Alibaba, Facebook, PayPal şi Microsoft publică rapoartele de încasări, Santander deschide magazinul său de API-uri către fintech-ul Raisin, Shell cumpără compania producătoare de staţii de încărcare pentru maşini electrice Greenlots

Alibaba raportează o creştere de 33% a venitului net pe trimestrul 3

Alibaba a publicat raportul trimestrial de încasări pentru T3, trimestrul în care a înregistrat cea mai lentă creştere din 2016 pe fondul încetinirii creşterii economiei Chinei. Veniturile retailerului online s-au ridicat la 17,4 miliarde USD, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile de pe piaţa din China au crescut cu 35%. Cele din businessul de cloud au crescut cu 84%. Creşterea pe zona de entertainment a fost de 20%. Numărul de cumpărători activi a crescut cu 23,5%, la 636 de milioane. (sursă)


Paypal ratează de puţin cifrele prevăzute de analişti dar are perspective puternice de creştere

Veniturile PayPal s-au ridicat la 4,23 miliarde USD pe trimestrul 4, faţă de cele 4,24 prevăzute de analişti. Veniturile pe întregul an fiscal au atins 15,45 miliarde USD, faţă de estimările de 15,46 miliarde USD. Creşterea a fost uşor limitată de achiziţiile iZettle şi Hyperwallet, însă acestea au adăugat 2,9 milioane de noi conturi în cadrul business-ului. Tranzacţiile de plată au crescut cu 28%, la 2,9 miliarde, la un volum de 164 de miliarde USD. Volumul de tranzacţii Venmo a crescut cu 80%, la 19 miliarde USD. (sursă)


Facebook publică cifre de vânzări şi profit peste estimările analiştilor

În pofida scandalurilor legate de folosirea frauduloasă a datelor utilizatorilor, cifrele Facebook arată că advertiserii săi au ramas loiali. Vânzările pe trimestrul 4 au atins 16,9 miliarde USD, cu 500 de milioane USD peste estimările analiştilor. Veniturile nete s-au plasat de asemenea cu 11% peste estimări. Audienţa Facebook a crescut, atingând un număr de utilizatori activi zilnic de 1,52 de miliarde în decembrie. Veniturile Facebook pe piaţa sa saturată din Europa au crescut cu 27%. (sursă)


Grab obţine 200 de milioane USD finanţare pentru divizia sa din Thailanda

Grab continuă demersurile de a obţine finanţări. Compania de ride-hailing a obţinut 200 de milioane USD  de la conglomeratul thailandez Central Group, conglomerat implicat în zona HoReCa şi care de asemenea operează 30 de mall-uri şi este prezentă şi în Vietnam şi Indonezia. Restaurantele Central Group vor fi astfel incluse în reţeaua Grab Food Service şi vor beneficia de logistica acesteia. (sursă)


Santander deschide marketplace-ul său de API-uri către platforma fintech Raisin

Divizia spaniolă a Santander deschide platforma sa de API-uri primei sale companii fintech, Raisin. Prin această mişcare, clienţii băncii îşi vor putea înregistra detaliile cu doar o apăsare de buton. Această operaţiune este autorizată prin acordul Open Banking iar accesul se va face prin butonul Santander Connect. Raisin are acorduri încheiate cu 62 de bănci din Europa. (sursă)


Microsoft raportează o creştere de 19% a veniturilor

Pe trimestrul 2, Microsoft raportează o creştere în zona business-ului său cloud. Compania creşte Azure pentru retailerii care nu doresc să colaboreze cu AWS. Microsoft a semnat recent contracte cu 89 de companii din topul Fortune 500, faţă de cele 65 ale competitorului Slack. Per total, veniturile Microsoft au atins 29 de miliarde USD pe trimestru, ceea ce reprezintă o creştere de 34%. (sursă)


Lazada integrează marketplace-ul online din Singapore Redmart

Lazada a cumpărat Redmart încă din 2016. Din 15 martie 2019 utilizatorii Lazada vor putea plasa comenzi grocery. Aplicaţia Redmart nu va mai opera din această dată, funcţionalităţile sale urmând a fi incluse în secţiunea Redmart a Lazada. Clienţii marketplace-ului vor avea multiple opţiuni de plată. Lazada ţinteşte lansarea unui serviciu de supermarket în întreaga regiune a Asiei de Sud-Est în 2019. (sursă)


Shell achiziţionează compania americană de producţie de staţii de încărcare electrică Greenlots

Royal Dutch Shell se arată astfel pregătită să instaleze staţii de încărcare electrică drumurilor publice din SUA prin achiziţionarea Greenlots, companie producătoare de staţii de încărcare electrică şi tehnologii de gestionare a energiei. Shell va face achiziţia prin subsidiara sa americană. Recent, compania a achiziţionat şi Energy Impact Partners, firma de investiţii în tehnologii de energie curată. (sursă)


ReBuy se extinde în Italia şi Spania

ReBuy este o platformă online de cumpărare şi vânzare de electronice resigilate. Compania a lansat un magazin online în Italia şi Spania, operând de asemenea în Germania, Marea Britanie, Franţa, Austria şi Olanda. Utilizatorii ReBuy pot la rândul lor vinde produse precum smart-phone-uri, tablete, console şi dispozitive wearable prin intermediul platformei. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.