Foodvisor se lansează în Marea Britanie, acţiunile FedEx scad, IPO-ul unităţii telecom a SoftBank dezamăgeşte, China stabileşte standarde de sustenabilitate pentru ambalajele din e-commerce

 

Meituan plănuieşte un parteneriat cu lanţul de cafenele chinez Luckin Coffee

Prin această mişcare, gigantul delivery Meituan urmăreşte să concureze îndeaproape cu tandemul Alibaba-Starbucks pe piaţa chineză. În eventualitatea concretizării parteneriatului, utilizatorii vor putea comanda şi primi cafea Luckin prin aplicaţia Meituan în 20 de oraşe din China. Momentan, comenzile takeaway de cafea Luckin se pot plasa doar pe aplicaţia companiei şi sunt livrate prin SF Express. (sursă)

 

Kroger demarează un serviciu de livrare cu vehicule complet automatizate în Arizona

Compania a anunţat parteneriatul cu firma de robotică Nuro în luna iunie şi a testat o flotă de automobile autonome Prius. Aceste vehicule au finalizat 1000 de livrări în Scottsdale, Arizona. Kroger adaugă două vehicule autonome R1 flotei. Automobilele R1 sunt proiectate să livreze bunuri şi este prima lor dare în folosinţă pe drumuri publice. (sursă)

 

Foodvisor, aplicaţia care îşi propune să revoluţioneze nutriţia prin folosirea AI, se lansează în Marea Britanie

Aplicaţia oferă suport nutriţional şi sfaturi personalizate de la nutriţionişti. Aceasta a fost lansată în Franţa în 2018 şi are în prezent 1 milion de utilizatori pe această piaţă. Echipa Foodvisor a dezvoltat algoritmi AI care permit identificarea a peste 1000 de alimente, estimarea porţiilor şi emiterea unui raport detaliat privind conţinutul lor nutriţional. Serviciul Foodvisor este pe bază de abonament. (sursă)

 

Acţiunile FedEx scad

Compania de curierat a scăzut estimarea sa de profit pentru actualul an fiscal în urma scăderii cererii de servicii de livrări în afara SUA. Conform FedEx, încasările pe anul fiscal 2019 nu vor depăşi 16,6 USD per acţiune, o cifră sub cele mai pesimiste estimări ale analiştilor. Printre motivele invocate de companie se numără războiul economic dintre China şi SUA. Acţiunile FedEx au scăzut cu 6% în urma anunţului şi cu 26% în total de la începutul anului. (sursă)

 

JD semnează un acord strategic de cooperare cu Western Union

Prin acest acord, JD va oferi transferuri monetare cross-border pentru persoane fizice şi juridice din China. JD Pay şi Western Union vor utiliza datele colectate şi tehnologiile proprii pentru a extinde serviciile de plăţi cross-border. JD a încheiat recent un acord şi cu guvernul din Thailanda în zona de ecommerce şi logistică. (sursă)

 

Target plănuieşte extinderea serviciului său de livrări grocery same-day, Shipt

Target a achiziţionat Shipt în urmă cu un an, pentru 550 de milioane USD. Target urmăreşte introducerea mai multor produse în cadrul Shipt, astfel ca în 2019 acesta să includă toate categoriile majore de produse pe care retailerul le comercializează. Momentan, Shipt oferă livrare în aceeaşi zi pentru 55.000 de produse grocery, urmând ca de anul viitor serviciul să includă şi categorii de produse precum hainele sau prosoapele. (sursă)

 

Unitatea telecom a SoftBank are un debut dezamăgitor pe bursa din Japonia

Acţiunile SoftBank au scăzut cu 12% la debutul pe bursa din Tokyo în urma unor recente defecţiuni ale serviciilor telecom de pe piaţa niponă. Deşi IPO-ul unităţii telecom a SoftBank, cotat la 23,5 miliarde USD, este cel mai mare al anului şi al şaptelea cel mai mare din istorie, piaţa a manifestat îngrijorare, inclusiv faţă de expunerea pieţei japoneze la producători de echipamente de telefonie precum Huawei. (sursă)

 

China emite standarde de sustenabilitate a materialelor de ambalare a produselor livrate

Scopul guvernului chinez este de a reduce pierderile. Oficialii au elaborat un plan pentru ca piaţa naţională de servicii poştale să se transforme într-o industrie cu înalte standarde de sustenabilitate. Au fost aprobate şi norme pentru ambalajele ecologice. Guvernul chinez a cerut reducerea utilizării cantităţii de ambalaje în e-commerce, a încurajat facturarea electronică în detrimentul celei fizice şi a îndemnat la reciclarea materialelor de ambalare. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.