Valoarea de piaţă a retailerilor tradiţionali din SUA scade cu 34 mld USD, WeChat Pay deschide un magazin automatizat în Hong Kong, Amazon investeşte într-un stivuitor autonom, Otto introduce plăţi instant

 

Ola este evaluată la aproximativ 6 miliarde USD

Ola revine pe locul 2 în topul celor mai valoroase start-up-uri indiene, după ce a obţinut o finanţare de 74 de milioane USD. Astfel, serviciul indian de ride-hailing atinge o evaluare de 5,7 miliarde USD. Mai valoros pe piaţa din India este doar serviciul de plăţi Paytm. În trecut, poziţia a doua a fost ocupată de Oyo. SoftBank deţine 26% din Ola, compania nedorind să cedeze controlul investitorilor japonezi. (sursă)


Postmates obţine o finanţare de 100 de milioane USD înaintea IPO-ului

Compania de food delivery atinge astfel o evaluare de 1,85 miliarde USD. Runda de finanţare vine la patru luni de la ultima investiţie primită de la Tiger Global, în valoare de 300 de milioane USD. Noua rundă de finanţare a fost condusă de BlackRock. Postmates efectuează 3,5 milioane de livrări pe lună, urmărind să atingă venituri de 400 de milioane USD pe tot anul fiscal 2018. (sursă)

 

Macy’s a anunţat proiecţii de profit mai scăzute decât estimarea iniţială

Anunţul a provocat o scădere masivă a valorii de piaţă a mai multor retaileri tradiţionali din SUA. Acţiunile Macy’s au scăzut cu 17,7%, ceea ce a provocat o scădere de 34 de miliarde USD a mai multor retaileri. Deşi a avut vânzări cu 5,7% mai mari faţă de anul trecut, acţiunile Target au scăzut cu 2,9%. Deşi vânzările de sărbători au avut cea mai mare creştere din ultimii ani, piaţa a reacţionat la îngrijorările privind modul în care retailerii tradiţionali se adaptează la exodul cumpărătorilor către online. (sursă)

 

Amazon lansează un canal de streaming gratuit pe IMDb

IMDb Freedive, noul canal de video streaming de pe site-ul de filme deţinut de Amazon, nu necesită abonare, precum Netflix sau Prime Video. Freedive va fi susţinut de reclame. Acest model pe bază de advertising ar putea atrage utilizatorii care nu doresc să platească un abonament pentru a vizualiza conţinut. IMDb a declarat că în viitorul apropiat va populariza mai mult acest serviciu. (sursă)

 

WeChat Pay deschide un magazin automatizat în Hong Kong

Magazinul a fost deschis în colaborare cu JOOX şi dezvoltatorul imobiliar Sun Hung Kai. Magazinul de aprox. 300 de metri pătraţi va fi ţinut deschis într-un mall din Hong Kong de pe 7 până pe 27 ianuarie şi va vinde mai multe tipuri de produse, precum cele de gaming, caracteristice anului nou chinezesc, suveniruri, staţii de karaoke şi experienţe AI. Cumpărătorii pot plăti prin cod QR sau aplicaţia WeChat Pay. (sursă)

 

Amazon investeşte în dezvoltarea unui motostivuitor autonom

Amazon ar putea achiziţiona în următorii 7 ani până la o treime din compania franceză de robotică pentru depozite Balyo. Investiţia Amazon ar putea creşte vânzările tehnologiei dezvoltate de compania franceză pentru motostivuitoare autonome. Cel mai mare retailer din lume foloseşte momentan roboţi dezvoltaţi de Kiva Systems. Amazon ar putea achiziţiona până la 29% din Balyo, procent din companie pe care îl va putea folosi la vot în consiliul de administraţie după comenzi de 346 de milioane USD. (sursă)

 

Bitcoin a scăzut cu 9%, atingând valoarea de 3570 USD per unitate

Scăderea bruscă aduce pierderile anuale ale monedei virtuale la 70% din valoarea sa. Conform CoinDesk, au scăzut şi alte criptomonede, în special Ether, cu 15% şi XRP cu 9%. Analiştii afirmă că nu există un motiv real pentru aceste scăderi. Investitorii încă aşteaptă adoptarea monedelor virtuale la nivel instituţional anul acesta, precum şi lansarea unor obligaţiuni bazate pe Bitcoin. (sursă)

 

Otto Group introduce un serviciu de plăţi instant

Grupul german de e-commerce permite de acum transferuri instant de bani în urma unei colaborări cu Hanseatic Bank. Pentru acest serviciu, a fost dezvoltat un API. În Germania, mai multe bănci ofereau deja transferuri şi plăţi instant, însă în e-commerce transferurile de bani în timp real nu puteau fi folosite până acum. Conform Otto Group, ceea ce lipsea era o interfaţă tehnică pentru procesele informaţionale legate de acest serviciu. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.