Amazon licitează pentru 22 de canale TV de sport, prețul Bitcoin se prăbușește, Kroger și Ocado deschid un depozit complet automatizat, Apple cumpără compania AI Silk Labs

 

SoftBank investește 2 miliarde USD în Amazonul sud-coreean.

Coupang este cel mai mare retailer online din Coreea de Sud, înregistrând anul trecut 2,4 miliarde USD. Vision Fund a injectat fonduri în valoare de 2 miliarde USD în cadrul Coupang, ceea ce duce valoarea de piață a companiei de la 5 miliarde USD la 9 miliarde USD. Momentan, Coupang nu este pe profit, înregistrând 1,7 miliarde USD în pierderi în ultimii 5 ani și țintește dublarea veniturilor pe 2018. Amazon nu a intrat în Coreea de Sud, deși piața este la fel de mare ca cea japoneză. (sursă)

 

Amazon va licita pentru 22 de canale TV de sport.

Disney a renunțat la cele 22 de canale pentru a putea achiziționa active cheie ale Fox. Nu este momentan clar ce sumă va investi Amazon în licitația pentru posturile TV, inclusiv YES Network. Licitația va avea loc în cadrul mai multor runde. Dacă retailerul va câștiga licitațiile, ar putea achiziționa și drepturile de a transmite meciurile live. (sursă)

 

Sea publică rapoartele de încasări pe trimestrul 3.

Sea, publisher de jocuri și operator e-commerce din Asia de Sud-Est, continuă să își îmbunătățească veniturile, însă și pierderile sale cresc. Venitul pe trimestrul 3 a fost de 243 de milioane USD, în creștere cu 60% față de T3 2017. Pierderile trimestriale ale Sea s-au ridicat la 184 de milioane USD. Creșterile se datorează zonei de gaming, pierderile se datorează investițiilor în zona e-commerce. (sursă)

 

Amazon anunță că va pune kit-ul Alexa la dispoziția tuturor producătorilor de device-uri wearable.

În urma acestei mișcări, toți producătorii de astfel de device-uri vor putea integra Alexa în cadrul produselor lor. Kit-ul Alexa Mobile Accessory, care permite device-urilor integrate cu Bluetooth să acceseze funcționalități Alexa, a fost folosit în cadrul Smart Headset al Qualcomm. Alexa for Business a fost oferit luna trecută developerilor de device-uri third-party. Auto SDK a fost recent introdus de Amazon pentru a permite producătorilor auto să introducă Alexa în sistemele lor de infotainment. (sursă)

 

Prețul Bitcoin continuă trendul pronunțat de scădere.

Bitcoin a scăzut la cel mai mic nivel de anul acesta, prețul său ajungând sub 4300 USD per unitate, ceea ce marchează o depreciere cu 10%. Scăderea totală din această săptămână este de 25%. Scăderea este una dramatică, prețul Bitcoin menținându-se în jurul valorii de 6500 USD per unitate timp de mai multe luni. Criptomonedele XRP și Ethereum au scăzut în medie cu 15%. (sursă)

 

Ford dorește să capitalizeze datele colectate de la cei 100 de milioane de clienți ai săi.

Conform unor publicații din zona auto, CEO-ul Ford a sugerat recent utilizarea datelor strânse de la clienți din cadrul sistemelor de infotainment din mașini și din aplicațiile mobile. De asemenea, o sursă bogată de date ar fi divizia de servicii financiare a companiei. Anunțul CEO-ului Ford a stârnit îngrijorare în spațiul virtual, în special din cauza recentelor scandaluri în care a fost implicată Facebook în ce privește zona de data privacy. (sursă)

 

Kroger și Ocado vor construi un depozit robotizat.

Kroger a ales Cincinnati pentru a construi primul din cele 20 de depozite high tech. Partenerul său în acest proiect va fi compania britanică Ocado. Prin această mișcare, Kroger urmărește dominarea pieței americane de livrări grocery, evaluată la 800 de miliarde USD. Kroger va investi 55 de milioane USD în construirea primului depozit complet automatizat în suburbia Monroe din Cincinnati, Ohio. (sursă)

 

Apple achiziționează compania AI Silk Labs.

Silk Labs este o companie specializată în creare de software lightweight pentru device-uri AI și smart home. Achiziția a avut deja loc anul acesta. Pentru Apple, efortul financiar nu a fost unul semnificativ, Silk Labs fiind o companie cu doar 12 angajați și care a obținut 4 milioane USD finanțare. Apple și Silk Labs se vor concentra pe dezvoltarea de sisteme AI care funcționează local și nu în cloud, ceea ce va mări siguranța în zona datelor personale colectate de companii. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.