Uber și Tencent publică rapoartele de încasări pe T3, Cornershop va livra pentru Walmart în Canada, Microsoft cumpără start-up-ul AI XOXCO, șefa FMI declară că băncile centrale ar trebui să susțină monedele digitale

 

Uber publică rapoartele de încasări pe trimestrul 3.

Uber a raportat rezultate mixte pe T3. Pierderea companiei s-a redus la 1 miliard USD, față de 1,5 miliarde USD în T3 2017. Veniturile au crescut, rata de creștere trimestrială scăzând la 38%, față de 63% în trimestrul 2. Încetinirea ratei de creștere se datorează retragerii Uber de pe piețele din Asia de Sud-Est și Rusia. Compania deține lichidități în valoare de 4,8 miliarde USD înaintea IPO-ului. (sursă)

 

Tencent raportează o creștere de 4,6% pe trimestrul 3.

Profitul trimestrial al companiei a crescut cu 30%, mult peste estimările analiștilor. Venitul net a crescut de asemenea cu 30%, atingând 3,4 miliarde USD. Creșterea se datorează investițiilor și publicității online, segment care a crescut cu 47% în trimestrul 3. Veniturile din zona cloud s-au dublat, iar volumul de plăți mobile a crescut cu 50%. Divizia de jocuri online a Tencent a crescut cu 7%, însă vânzările titlurilor de PC au scăzut cu 15%. (sursă)

 

Cornershop, aplicația de livrare grocery care va fi achiziționată de Walmart, are planuri de extindere în Canada.

Aplicația activă pe piața din America Latină va testa piața canadiană anul viitor. Walmart va cumpăra aplicația care gestionează livrări grovery în Mexic și Chile pentru 225 de milioane USD. Inițial, Cornershop va fi lansată în Toronoto în T1 2019, urmând a se extinde în Vancouver și Montreal în cazul în care rezultatele vor fi pozitive. Va fi lansată o variantă în limba engleză a aplicației Cornershop pentru testul canadian. (sursă)

 

Microsoft achiziționează start-up-ul AI XOXCO.

XOXCO este o companie din Texas care dezvoltă chatbots pe bază de AI. Un chatbot recent dezvoltat este Howdy.ai, utilizat pentru programarea întâlnirilor în cadrul Slack. Prin această mișcare, Microsoft face un nou pas pentru a-și echipa developerii cu tool-uri de construcție de chatbots care să sune realist. (sursă)

 

Instacart atrage o nouă finanțare, în valoare de 271 de milioane USD.

Platforma de livrări grocery Instacart a obținut 271 de milioane USD în finanțare adițională în luna noiembrie de la investitori precum Tiger Global. În urma acestei infuzii de capital, runda actuală de finanțare atinge 871 de milioane USD. Luna precedentă, Instacart a obținut 600 de milioane USD finanțare în cadrul unei runde conduse de D1 Capital. Instacart a atras până în prezent 1,87 de miliarde USD, ceea ce îi conferă o valoare de piață de 7,87 miliarde USD. (sursă)

 

Christine Lagarde, șefa FMI, declară că băncile centrale ar trebui să susțină monedele digitale.

Christine Lagarde a argumentat privind un rol mai crescut al statului în gestionarea procesului din ce în ce mai pronunțat de renunțare la numerar în cadrul economiilor dezvoltate. Susținerea monedelor digitale ar satisface mai multe scopuri de politică publică, precum o mai mare incluziune financiară, securitate și protecție a consumatorilor, precum și un grad mai crescut de privacy la plăți, a declarat șefa FMI. (sursă)

 

Bitcoin atinge cea mai mică valoare înregistrată în acest an.

Bitcoin a scăzut sub 6000 USD per unitate, atingând valoarea de 5533 USD. Cu o zi în urmă, Bitcoin a atins 5690 USD, o scădere de 9%. Această scădere a cauzat un val de vânzare de active digitale, marcând continuarea trendului de scădere a pieței crypto. Ethereum a scăzut cu 10%, atingând prețul de 182,41 USD per unitate. Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut sub 200 de miliarde USD pentru prima oară de la mijlocul lui septembrie. (sursă)

 

Ford, Walmart și Postmates vor colabora pentru dezvoltarea unui serviciu de livrări cu vehicule autonome.

Proiectul face parte din strategia Ford de a dezvolta afaceri care ar putea utiliza vehicule automate pentru livrare. Ford se află deja în colaborare cu Postmates. Proiectul pilot în care va fi inclus și Walmart va fi implementat în Miami și va opera inițial vehicule cu șoferi umani. Ford a estimat demararea producției de vehicule automatizate până în 2021. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.