Alibaba devine partener cu retailerul spaniol El Corte Ingles, Mastercard şi Microsoft semnează un acord pe zona de identitate digitală, Bitcoin scade din nou, Tesco şi Volkswagen dezvoltă o reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice

 

Grab ia în calcul o investiţie în cadrul OYO.

Platforma de ride-hailing singaporeză Grab se află în discuţii privind o investiţie de 100 de milioane USD în cadrul platformei indiene de rezervări de hoteluri OYO. Compania indiană a demarat o rundă de investiţii de 1 miliard USD. Este de aşteptat ca investiţia Grab să fie finalizată în decurs de câteva zile. În octombrie, OYO a anunţat extinderea în Indonezia, unde plănuieşte să opereze în 35 de oraşe în 2019. (sursă)

 

WeChat încheie un parteneriat cu firma americană de brokerage TD Ameritrade.

TD Ameritrade a anunţat deschiderea unui portal pe WeChat adresat utilizatorilor din SUA, după ce o lansare similară a avut loc în august pentru userii din Hong Kong. Prin această mişcare, compania de brokerage nu şi-a asigurat deocamdată prezenţa pe piaţa din China continentală, însă utilizatorii vor putea obţine acces la date de piaţă şi alte tipuri de analize de piaţă. (sursă)

 

Bitcoin scade din nou, cu 8%.

În ziua de luni, preţul Bitcoin a scăzut cu 8 procente, atingând nivelul de 3790 USD.  În urmă cu un an, moneda digitală creştea la aproape 20.000 USD per unitate. De la începutul lui ianuarie 2018, Bitcoin a scăzut cu 73%. Volumele zilnice de tranzacţionare au scăzut cu 56%. Întreaga capitalizare de piaţă a criptomonedei a scăzut cu 80% de la 1 ianuarie anul curent. (sursă)

 

Mastercard şi Microsoft semnează un parteneriat în zona de identitate digitală.

Cele două companii au drept scop înlăturarea parolelor şi dezvolarea unei modalităţi sigure şi instante de a permite utilizatorilor să îşi verifice instant identitatea online. Momentan, pentru verificarea identităţii online încă se folosesc date fizice, precum numărul de paşaport, dovada unei adrese fizice sau alte date de logare. Mastercard declară că reţinerea unor parole lungi şi din ce în ce mai complicate este dificilă şi că accesul la o identitate digitală universală recunoscută ar uşura procesul online de identificare pentru crearea unui nou cont bancar sau contractarea altor servicii, de exemplu. (sursă)

 

Alibaba şi retailerul spaniol El Corte Ingles încheie un parteneriat.

El Corte Ingles este cel mai mare retailer European după vânzări. Cele două companii vor explora oportunităţi de colaborare în retail digital şi omnichannel. Acordul dintre Alibaba şi El Corte Ingles acoperă zona de servicii cloud computing, plăţi mobile şi AI. Unul din obiectivele colaborării este vânzarea către clienţii din China. (sursă)

 

Franţa şi Germania continuă ofensiva pentru adoptarea unei taxe digitale la nivel european.

Cele două ţări vor propune un nou text al legii de taxare digitală a marilor companii la următoarea întâlnire a miniştrilor europeni de finanţe de marţea viitoare. Noua propunere franco-germană ar susţine impozitarea cu 3% a marilor companii, însă legea nu ar acoperi zona de vânzare de date şi de vânzări pe platforme online, fiind concentrată strict pe veniturile din publicitate digitală. (sursă)

 

Tesco şi Volkswagen vor dezvolta o reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Conform termenilor parteneriatului, Tesco şi Volkswagen vor construi peste 2400 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în peste 600 de locaţii Tesco din Marea Britanie. Maşinile electrice şi care utilizează combustibili alternativi reprezintă 6% din vânzările auto din Marea Britanie, reprezentând şi segmentul auto cu cea mai mare creştere. Staţiile de încărcare vor fi instalate de Pod Point. (sursă)

 

SpaceX lansează în spaţiu peste 60 de sateliţi de mici dimensiuni.

O rachetă Falcon 9 a decolat de la baza aeriană Vandenberg din California având la bord 15 microsatelişi şi 49 de sateliţi Cubesats construiţi de mai multe instituţii comerciale, educaţionale şi guvernamentale. Sateliţii aparţin de 34 de organizaţii, precum universităţi, companii şi entităţi guvernamentale, din 17 ţări, inclusiv SUA, Brazilia, India şi Coreea de Sud. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.