NVIDIA, Icona şi Valeo vor dezvolta platforma de livrare cu maşini autonome a Meituan, Amazon livrează mostre gratuite, IPO-ul Uber ar putea valora 90 de miliarde USD, 12% din comenzile online din Germania sunt returnate

 

Meituan se aliază cu NVIDIA, Icona şi Valeo pentru dezvoltarea platformei sale de livrări cu maşini autonome

Platforma deschisă intitulată MAD va beneficia de suport tehnic din partea celor trei companii. Valeo este o companie franceză care produce motoare şi senzori pentru vehicule autonome. Nvidia va oferi tehnologie care va fi utilizată în cercetare şi teste. Compania italiană Icona este partener de design pentru roboţi şi vehicule. MAD s-a lansat în iulie 2018 în Beijing şi concurează direct cu EleMe. (sursă)

 

Google Assistant permite utilizatorilor să efectueze check-in în cadrul zborurilor

Noua funcţie implementată în cadrul Google Assistant va putea fi accesată prin comandă vocală, utilizatorul urmând a nu mai fi nevoit să vizualizeze e-mailul cu numărul de confirmare a zborului. Google Assistant va colabora cu liniile aeriene pentru o operaţiune de check-in cât mai simplă pentru user. Serviciul va fi lansat iniţial în colaborare cu United Airlines pentru zboruri interne în SUA. (sursă)

 

Amazon livrează cumpărătorilor săi mostre gratuite

Prin această mişcare, Amazon îşi continuă operaţiunile în zona de advertising. Clienţii Amazon vor primi acasă mostre gratuite de produse apreciate de aceştia. Un raport Axios exprimă îngrijorări referitoare la privacy, Amazon urmând a trimite mostre gratis pe baza istoricului de achiziţii ale userilor. Amazon continuă astfel să acapareze din cota de publicitate online a Facebook şi Google, fiind liderul în publicitate online pentru produse fizice din SUA. (sursă)

 

Go-Jek achiziţionează o nouă participaţie în cadrul JD Indonezia

Prin această mişcare, Go-Jek îşi întăreşte alianţa cu JD pe piaţa e-commerce din Indonezia. Go-Jek plănuieşte o investiţie de câteva sute de milioane USD în vederea creării unui joint venture cu JD, intitulat JD.ID, care va valora peste 1 miliard USD. În mod separat, Go-Jek plănuieşte achiziţia unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul operaţiunii logistice a JD din Indonezia. (sursă)

 

Baidu testează vehicule autonome fără şofer pentru Walmart

Walmart a semnat un acord cu start-up-ul Udelv în vederea testării camionetei acestei companii, intitulate Newton, în Arizona.. Newton a fost produsă utilizând platforma open-source Apollo 3.5 a Baidu. Udelv a anunţat şi semnarea unui contract pentru distribuţia de piese pentru aftermarketul auto în Houston, Texas. (sursă)

 

Conform documentaţiei depuse de Uber, compania ar putea avea un IPO de 90 de miliarde USD

Această cifră este cu 14 miliarde USD mai mare faţă de cea mai recentă evaluare a Uber din 2018. Cifra se bazează pe o serie de proiecţii nedezvăluite publicităţii pe care Uber le-a trimis creditorilor săi în luna martie 2018. Au fost proiectate inclusiv pierderile companiei, precum şi deprecierea activelor non-lichide ale Uber. Veniturile companiei în primele 9 luni din 2018 au fost mai bune decât estimările. (sursă)

 

Campaniile prezidenţiale din SUA ale Elizabeth Warren şi Bernie Sanders ar putea avea drept subiect principal economia de tip sharing

Senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren a ţinut încă din 2016 discursuri în care a afirmat că firmele de ride-hailing Lyft şi Uber nu oferă colaboratorilor săi acces la o mai mare parte din venituri. Senatorul Bernie Sanders va vorbi în cadrul campaniei sale de companiile tech care folosesc colaboratori independenţi, companii precum Amazon sau Instacart. Aceste companii ar putea fi afectate de discursurile de campanie ale celor doi senatori americani. (sursă)

 

Studiu Bitkom: 12% din comenzile online plasate în Germania sunt returnate

Conform studiului Bitkom efectuat pe un eşantion de 1000 de cumpărători online din Germania, în 2016 era vorba de 10% retururi. Cea mai mare rată de retururi este în domeniul fashion. Studiul mai arată că unul din 3 cumpărători online returnează maximum o comandă din 10, unul din 4 cumpărători returnează între 10 şi 25% din toate comenzile, iar 14% din cumpărătorii online returnează peste 25% din comenzi. Studiul afirmă că aceste retururi cauzează creşterea costurilor cu personalul şi procesarea. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.