BMW introduce Tmall Genie în anumite vehicule ale sale, Glovo urmăreşte obţinerea unei finanţări, Apple va lansa noi servicii anul acesta, Amazon începe livrarea device-urilor Auto Echo

 

WeChat lansează asistentul digital Xiaowei

WeChat are 1 miliard de utilizatori activi lunar iar ecosistemul său de mini-aplicaţii este parte integrantă din viaţa multor consumatori chinezi. WeChat a lansat recent un sistem de asistenţă virtuală. Acest asistent poate fi integrat în dispozitive de la smart speakere la automobile. Asistentul va crea legătura între userii WeChat şi servicii Tencent, inclusiv cu servicii partenere precum Didi, Meituan sau Mobike. (sursă)

 

Start-up-ul bancar fintech N26 obţine 300 de milioane USD finanţare

În urma acestei finanţări, compania este evaluată la 2,7 miliarde USD. În ultimul an, baza de utilizatori a N26 s-a triplat. În jur de o treime din clienţii băncii virtuale sunt abonaţi la conturi premium. Serviciul N26 este în prezent disponibil în 24 de pieţe europene şi are în total peste 2,3 milioane de clienţi. Compania plănuieşte să se extindă în SUA în următoarele luni. (sursă)

 

BMW va introduce asistentul smart al Alibaba, Tmall Genie, în mai multe vehicule ale sale

Această integrare se va produce pe piaţa din China până la finalul anului, conform unui anunţ comun al celor două companii. Tmall Genie va fi integrat în vehicule BMW, oferind astfel şoferilor opţiuni de cumpărături şi divertisment in-car. Conform vicepreşedintelui de Servicii şi Produse Digitale al BMW, consumatorii chinezi vor beneficia de aceeaşi experienţă digitală ca şi în spaţiile de retail integrate. (sursă)

 

IBM lansează un sistem comercial de quantum computing

Serviciul IBM Q System One a fost lansat în cadrul CES iar CEO-ul companiei anunţă că acesta va genera venituri începând cu 2021. Q System One ar putea fi folosit pentru a descoperi noi modalităţi de a modela date financiare şi a optimiza operaţiunile flotelor de livrare. Anunţul a fost făcut marţi, la un an după ce IBM a declarat că a creat un prototip de computer cuantic de 50 qubit. (sursă)

 

Glovo urmăreşte obţinerea unei noi finanţări

Glovo ţinteşte extinderea pe pieţele din America Latină, extindere care va include un al doilea centru tehnic regional. Brazilia va depăşi Spania ca lider în livrări anul acesta, în urma viitoarei extinderi în 21 de centre urbane din această ţară. Glovo are un potenţial de creştere important pe piaţa braziliană, acolo fiind prezente multiple lanţuri de retail de succes. Glovo ţinteşte finanţarea în primul trimestru al 2019. (sursă)

 

Apple a anunţat lansarea unor noi servicii în 2019

CEO-ul Apple a anunţat la CES lansarea unor noi servicii. Analiştii estimează că va fi lansat un serviciu TV, programat în prima jumătate a anului curent. Mai multe voci din industrie afirmă aceasta deoarece, recent, mai mulţi producători de device-uri TV oferă suport pentru AirPlay2 şi HomeKit ale Apple, ceea ce permite vizionarea de conţinut direct pe iPhone, iPad şi Mac. (sursă)

 

Ripple va intra pe piaţa globală de plăţi

Ripple, companie care operează moneda virtuală XRP, ţinteşte obţinerea unei cote din piaţa de plăţi globale de 2 trilioane USD. Ripple a anunţat că a atins borna de 200 de milioane de clienţi, existând o creştere de 350% a celor care fac plăţi live folosind sistemele sale. Ripple operează în peste 40 de ţări. Compania va intra pe piaţa de plăţi din zona Asia-Pacific, unde se află peste jumătate din clienţii săi. (sursă)

 

Amazon demarează livrările de device-uri Echo Auto

În cadrul unui eveniment din luna septembrie 2018, Amazon a anunţat lansarea device-ului Echo Auto, produs aftermarket care va aduce asistentul virtual Alexa în maşini. Device-ul a rămas în stadiul de pre-comandă, fiind disponibil iniţial doar pe bază de invitaţie. Amazon a declarat că în decembrie a demarat primele livrări de Echo Auto. Au fost plasate peste 1 milion de pre-comenzi pentru acest device. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.