Hosterion anunță afaceri de 3,3 milioane lei în 2018 și lansează în premieră serviciul DNS anycast

Hosterion, companie care oferă servicii de găzduire web la nivel național și internațional, anunță că va încheia anul 2018 cu afaceri de aproximativ 3,3 milioane lei, în creștere cu circa 14%, față de 2017, și anunță, totodată, lansarea în premieră în România a serviciului DNS anycast.

Serviciul DNS anycast este disponibil gratuit pentru toți clienții companiei care au servicii de găzduire web și domenii internet, astfel, cei peste 5.000 de clienți ai Hosterion beneficiază de cel mai rapid serviciu DNS din România.

Serviciul va oferi viteze de acces superioare, deoarece arhitectura anycast permite alocarea aceleași adrese IP către mai multe servere. Astfel, în timpul comunicării conectarea se face la adresa IP cea mai apropiată, asigurând încărcarea mai rapidă a website-ului și distribuția încărcării cu cereri DNS pe mai multe servere pe care Hosterion le-a instalat în puncte importate de conectare la internet din lume.

Serverele sunt instalate în 17 locații din întreaga lume: câte două locații în București și Londra și câte un centru în Frankfurt, Paris, Amsterdam, New York, Chicago, Dallas, Seattle, Los Angeles, Atlanta, Silicon Valley, Miami, Sydney și Tokyo.

Un element esențial în viteza de răspuns a serviciului DNS este conectarea directă sau printr-o rută cât mai scurtă cu cei mai importanți furnizori de internet. În România Hosterion este conectat direct cu rețeaua RCS&RDS, cel mai important furnizor de internet din România, prin rute optimizate cu ceilalți furnizori majori, iar punctele de conectare și rețelele din toate locațiile au fost alese pentru a obține rute optime de comunicare.

„Suntem prima companie de găzduire web din România care oferă acest serviciu, iar serviciul este gratuit pentru toți clienții Hosterion. Testele noastre au arătat că serviciul nostru de DNS este cel mai rapid din România. Am optimizat serviciul DNS pentru vizitatorii din România conectând serverele Hosterion direct cu cel mai popular furnizor de servicii internet din România – RCS & RDS. Peste 5.000 de clienți vor beneficia de noua facilitate”

, declară Adrian Andrieș CEO și fondatorul Hosterion.

Un alt aspect important este cel al protecției, oficialul Hosterion subliniind că nivelul securității este mult mai ridicat în cazul arhitecturii anycast.

”Protecția la atacuri cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) este asigurată de arhitectura anycast a serviciului, care permite izolarea atacului dacă cererile false vin dintr-o anumite regiune sau țară și, de asemenea, arhitectura anycast oferă o capacitate mai mare de răspuns care să facă față la atacuri de nivel mai mare folosind cele 17 servere DNS”

, explică Adrian Andrieș.

Serviciul poate fi pus și la dispoziția celor care nu au servicii de găzduire sau domeniul de internet de la Hosterion, la un cost de 10 euro pe lună.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.