Starbucks încheie un parteneriat cu Uber, JD Indonezia testează livrarea cu drone, Amazon creează o reţea de fulfillment în Brazilia, Netflix devine membru în MPAA şi primeşte 15 nominalizări la Oscar

Starbucks încheie un parteneriat cu Uber

Compania va livra cafea şi alte produse prin intermediul Uber Eats în 6 oraşe mari din SUA: Boston, Chicago, San Francisco, Los Angeles, New York şi Washington DC. În momentul dezvoltării complete a programului, livrările vor fi disponibile de la 25% din locaţiile Starbucks. Orice livrare efectuată prin Uber Eats va fi taxată cu 2,49 USD în plus faţă de preţul comenzii. (sursă)


Doi dintre investitorii EBay cer despărţirea business-urilor de anunţuri plătite şi de ticketing

În ultimii ani, EBay a căutat să se distanţeze de eticheta de site de licitaţii online. Doi dintre investitorii companiei susţin împărţirea pe bucăţi a acesteia, afacerile rezultate urmând a valora mai mult luate separat decât ca un conglomerat singular. Acţiunile EBay au scăzut cu 17% în ultimul an. Investitorii dau exemplu PayPal, ale cărei acţiuni au crescut cu 134% de când şi-a împărţit business-ul în mai multe divizii. (sursă)


Advent International achiziţionează 51% din compania argentiniană de plăţi Prisma Medios de Pago

Compania de plăţi din Argentina este deţinută în prezent de un consorţiu de bănci locale şi de Visa. Achiziţia Prisma Medios de Pago, care domină piaţa argentiniană pe mai multe zone de plăţi (procesare, achiziţie de comercianţi, plăţi electronice, operaţiuni ATM, tranzacţii P2P, portofele mobile), ridică valoarea de piaţă a companiei la 1,4 miliarde USD. Serviciile Prisma Medios de Pago sunt disponibile în 14 ţări din America Latină. (sursă)


JD Indonezia testează cu succes livrarea cu drone

JD a efectuat mai multe proiecte pilot de livrare cu drone în China, piaţă pe care a obţinut recent licenţa de a le opera în scop comercial. Retailerul chinez a anunţat că a finalizat primul test al unor servicii de livrare cu drona aprobate de guvernul indonezian. Dronele au fost folosite pentru a transporta rechizite şcolare pe o distanţă de peste 250 de km, către un sat din apropiere de Bandung, al patrulea cel mai mare oraş din Indonezia. (sursă)


Amazon lansează o reţea proprie de fulfillment şi livrare în Brazilia

Lansarea a fost întârziată câteva luni din cauza logisticii complicate şi a sistemului complex de taxe şi impozite din Brazila. Datorită noii reţele de fulfillment, vor fi vândute direct 11 categorii de produse proprii Amazon. Trecerea de la statutul de marketplace la cel de a stoca şi a livra propriile produse va intensifica nivelul de competiţie pe zona e-commerce din cea mai mare piaţă din America Latină. (sursă)


Netflix devine membru al Motion Picture Association of America (MPAA) şi primeşte 15 nominalizări la premiile Oscar

Netflix este primul serviciu de streaming online de filme şi seriale care devine membru al MPAA. Prin această mişcare, Netflix va fi considerată o companie de producţie de film cu propria platformă de distribuţie luată în serios de cercurile de la Hollywood. Serviciul de streaming se vă alatura unor studiouri consacrate de film: Walt Disney, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Twentieth Century Fox, Universal Studios şi Warner Bros. Netflix a obţinut 15 nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoria de cel mai bun film pentru producţia “Roma”. (sursă)


Kaola, platforma e-commerce cross-border construita cu NetEase, deschide un magazin fizic în Hangzhou, China

Magazinul de 250 de metri pătraţi este localizat în zona turistică a oraşului. Platforma Kaola urmăreşte deschiderea a 15 magazine anul acesta, operând în prezent 4 locaţii. Primul său magazin fizic a fost deschis în aprilie 2018 în Hangzhou Tower ca parte a unui test al strategiei offline a companiei. Celelalate două magazine fizice ale Kaola se află în provincia Henan din China. (sursă)


IBM publică raportul de încasări pe trimestrul 4

Veniturile IBM au scăzut cu 3,5% pe T4, la 21,7 miliarde USD, faţă de 22,5 miliarde USD din T4 2017. Analiştii sunt însă optimişti datorită semnalelor date de mai multe companii cu creştere rapidă care ar putea ajuta IBM să îşi crească profiturile pe 2019. Astfel, acţiunile companiei au crescut cu 6%. Faţă de pierderea de 1 miliard USD de anul trecut, trimestrul acesta IBM a atins un profit de 1,95 de miliarde USD. (sursă)


Waymo plănuieşte construirea unei fabrici de maşini autonome

Waymo a primit aprobarea de a construi fabrica de la autorităţile din statul american Michigan. Va fi prima fabrică din lume complet dedicată producerii în masă de maşini autonome de nivel 4. Michigan, datorită tradiţiei sale în domeniul auto şi a mediului său propice pentru testele cu maşini autonome, a constituit opţiunea firească pentru Waymo. (sursă)


Kakao Pay atinge un nivel de tranzacţii de 18 miliarde USD

Platforma coreeană de plăţi mobile a anunţat că nivelul anual de tranzacţii prin sistemul său de plată one-click a depăşit 17,7 miliarde USD în 2018. Compania a raportat de asemenea şi 26 de milioane de utilizatori activi lunar. Serviciul a fost lansat oficial în aprilie 2017 ca entitate separată a operatorului sud-coreean de telefonie mobilă şi mesagerie Kakao. (sursă)


Daimler şi BMW vor denumi serviciul de ride-hailing şi car-sharing operat în comun

Serviciul va purta denumirea de Jurbey. Cele două companii auto germane au dezvăluit anul trecut intenţia de a-şi combina business-urile de car-sharing pentru a putea concura cu firme precum Uber în SUA şi Didi Chuxing în China. Conform termenilor acordului, care reunesc serviciile Car2Go şi DriveNow, Daimler şi BMW vor deţine fiecare câte 50% din actualul joint venture. (sursă)


PostNL acceptă retururi

Prin oferirea posibilităţii de returnare a coletelor către retailerii online, PostNL urmăreşte să reducă numărul de drumuri la magazine, locaţii predilecte pentru clienţi pentru a face retururile. Consumatorii pot face returul atât în cadrul locaţiilor PostNL din magazine şi supermarketuri, cât şi direct prin curerii companiei, model preluat de la supermarketul online Picnic, care acceptă retururi de la magazine online precum Zalando, Bol.com şi Coolblue. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.