AirBnb raportează venituri de 1 mld USD pe T3, Mailchimp și Square încheie un parteneriat, JD primește licența de a livra cu drone, Amazon utilizează un algoritm pentru a vinde cărți de ficțiune

 

AirBnb raportează venituri de peste 1 miliard USD pe trimestrul 3.

Conform unui document intern al companiei, AirBnb a înregistrat venituri de peste 1 miliard USD. Este cel mai profitabil trimestrul al companiei de la lansarea sa din 2008. AirBnb ar putea încheia al doilea an consecutiv pe profit. CEO-ul companiei a declarat că IPO-ul va avea loc la mijlocul lui 2019, dar o dată exactă nu a fost deocamdată stabilită. (sursă)

 

Piața InternetOfThings va crește anual cu 75% în următorii 5 ani.

Conform unei predicții Juniper Research, piața IoT va atinge 410 miliarde USD până în 2023. Cea mai mare creștere va fi generată de plățile in-car. Sectorul automotive va deveni cel mai profitabil sector IoT, urmând să genereze tranzacții de 63 de miliarde USD până în 2021, reprezentând 55% din întreaga piață. Plățile in-car vor fi asistate de smart speakere. (sursă)

 

Mailchimp încheie un parteneriat cu Square.

Serviciul de newslettere și e-mail marketing a anunțat un parteneriat cu Square în vederea creării de landing page-uri cu funcționalități e-commerce integrate. Aceste landing pages shoppable vor oferi noi canale de vânzări, în special pentru bunuri în ediție limitată sau promoții. Mailchimp a inclus mai multe template-uri de astfel de pagini. Square va percepe o taxă de procesare pentru fiecare comandă. (sursă)

 

Kakao a semnat un acord cu proiectul stablecoin Terra pentru a crea un sistem de plăți pe bază de blockchain.

Platforma blockchain nativă a Kakao, Klatyn, este un protocol scalabil prin care se pot lansa aplicații descentralizate pentru utilizatorii finali. Proiectul blockchain va oferi viteză și perfomanță crescută. Terra este utilizată în rețeaua e-commerce a TMON, servind drept metodă unificată de plată și opțiune de transfer monetar cross-border.  (sursă)

 

Visa achiziționează o participație în cadrul BillDesk.

Visa a declarat că a cumpărat o participație minoritară în cadrul serviciului indian de plăți BillDesk. Prin această mișcare, Visa își extinde amprenta pe piața indiană. Investiția Visa va ajuta BillDesk să dezvolte noi linii de produse pentru segmentele sale de plăți și loialitate și să se dezvolte către noi regiuni. BillDesk urmează să primească o evaluare de 1,5 miliarde USD în urma investiției. (sursă)

 

JD obține o licență pentru a putea livra cu drone în China.

JD va putea opera drone la nivel logistic în regiunea de nord-vest a Chinei, după ce autoritatea regională a emis o licență de operare civilă pentru vehicule aeriene fără pilot. Prin această mișcare, China intensifică explorarea zonei de logistică și drone și accelerează elaborarea de standarde ale acestei industrii. JD a dezvoltat până în prezent operațiuni de logistică în 7 regiuni din China. (sursă)

 

BlackBerry achiziționează compania de securitate cibernetică Cylance.

BlackBerry a investit 1,4 miliarde USD pentru achiziționarea companiei de cybersecurity și inteligență artificială. Tranzacția a fost una cash. Cylance dezvoltă produse pe bază de AI pentru prevenirea atacurilor cibernetice asupra companiilor și plănuiește depunerea documentației de IPO. Cylance va opera ca o unitate separată în cadrul BlackBerry. (sursă)

 

Conform unor surse din industrie, Amazon utilizează algoritmi pentru a vinde cărți de ficțiune.

Conform surselor, divizia de publishing a Amazon utilizează datele obținute din vânzările de cărți pentru a oferi cititorilor exact ce își doresc. Algoritmul poate crea cărți de ficțiune în cele mai mici detalii, de la pagina la care personajele trebuie să se întâlnească la numărul de replici pe care acestea le au. Amazon a refuzat să comenteze privind utilizarea datelor pentru a determina conținutul cărților sale, însă a recunoscut că recrutează autori pe baza vânzărilor cărților acestora. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.