Pepsi testează un sistem de livrări cu ajutorul roboţilor, industria ride-hailing s-a dublat în SUA faţă de 2015, Amazon lansează un showroom virtual de mobilă, Gousto primeşte 20 mil USD finanţare

 

Verily, divizia health a Alphabet, obţine 1 miliard USD finanţare

Runda de finanţare a fost condusă de Silver Lake. Compania va utiliza fondurile pentru a-şi susţine creşterea pe zone cheie, precum dezvoltarea de parteneriate strategice. În 2018, Verily a activat în cercetare şi producţie privind apneea, descoperirea de medicamente utilizând AI, colectarea de sânge, asigurări de sănătate şi creare de ace de seringă. Verily a colaborat cu Walgreens, GlaxoSmithKline şi Johnson & Johnson. (sursă)

 

Pepsi livrează snack-uri cu ajutorul roboţilor

Pepsi a demarat o colaborare cu Robby Technologies prin care a lansat o flotă de roboţi autonomi în cadrul campusului University of the Pacific în Stockton, California. Roboţii, numiţi Snackbots, livrează produse Pepsi şi Starbucks, având o rază de acţiune de 20 de mile la o încărcare. Roboţii sunt dotaţi cu o cameră, all-wheel drive şi faruri şi pot naviga autonom indiferent de luminozitate sau vreme. (sursă)

 

Studiu Pew Research Center: industria ride-hailing s-a dublat în SUA faţă de 2015

În 2015, doar 15% din adulţii intervievaţi în SUA au declarat că au utilizat servicii de ride-hailing precum Lyft sau Uber. Anul trecut, 36% din respondenţi au declarat acest lucru. În plus, procentajul celor care nu au auzit de ride-hailing a scăzut de la 33% în 2015, la doar 3% în 2018. Cei care utilizează aceste servicii sunt proponderent adulţii tineri cu educaţie şi venituri peste medie. (sursă)

 

Amazon a lansat un showroom virtual de mobilă

Amazon a lansat în urmă cu un an primele sale branduri proprii de mobilă, Rivet şi Stone & Beam. În ultimele luni, retailerul a testat un serviciu vizual de recomandări vizuale similar cu Pinterest, Scout. Amazon a lansat acum Amazon Showroom, un tool virtual de design care permite utilizatorilor să plaseze articole de mobilier în camere virtuale. Lansarea nu s-a oficializat, dar Showroom este disponibil pe site-ul şi aplicaţia Amazon. (sursă)

 

Gousto, serviciu britanic de livrare de kit-uri de masă, obţine 20 de milioane USD finanţare

Gousto concurează direct cu HelloFresh. Runda de finanţare a fost condusă de influencerul Instagram din zona health Joe Wicks. Gousto a lansat recent un tool AI de recomandări, prin intermediul căruia peste jumătate din comenzile companiei sunt plasate. Start-up-ul livrează peste 1,5 milioane de feluri de mâncare pe lună, înregistrând o creştere de 170% faţă de anul precedent. (sursă)

 

SK Telecom investeşte în crearea unei platforme OTT care să rivalizeze cu YouTube şi Netflix

Mai mulţi provideri de servicii telecom şi TV din Coreea de Sud au decis să îşi unească forţele pentru a crea o platformă care să atragă peste 13 milioane de abonaţi din ţară. Serviciile SK Telecom Oksusu şi Pooq se vor alătura principalilor broadcasteri TV sud-coreeni MBC, SBS şi KBS în cadrul unei fuziuni gigant. Specialiştii sunt de părere că noua platformă va constitui o provocare credibilă la adresa Netflix. (sursă)

 

Smart TV-urile Samsung sunt de acum integrate cu iTunes

Samsung a dezvăluit că device-urile sale Smart TV din 2019 şi cele actualizate din 2018 vor oferi iTunes Moveis şi AirPlay 2. Producţiile disponibile în ecosistemul Apple vor putea fi vizualizate fără achiziţionarea de hardware adiţional Apple. Disponibilitatea va debuta începând cu aprilie 2019. Prin această mişcare, Apple renunţă la controlul strâns exercitat asupra distribuţiei conţinutului său. (sursă)

Predicţie pentru 2019: modelele de business pe bază de livrare de mâncare vor deveni şi mai profitabile

Analistul Michael Wolf oferă o predicţie: în 2019 mai multe branduri de electrocasnice îşi vor adapta modelele de business pentru a beneficia de venituri din vânzare de mâncare. Veniturile acestor companii vor veni atât din abonamente cât şi din comenzi individuale. Tot în 2019, platformele de livrare de mâncare şi grocery vor încheia parteneriate cu branduri de electrocasnice. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.