Microsoft încheie un parteneriat cu Walgreens, Sberbank introduce plăţi prin amprentă, AWS achiziţionează TSO Logic, Bol.com deschide puncte de ridicare a comenzilor online în locaţii Delhaize

 

Microsoft încheie un acord pe 7 ani cu Walgreens

După alianţa cu Kroger, Microsoft se aliază pe zona de health cu Walgreens Boots Alliance, mişcare prin care cele două companii urmăresc să contracareze Amazon. Microsoft şi Walgreens vor colabora în zona de cercetare şi dezvoltare pentru a dezvolta noi tehnologii healthcare, acestea luând în calcul şi operarea comună de centre de cercetare. Walgreens va migra şi majoritatea infrastructurii sale IT către platforma cloud Microsoft Azure. (sursă)

 

Netflix creşte din nou preţurile abonamentelor sale

În SUA, Netflix va creşte preţurile abonamentelor cu 13 până la 18%. Este cea mai mare creştere a preţurilor sale de la lansarea sa de acum 12 ani. Deşi preţul maxim al abonamentului Netflix va atinge 13 USD lunar, acesta este mai ieftin decât abonamentul la serviciul de streaming al HBO, care costă 15 USD lunar. Banii obţinuţi de majorarea tarifelor vor permite Netflix să investească în continuare în conţinut original. (sursă)

 

SK Telecom şi Samsung lansează un nou serviciu de messaging

Serviciul Rich Communication Services va deveni disponibil pe smartphone-urile Samsung Galaxy S9 şi S9+, fiind creat pentru a concura cu serviciile similare Kakao, Line, iMessage şi FaceTime. Utilizatorii noului serviciu pot trimite mesaje text, imagini şi clipuri video, pot face schimb de fişiere de până la 100 MB, pot participa în grupuri de chat, trimite cupoane cadou şi chiar transfera sume mici de bani. (sursă)

 

Uber lansează serviciul UberASSIST în Kenya

Platforma UberASSIST se adresează pensionarilor şi persoanelor cu probleme de mobilitate. Lansarea vine în contextul Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilităţi. Şoferii UberASSIST au participat la evenimente dedicate de informare şi sunt echipaţi pentru a transporta persoane în vârstă şi cu probleme de mobilitate. Persoanele în scaun cu rotile nu pot fi transportate cu acest serviciu. (sursă)

 

Sberbank introduce posibilitatea de a plăti prin intermediul amprentei

Sberbank a încheiat un parteneriat cu lanţul rusesc de supermarketuri Azbuka Vkusa. Prin acest acord, clienţii supermarketului pot plăti prin intermediul amprentelor lor. Aceştia trebuie să îşi înregistreze datele biometrice pentru a putea utiliza această metodă de plată. Plata cu ajutorul amprentelor biometrice este disponibilă în 20 de locaţii Azbuka Vkusa din Moscova. (sursă)

 

Facebook investeşte 300 de milioane USD într-o iniţiativă de stimulare a jurnalismului local

Investiţia Facebook se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani. O parte din fonduri va merge către organizaţii jurnalistice consacrate, precum Pulitzer Center şi Report For America, în vederea finanţării jurnalismului local de investigaţie. O parte din bani va merge către finanţarea de entităţi care creează modele alternative de business pentru organizaţii locale de ştiri. Google a anunţat un proiect similar. (sursă)

 

AWS achiziţionează TSO Logic

TSO Logic este o companie cu sediul în Vancouver, care ajută companiile să îşi utilizeze eficient resursele cloud. Compania preia date referitoare la aplicaţii şi seturi de sarcini şi măsoară cerinţele de sistem şi costurile. Scopul TSO Logic este de a ajuta companiile să migreze către servicii cloud mai ieftine. AWS îşi continuă seria de achiziţii, după ce săptămâna trecută a cumpărat start-up-ul israelian CloudEndure. (sursă)

 

Bol.com deschide puncte de ridicare a comenzilor online în supermarketuri Delhaize

Retailerul olandez îşi extinde astfel reţeaua de puncte de pick-up în Belgia. Consumatorii din Belgia îşi pot ridica deja comenzile de pe Bol.com în supermarketurile Albert Heijn. Ahold-Delhaize deţine atât Bol.com, cât şi Albert Heijn. Primele puncte de pick-up vor fi deschise în Antwerp. Ulterior, va avea loc o extindere în toată zona flamandă a Belgiei. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.