Alibaba plănuieşte o investiţie în Zomato, Amazon va extinde Whole Foods, Microsoft testează proiectul Bali, Samsung va integra chipul Exynos în vehiculele Audi din 2021

 

Alibaba planuieste o investiţie în cadrul Zomato

Unicornul din domeniul food-tech urmăreşte să obţină 1 miliard USD finanţare de la investitori noi. Ant Financial ar putea conduce runda de finanţare. SoftBank a decis să investească în compania competitoare Swiggy anul trecut.  Zomato a demarat operaţiunile de atragere de investiţii în ideea competiţiei cu Swiggy. (sursă)

 

DoorDash va face livrări cu vehicule autonome

Recent, DoorDash a încheiat un acord cu GM, prin care va folosi vehiculele producătorului auto pentru o livrare cât mai rapidă a comenzilor de mâncare. Compania a programat şi teste în San Francisco pentru începutul acestui an. DoorDash va livra mâncare cu ajutorul vehiculelor Cruise ale GM, urmărind eficientizarea şi sustenabilitatea livrărilor. (sursă)

 

Amazon plănuieşte extinderea Whole Foods

Scopul acestei mişcări este mărirea zonei de acoperire a serviciului de livrare grocery Prime Now. Momentan, prin acest serviciu comenzile pot fi expediate în 2 ore în peste 60 de oraşe din SUA. De asemenea, este disponibil şi serviciul de pick-up în 30 de minute în peste 30 de oraşe. Amazon plănuieşte extinderea acestor servicii către aproape cele 475 de locaţii Whole Foods. (sursă)

 

Tesla înregistrează o unitate de leasing în Shanghai

Recent, guvernul regiunii libere Shanghai a relaxat restricţiile privind companiile de leasing financiar. Prin noile reguli, regiunea încurajează dezvoltarea sectorului de leasing financiar şi facilitează crearea de astfel de companii. Sunt favorizate în special companiile cu background industrial. În curând, conform comitetului administrativ al regiunii, vor fi favorizate sectoarele de piaţă aflate în cerere. (sursă)

 

Microsoft testează programul Bali, proiectat să ofere utilizatorilor controlul datelor colectate despre ei

Proiectul a fost dezvoltat de laboratorul de incubare Microsoft Research şi se află în prezent în faza de testare privată. Pagina About a site-ului proiectului îl descrie pe acesta drept o nouă bancă personală de date care oferă userilor controlul datelor colectate despre ei. Această bancă de date va permite utilizatorilor să stocheze, să vizualizeze, să gestioneze şi să monetizeze aceste date. (sursă)

 

Samsung va integra vehiculele Audi cu noul său chip Exynos de infotainment in-vehicle

Integrarea va începe în 2021. Samsung promite funcţii audio premium şi capabilităţi multi-ecran. În plus, pachetele Exynos Auto vor include un GPU ARM Mail G76, un procesor de semnal Hifi 4 şi o unitate de procesare neurală inteligentă. Şi alte companii auto şi de procesoare au încheiat acorduri similare de producere de astfel de sisteme infotainment, precum NVIDIA şi Mercedes şi Intel şi Tesla. (sursă)

 

Produsele Baidu sunt suspendate o săptămână de autoritatea chineză de reglementare a internetului

Autorităţile chineze au ordonat o săptămână de întrerupere a serviciilor Baidu şi Sohu ca parte a unei campanii naţionale de igienizare a ecosistemului digital din China. Autorităţile au declarat că au cerut Baidu să aducă modificări unora din serviciile şi produsele online ale companiei, în aşa fel încât să nu mai propage conţinut obscen. Sohu, competitorul pe zona de motoare de căutare, a primit un ordin similar din partea autorităţilor de reglementare. (sursă)

 

JD anunţă răscumparea unui pachet de acţiuni în valoare de 1 miliard USD

JD plănuieşte răscumpărarea unui pachet de acţiuni în valoare de 1 miliard USD în următoarele 12 luni. Preţul actiunilor retailerului chinez a scăzut cu 51% faţă de preţul de la începutul anului. Printre provocările pe 2019 se numără scăderea ritmului de creştere a veniturilor companiei, încetinirea creşterii economiei Chinei, precum şi intensificarea competiţiei atât cu Alibaba cât şi cu retaileri online mai mici. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.