Grab se extinde în Filipine, Alibaba va dezvolta un hub e-commerce în Belgia, Yandex lansează un smarthphone, cel mai mare magazin online din Noua Zeelandă primeşte o ofertă de achiziţie de 1,8 mld USD

 

Grab se extinde în Filipine prin parteneriatul cu cea mai mare companie din această ţară.

Grab va fi partener al SM Investments Corporation (SMIC), compania cu cea mai mare capitalizare de piaţă din Filipine. SMIC operează în mai multe domenii, inclusiv retail, imobiliare, banking şi turism. Prin această colaborare, GrabPay va putea fi folosit pentru plata de bunuri şi serviciii achiziţionate de la entităţi ale SMIC, inclusiv de la Banco de Oro, principala bancă filipineză. (sursă)

 

Trade Me, liderul pe piaţa de e-commerce din Noua Zeelandă, primeşte o ofertă de achiziţie de 1,77 miliarde USD.

Compania americană de investiţii Hellman & Friedman a oferit un preţ de 6,45 NZ$ per acţiune pentru achiziţia întregului pachet Trade Me. Oferta este cu 6,6% mai mare faţă de preţul la care acţiunile au închis ziua de marţi şi cu 0,8% mai mare decât oferta de luna precedentă a britanicilor de la Apax Partners. Boardul Trade Me a demarat discuţiile de vânzare cu Hellman & Friedman. (sursă)

 

Yandex va lansa primul său smartphone.

Compania rusă, care operează cel mai popular motor de căutare din ţară, urmăreşte să profite de poziţia sa dominantă pe piaţa de aplicaţii şi servicii pentru a vinde hardware. Yandex Phone va aduce utilizatorii mai aproape de suita sa de produse şi servicii, de la aplicaţii de food delivery şi taxi-hailing la marketplace-uri şi platforme de streaming. Device-ul este integrat cu Android, are un processor Qualcomm Snapdragon, 4GB de RAM şi o cameră duală, costând 270 USD. (sursă)

 

Alibaba plănuieste lansarea unui hub e-commerce în Belgia.

Alibaba a declarat că a semnat un acord cu guvernul belgian pentru lansarea unui hub comercial în Belgia. Alibaba va investi în logistică. Proiectul face parte din extinderea platformei Electronic World Trade Platform a retailerului chinez. Belgia este prima ţară europeană care se va alătura proiectului, Malaezia şi Rwanda fiind deja semnatare ale unor acorduri similare. (sursă)

 

A fost lansat serviciul comercial de transport cu taxiuri robotizate Waymo One.

Serviciul nu va avea parte iniţial de o extindere foarte amplă, fiind deschis momentan celor care au efectuat deja curse în cadrul testelor companiei. Waymo One nu este un serviciu complet lipsit de şoferi umani, pentru început urmând ca în spatele volanului să se afle un şofer. De asemenea, un inginer va monitoriza de la distanţă cursele. (sursă)

 

Google investeşte în start-up-ul japonez de AI şi machine learning ABEJA.

Este una dintre rarele investiţii pe care Google le face în Japonia. ABEJA şi Google vor colabora în vederea dezvoltării de soluţii AI şi machine learning pentru diferite sectoare economice, inclusiv retail şi producţie. Principala ofertă ce va rezulta în urma colaborării va fi de platform as a service, serviciu care va permite multor companii să îşi dezvolte propriile instrumente de analiză a datelor colectate. (sursă)

 

Compania de ride-hailing Didi Chuxing anunţă un process de reorganizare.

Scopul restructurării companiei este de a îmbunătăţi siguranţa în cadrul platformei sale. Didi răspunde astfel ingrijorărilor guvernului şi ale publicului privind uciderea a doi utilizatori ai săi. Compania a declarat că va crea poziţia de Chief Safety Officer şi cea de Chief Information Security Officer, ambele urmând a raporta către CTO-ul Bob Zhang. (sursă)

 

Mastercard va colabora cu PPRO Group în vederea îmbunătăţirii aplicaţiei sale Pay by Bank.

Aplicaţia permite clienţilor business-urilor din Marea Britanie să efectueze plăţi online pentru bunuri şi servicii prin intermediul aplicaţiilor lor de banking şi direct din contul lor bancar. Aplicaţia a fost dezvoltată de Zapp, unitate a VocaLink care are drept scop oferirea posibilităţii de plăţi mobile în timp real utilizatorilor din Marea Britanie. Momentan, aplicaţia Pay by Bank este disponibilă doar clienţilor Barclays. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.