Didi intră în zona de servicii financiare, Apple reduce previziunile de profit pe trimestrul 1, Austria pregăteşte introducerea unei taxe digitale, Tesla reduce preţul tuturor vehiculelor sale

 

Didi intră în zona de servicii financiare

Extinderea companiei de ride-hailing a avut loc în contextul reglementărilor guvernului chinez, reglementări care ar putea limita numărul şoferilor independenţi. Didi va oferi servicii financiare precum asigurări auto, împrumuturi personale şi un produs de asigurare medicală pe bază de crowdfunding. Prin această mişcare, Didi va intra în competiţie directă cu Ant Financial şi WeBank. (sursă)

 

Apple reduce previziunile sale de profit pe trimestrul 1

CEO-ul Tim Cook a trimis o scrisoare deschisă investitorilor Apple prin care a anunţat reducerea previziunii de profit, de la 93 de miliarde USD la 84 de miliarde USD. În urma anunţului, compania a oprit tranzacţionarea acţiunilor sale. La reluarea tranzacţionării, acţiunile companiei au scăzut cu 7%. Apple a redus şi previziunile privind marjele sale de profit, la 38%. Printre factorii menţionaţi pentru scădere se numără veniturile scăzute din vânzarea de terminale iPhone şi scăderea economiei Chinei. (sursă)

 

Ant Financial ar putea achiziţiona compania britanică de plăţi WorldFirst pentru 700 de milioane USD

WorldFirst se specializează în schimbul valutar internaţional şi servicii asociate pentru persoane fizice şi juridice. Compania s-a lansat în urmă cu 14 ani şi are peste 120.000 de clienţi. Aceasta procesează peste 15 miliarde USD pe an şi este prezentă la nivel global, având 8 birouri regionale. Ant Financial ar putea astfel să îşi consolideze la nivel global business-ul de plăţi mobile. (sursă)

 

Go-Jek îşi extinde serviciile de ride-hailing în Singapore

În faza de testare beta, Go-Jek îşi va extinde serviciile de ride-hailing în întreaga piaţă din Singapore, după ce iniţial s-a lansat pe această piaţă în noiembrie, adresându-se unui număr limitat de utilizatori. Go-Jek a introdus şi pricing-ul dinamic în Singapore pe această piaţă. În urma achiziţiei operaţiunilor din Asia de Sud-Est ale Uber de către Grab, Go-Jek devine principalul competitor al acesteia din urmă. (sursă)

 

Aplicaţia de taxi-hailing a SK Telecom a crescut de 13 ori în ultimele două luni

Aplicaţia a raportat 93.000 de utilizatori activi lunar în octombrie, în decembrie numărul acestora crescând la 1,2 milioane. Grupul SK Telecom estimează că unul din cinci useri de aplicaţii de taxi din Coreea de Sud foloseşte serviciile sale. S-au înscris peste 150.000 de şoferi pe aplicaţia de taxi a SK Telecom, adică 56% din numărul total de şoferi înscrişi oficial în întreaga ţară. (sursă)

 

Tesla reduce preţul tuturor vehiculelor sale

Preţul vehiculelor Tesla a fost redus cu 2000 USD. Compania mizează pe Model 3 pentru a-şi mări vânzările în zona mass market, preţul acestui vehicul fiind acum de 44.000 USD. Tesla a declarat că prin această mişcare urmăreşte amortizarea efectelor renunţării sale la facilităţile federale de impozitare. Analiştii Wall Street afirmă că cererea de vehicule Model 3 ar putea scădea. (sursă)

 

Austria plănuieşte introducerea unei taxe digitale

Primul ministru austriac a declarat că ţara sa trebuie să utilizeze toate oportunităţile pentru a se digitaliza şi a-şi dezvolta infrastructura. Acesta a mai afirmat că Austria va implementa propria sa măsură naţională de taxare a marilor companii digitale, pe lângă măsurile care se vor implementa la nivelul UE. Austria va percepe o taxă de 3% pe veniturile din publicitate ale companiilor de internet. Încă se află în discuţie o posibilă impozitare a vânzărilor de date pe care le efectuează aceste companii. (sursă)

 

Netflix îl cooptează pe fostul CFO al Activision

Directorul financiar al Activision, Spencer Neumann, va intra în structura Netflix, urmând a-l înlocui pe actualul CFO demisionar, David Wells, conform unui anunţ al companiei de streaming. Netflix nu a anunţat data preluării postului de către Neumann, însă mai multe voci din industrie vehiculează prima parte a anului 2019. Activision a anunţat că l-a demis pe Neumann în urma acceptării ofertei celor de la Netflix. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.