Amazon testează tehnologie pentru magazine Go de dimensiuni mai mari, Uber ar putea demara un serviciu de livrări grocery în Canada, Apple Music devine disponibil pe device-urile Echo, China şi SUA ajung la un acord privind tarifele vamale

 

Uber se află în discuţii cu Bird şi Lime în vederea achiziţiei uneia dintre companiile de scooter sharing.

Prin achiziţia uneia din cele două companii, Uber urmăreşte consolidarea zonei de transport cu scuterul. Achiziţia este o metodă mai rapidă şi mai sigură decât organizarea unei noi runde de finanţare. Uber ar putea finaliza achiziţia uneia din companii până la finalul lui 2018. În cazul preluării Bird sau Lime, Uber ar obţine instant o acoperire mai largă şi şi-ar accelera semnificativ creşterea. (sursă)

 

Amazon testează tehnologie computer vision pentru magazine Go de dimensiuni mai mari.

Prin această mişcare, Amazon arată că ar putea lansa magazine Go de mai mari dimensiuni pentru cei care doresc să facă cumpărăturile săptămânale. Tehnologia testată este una în vederea eliminării procesului fizic de checkout. Pentru început, tehnologia va fi utilizată în cadrul magazinelor Whole Foods. Provocarea Amazon va fi de a atrage cumpărătorii mai tradiţionalişti către magazinele sale Go. (sursă)

 

Uber Canada ar putea lansa servicii de livrări grocery.

Analiştii sugerează că această mişcare ar putea avea loc în urma descoperirii pe LinkedIn a unui anunţ de angajare pentru zona de livrări grocery în Toronto. Deşi Uber operează deja serviciul Eats, compania a sugerat că va lansa un nou brand pentru zona grocery. Rămâne de văzut dacă Uber va avea propria linie de produse grocery sau va folosi companii precum Instacart sau Inabuggy. (sursă)

 

Minerii de Bitcoin se orientează către alte criptomonede.

Scăderea masivă a Bitcoin de la finalul lui august şi până la finalul lui noiembrie a provocat un val de scădere a reţelei de mineri cu 24%. Minarea monedei digitale a devenit neprofitabilă pentru unii mineri din cauza scăderii preţului acesteia. Analiştii estimează costul pentru amortizarea investiţiei în mining de Bitcoin cu device-ul Antminer S9 al Bitmain la 7000 USD. (sursă)

 

China şi SUA ajung la un acord privind tarifele de import.

SUA va păstra la 10% tariful de export începând cu 1 ianuarie 2019, renunţând la planurile sale de a-l creşte la 25%. Cele două ţări vor avea la dispoziţie 90 de zile pentru negocierea înţelegerilor bilaterale privind proprietatea intelectuală şi patentele. Ca parte a noului acord, este stipulat că dacă nu se va ajunge la un consens, tarifele de import vor creşte. De asemenea, China a fost de acord să cumpere mai multe produse americane, inclusiv energie şi produse industriale. (sursă)

 

Apple Music devine disponibil pe device-urile Amazon Echo.

Abonaţii Apple Music vor putea asculta muzică pe Echo. La începutul lunii noiembrie, Amazon a declarat că va introduce mai multe produse Apple pe platformele sale pentru sezonul de cumpărături de sărbători. Amazon a declarat că va vinde dispositive iPhone şi iPad în SUA, Europa, Japonia şi India în următoarele săptămâni. (sursă)

 

Un grup de state din UE respinge noile planuri de introducere a unei taxe digitale la nivel continental.

Irlanda, Suedia, Danemarca şi Finlanda se opun taxei digitale. Pe de altă parte, Italia, Spania şi Marea Britanie au definitivat deja planuri de implementare la nivel naţional a unei taxe pe veniturile digitale ale marilor companii. Alte 8 ţări au pregătit măsuri similare. Conform unei propuneri a Comisiei Europene, marile companii precum Facebook sau Google ar urma să plătească un impozit de 3% pe veniturile din zona digitală. (sursă)

 

China va înlătura tarifele vamale pentru cumpărături online cross-border de până la 720 USD.

Ministerul chinez de finanţe a anunţat creşterea plafonului de transport transfrontalier gratuit pentru e-commerce pentru anumite articole. Pentru persoane fizice, cumpărăturile online cross-border scutite de tarife vamale vor fi de maxim 3700 USD anual. Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Conform analiştilor, marii jucători e-commerce nu vor fi afectaţi, ci numai business-urile e-commerce de mici dimensiuni. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.