaxus vinde 5000 de produse, în special smartphone-uri, televizoare, camere și drone, însă va adăuga curând jucării și produse casnice și DIY în ofertă. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.