Amazon deschide un magazin pop-up în Spania, Bitcoin scade sub 3500 USD, valoarea de piaţă a Alibaba o depăşeşte pe cea a Facebook, parlamentul britanic investighează Facebook

 

Bitcoin scade sub preţul de 3500 USD per unitate.

Valoarea Bitcoin a scăzut cu 10% peste weekend, atingând preţul de 3447,58 USD per unitate în ziua de duminică. Este cel mai scăzut nivel al criptomonedei din septembrie 2017 şi până în prezent. În 7 zile, valoarea de piaţă a Bitcoin a scăzut cu peste 35%. Faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea monedei digitale a scăzut cu 71%. (sursă)

 

Leboncoin, site-ul francez de anunţuri, achiziţionează marketplace-ul fashion Videdressing.

Videdressing este un marketplace pentru achiziţia şi revânzarea de articole fashion de lux la mâna a doua. Platforma reuneşte toate părţile implicate în procesul de vânzare şi oferă un sistem de plată şi măsuri anti-fraudă. Videdressing a înregistrat în 2017 39 de milioane USD din comisioane de vânzare din 25.000 de tranzacţii, având 3 milioane de utilizatori activi lunar. Prin această mişcare, Leboncoin devine un jucător major pe piaţa de fashion online din Franţa. (sursă)

 

Valoarea de piaţă a Alibaba o depăşeşte pe cea a Facebook.

Alibaba devine a cincea cea mai valoroasă companie tech listată în SUA. Acţiunile retailerului chinez au crescut cu 0,62%, oferind o capitalizare de piaţă de 382,7 miliarde USD. Acţiunile Facebook au scăzut cu 2,29%, valoarea de piaţă a reţelei sociale scăzând de asemenea la 382 de miliarde USD. Acţiunile Facebook continuă să scadă din cauza scandalurilor legate de alegerile din SUA şi Cambridge Analytica. (sursă)

 

Amazon deschide un magazin pop-up în Spania.

Amazon a lansat primul său spaţiu de retail de tip pop-up într-un cartier din Madrid. Amazon vinde în acest spaţiu diverse tipuri de articole, de la electronice la fashion. Retailerul a declarat că va deschide magazine similare în Italia, Germania şi Marea Britanie. Prin această mişcare, Amazon îşi continua extinderea către spaţiile fizice în Europa pentru a atrage noi clienţi. (sursă)

 

Studiu Adobe Analytics: Cumpărăturile via mobile de Ziua Recunoştinţei cresc cu 28% faţă de 2017.

Vânzările online de Ziua Recunoştinţei au totalizat 3,7 miliarde USD în SUA, în creştere cu 28% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Această cifră reprezintă cea mai mare creştere zilnică pentru zona e-commerce din istorie. În joia de Ziua Recunoştinţei s-au vândut smartphone-uri în valoare de 1 miliard USD. Analiştii estimează vânzări de 6,4 miliarde USD de Black Friday. (sursă)

 

Mai mulţi angajaţi Amazon din Spania şi Germania au făcut grevă de Black Friday.

Mai mulţi angajaţi ai unor centre de livrare ale Amazon au protestat faţă de modul în care retailerul îşi tratează muncitorii. Reprezentanţii Amazon au declarat că oferă condiţii foarte bune de muncă. Această grevă vine în contextul campaniei media generată de constucţia noului sediu al companiei. Multe municipalităţi americane au criticat abordarea Amazon, locurile de munca promise de retailer fiind create în zona New York şi Washington DC. (sursă)

 

Parlamentul britanic pune sechestru pe documente interne ale Facebook.

Această mişcare face parte din efortul parlamentului britanic de a investiga reţeaua socială. Preşedintele Comisiei de Cultură Digitală, Media şi Sport, Damian Collins, a obţinut de la compania dezvoltatoare de software Six4Three documente interne ale Facebook. Conform unor surse, fişierele sechestrate includ date sensibile referitoare la deciziile care au dus la parteneriatul cu Cambridge Analytica. (sursă)

 

AO World, jucător major de pe piaţa online de retail din Marea Britanie, experimentează livrarea de noi produse.

AO World este un retailer specializat în vânzarea de electronice şi electrocasnice. Compania a decis să testeze livrarea de mobilă pentru comercianţi terţi. AO a anunţat noul proiect în timpul evenimentului de prezentare a rezultatelor financiare trimestriale. Compania intenţionează să utilizeze flota sa de vehicule ecologice pentru a livra comenzile de bunuri non-electrice clienţilor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.