Alibaba şi Amazon îşi dispută piaţa europeană de cloud computing, Coreea de Sud lansează un sistem 5G, eBay va autentifica bijuterii, Suedia va deveni o societate cashless până în 2023

 

Uber permite restaurantelor să se promoveze pe platforma Eats.

Uber testează pe piaţa din India o funcţionalitate prin care restaurantele pot oferi discount-uri în schimbul plasării în secţiunea promoţională Specials. Funcţionalitatea Uber Specials indică importanţa acordată aplicaţiilor de livrare de mâncare. Prin această mişcare, Uber Eats practic şi-a creat propria unitate publicitară. Utilizatorii nu se gândesc la un anumit restaurant atunci când folosesc Uber Eats, platforma putând astfel indica un furnizor preferenţial. (sursă)

 

Iliad, operator telecom francez, lansează un set-box de lux.

Set-box-ul în formă triunghiulară se numeşte Freebox Delta şi este dotat cu 6 speakere audio dezvoltate de producătorul de device-uri de lux Devialet. De asemenea, Freebox Delta vine cu un abonament la Netflix şi este integrat cu asistentul vocal Alexa. Costul set-box-ului Iliad este de 57 USD pe lună. Prin această lansare, Iliad urmăreşte să îşi revitalizeze vânzările în scădere din Franţa. (sursă)

 

Acţiunile marilor companii tech scad din nou.

La începutul acestei săptămâni, Facebook, Apple, Amazon, Netflix şi Google au pierdut 141 de miliarde USD din capitalizarea lor de piaţă, în urma unei scăderi medii de 4,5% a acţiunilor lor. De asemenea, acţiunile Microsoft au scăzut şi ele cu 3%, compania pierzând 27 de miliarde USD din capitalizarea sa de piaţă. Acţiunile Amazon, Netflix şi Apple au scăzut cu 6%, 5% şi respectiv 4%. (sursă)

 

ING şi UniCredit investesc în start-up-ul Italian Axyon AI.

Cele două entităţi bancare au contribuit cu 1,5 milioane USD în cadrul unei runde de finanţare în Axyon AI. Compania italiană utilizează AI pentru a identifica oportunităţi de investiţii pentru clienţii băncilor. Axyon AI a absolvit acceleratorul de business al ING şi urmează să dezvolte multiple aplicaţii personalizate pentru pieţele de capital şi firmele de asset management. (sursă)

 

EBay va autentifica bijuterii.

EBay a extins programul său de autentificare către categoria de bijuterii. În program erau deja articole precum genţile de firmă şi ceasurile. Programul Ebay Authenticate permite unui număr redus de comercianţi să beneficieze de asistenţa retailerului în confirmarea că articolele lor sunt originale. Aceşti comercianţi sunt avantajaţi în ce priveşte expunerea în zona de search din cadrul EBay. (sursă)

 

Vice-guvernatorul băncii centrale suedeze: Suedia va deveni o societate cashless până în 2023.

Utilizarea de bancnote şi monede a scăzut constant în Suedia în ultimii ani. Plăţile mobile şi alte noi tehnologii de plată au crescut semnificativ. Vice-guvernatorul Riksbank a prezis, în cadrul unei conferinţe de banking de la Londra, că în următorii 3-5 ani suedezii nu vor mai utiliza numerarul. Banii fizici nu vor fi interzişi, însă vor deveni practic inutili. Riksbank ar putea dezvolta monede digitale. (sursă)

 

Alibaba şi Amazon îşi dispută piaţa europeană de cloud computing.

Competiţia dintre Alibaba şi Amazon se extinde dincolo de e-commerce, cele două companii concurând acum şi pe piaţa de cloud computing europeană. Conform şefului operaţiunilor cloud europene din cadrul Alibaba, Europa este un punct strategic, pieţele de pe continent fiind avansate. Business-urile de cloud au adus profituri importante la nivel global atât pentru Amazon cât şi pentru Alibaba. (sursă)

 

Coreea de Sud lansează un serviciu comercial 5G.

Operatorii telecom sud-coreeni SK Telecom, KT şi LG Uplus vor oferi iniţial servicii 5G în Seul şi oraşele mari ale ţării pentru clienţii companii. SK Telecom a anunţat că o companie care produce piese auto va fi primul său client corporate, companie care va utiliza AI şi servere cloud pentru a verifica în timp real calitatea produselor sale. Serviciile 5G vor fi integrate într-un pachet cu routere mobile şi alte servicii de reţea. (sursă)

 

Administraţia Trump va permite US Postal Service să îşi crească tarifele pentru livrarea coletelor.

O comisie creată de preşedintele SUA Donald Trump a lansat o serie de recomandări pentru a preveni creşterea pierderilor USPS. În primăvară, Donald Trump a criticat serviciul poştal american privind tarifele mici oferite Amazon. USPS a pierdut 4 miliarde USD în 2018. Recomandările comisiei vor putea fi implementate la nivel de agenţie, alte recomandări necesitând legislaţie adiţională. (sursă)

 

Lyft extinde serviciile sale de transport cu scuterele.

Scuterele Lyft sunt de acum disponibile pentru utilizare în Austin, Texas. Este a cincea regiune în care acest serviciu se extinde, după Denver, Santa Monica, Washington DC şi Arlington. Lyft a declarat că a încheiat multiple parteneriate cu organizaţii din Austin, în urma cărora va dona o parte din încasări unui ONG local care activează în zona de transport urban sustenabil. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.