Amazon își va lansa portofelul digital în magazine fizice, tutungeriile din Franta vând Bitcoin, Alibaba va lansa Alipay în Serbia, Chiquelle va livra fără taxe vamale în Norvegia

 

Amazon va lansa portofelul său digital în magazinele fizice.

Inițial, Amazon va merge către business-urile care în mod tradițional nu îi sunt concurente, precum benzinăriile sau restaurantele. Aceste business-uri vor avea comisioane mai mici pentru procesarea plăților și vor primi servicii de marketing. Astfel, Amazon va putea extinde serviciul Pay pentru plățile în magazine fizice și Amazon Go. (sursă)

 

Walmart China oferă livrări grocery prin intermediul WeChat.

Walmart a demarat testarea serviciului de livrare grocery same-day în China, serviciul fiind intitulat Walmart To Go. Serviciul este accesat printr-o mini-aplicație WeChat. Noua funcție permite clienților Walmart care utilizează WeChat să plaseze comenzi prin mobile și să le fie livrată comanda în maxim o oră. 8000 de produse sunt disponibile pentru a fi comandate în cadrul Walmart To Go. (sursă)

 

Tokopedia obține un miliard USD finanțare.

Printre investitorii din cadrul noii runde se numără și SoftBank. Tokopedia atinge astfel o valoare de piață de 7 miliarde USD. Compania a capitalizat trendul de adopție rapidă a smartphone-urilor în Indonezia și a avut succes în zona de cumpărături online. Tokopedia a fost primul în topul retailerilor online din țară în acest trimestru, în special datorită marketplace-ului său și e-wallet-ului dezvoltat împreună cu Ovo. (sursă)

 

SoftBank ia în calcul o investiție de 350 de milioane USD în cadrul Delhivery.

De asemenea, Vision Fund ar urma să efectueze tranzacții de 100 de milioane USD pentru a-și crește participația în cadrul companiei indiene de livrare la 32%. Fondatorii Delhivery urmează să își vândă participațiile și să primească acțiuni la o valoare de 15% din prețul per acțiune din cadrul ultimei runde de finanțare. Delhivery are 12 centre de fulfillment și operează în 600 de orașe din India. (sursă)

 

Magazinele franceze de tutun vor vinde Bitcoin.

Compania fintech franceză Keplerk a încheiat un contract o firmă locală de software pentru casele de marcat prin care magazinele de tutun vor putea vinde criptomonede. Clienții acestor magazine vor putea cumpăra vouchere ce vor putea fi folosite pentru a cumpăra bitcoin prin intermediul unui portfofel electronic operat de Keplerk. În Franța sunt 24.000 de magazine licențiate să vândă produse din tutun, bilete de loterie, credit pentru telefon și abonamente la servicii de streaming. (sursă)

 

BMW China pătrunde pe piața de servicii de mobilitate.

Compania plănuiește lansarea unui serviciu de ride-hailing în decembrie, urmând a deveni primul producător auto internațional care obține o licență pentru un astfel de serviciu în China. Licența a fost obținută în orașul Chengdu din China de sud-vest. Daimler a anunțat lansarea unui serviciu similar în colaborare cu Geely, compania care deține brandul Volvo. (sursă)

 

Alibaba încheie un parteneriat cu guvernul sârb pentru a introduce Alipay în Serbia.

Alibaba și Ministrerul Comerțului, Turismului și Telecomunicațiilor din Serbia au încheiat un acord de confidențialitate privind planurile de colaborare dintre cele două entități. Oficialii sârbi au abordat Alibaba la World Internet Conference în privința unei colaborări pe zona de e-commerce. În urma unui acord bilateral, cetățenii sârbi și chinezi pot vizita China și respectiv Serbia fără viză. (sursă)

 

Retailerul fashion online Chiquelle va expedia coletele clienților norvegieni fără taxe vamale.

Compania suedeză este deja activă în țara vecină, însă până acum clienții norvegieni erau nevoiți să plătească o taxă de procesare. Taxa se plătea din cauza faptului că Suedia face parte din UE, în timp ce Norvegia nu. Chiquelle va crește investițiile pentru a se extinde mai puternic pe piața din Norvegia, după ce în ultimii ani compania a creat un site în limba norvegiană și a introdus multiple metode de plată pe această piață. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.