Franţa va introduce taxa digitală de la 1 ianuarie, Amazon adoptă o strategie de eliminare a produselor neprofitabile, Google investeşte 1 miliard USD într-un nou campus în New York, DHL se concentrează pe e-commerce în Turcia

 

Careem lansează un serviciu de livrări

Operatorul ride-sharing de pe piaţa din Orientul Mijlociu a lansat un serviciu prin care va livra orice de la mâncare la medicamente. Prin această mişcare, Careem s-a diversificat şi îşi creşte competitivitatea faţă de Uber. Compania s-a extins în 120 de oraşe din 15 ţări preponderent din Orientul Mijlociu din 2012. Careem plănuieşte să investească 150 de milioane USD pentru a-şi dezvolta business-ul de livrare. (sursă)

 

Bitcoin creşte cu 11%

În ziua de luni, moneda digitală a crescut la 3400 USD per unitate după multiple săptămâni de scădere. Bitcoin a scăzut cu 80% de la valoarea sa maximă, înregistrată anul trecut. Pe 17 decembrie 2017, Bitcoin valora 19.475 USD per unitate, conform CoinMarketCap. Creşterea din ziua de luni este cea mai mare înregistrata în utima vreme. Scăderea totală a monedei este însă de 50% în ultimele 3 luni. (sursă)

 

N26 lansează contul premium Metal în Marea Britanie

Start-up-ul fintech a lansat recent un cont curent gratuit pe piaţa britanică. Al doilea produs al companiei este de acum prezent pe aceasta piaţă: contul N26 Metal. Costul deţinerii acestui cont este de 14,9 GBP lunar. Clienţii pot plăti oriunde în lume fără comisioane adiţionale. Compania utilizează tarifele de schimb valutar ale Mastercard şi nu percepe comision. N26 oferă multiple servicii în plus abonaţilor săi prin intermediul parteneriatelor pe care le are cu firme ca WeWork sau LoungeKey. (sursă)

 

Franţa va introduce taxa digitală de la 1 ianuarie, mai devreme decât era prevăzut iniţial

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că se aşteaptă la venituri adiţionale de 550 de milioane EUR în 2019, în urma introducerii taxei digitale. În 2018, Comisia Europeană a propus introducerea unei taxe de 3% pe veniturile de peste 820 de milioane USD pe an ale marilor companii online. Propunerea nu a fost adoptată la nivel european. Marea Britanie va introduce o taxă similară începând cu aprilie 2020. (sursă)

 

Amazon regândeşte strategia de a elimina produsele care sunt neprofitabile

În cadrul companiei, produsele care nu sunt profitabile, precum anumite băuturi sau snack-uri, articole de obicei voluminoase şi care necesită costuri suplimentare de livrare, sunt numite “Can’t realize a profit”, sau “CRaP”. Aceste produse au marje foarte mici de profit, unele chiar zero. Amazon se concentrează pe marjele de profit, astfel că urmăreşte să elimine aceste produse şi presează producătorii să îşi modifice ambalajele pentru ca aceste articole să poată fi vândute mai bine online. (sursă)

 

Apple obţine dreptul de a folosi conţinut de la Peanuts

Gigantul tech a câştigat procesul de licitare pentru dreptul de a folosi brandul Peanuts şi personaje precum Snoopy şi Charlie Brown în cadrul producţiilor proprii. Apple a încheiat un acord cu DHX Media pentru a crea seriale, scurtmetraje şi producţii speciale folosind conţinut Peanuts. DHX Media, care deţine o participaţie în cadrul francizei Peanuts, va produce conţinut educaţional. (sursă)

 

Google investeşte 1 miliard USD într-un nou campus în New York

Campusul Google Hudson Square măsoară aproximativ 500.000 de metri pătraţi şi va fi împărţit între două clădiri situate pe Hudson Street şi un spaţiu de birouri de pe Washington Street. Noul sediu va fi principala locaţie dedicată business-ului la nivel global al Google. Prin investiţia din New York, Google îşi va dubla practic echipa locală în următorii 10 ani. Google are în prezent 7000 de angajaţi în New York. (sursă)

 

DHL se va concentra pe piaţa e-commerce din Turcia

Anunţul a fost făcut de unul din vice-preşedinţii companiei de curierat în timpul DHL International Cross Border eCommerce Summit, care a avut loc la Istanbul săptămâna trecută. Conform lui Leendert van Delft, VP DHL Express, Turcia este punctul de întâlnire dintre Europa, Asia şi Africa, reprezentând un important hub regional. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.