VW investeşte în maşina autonomă a Ford, Walmart cumpără Aspectiva, Alibaba lansează noi servicii cloud în cadrul Mobile World Congress, 48% din veniturile PostNL vin din e-commerce

Marks & Spencer şi Ocado vor lansa un serviciu de livrare de mâncare

M&S va plăti 1 miliard USD pentru o participaţie de 50% în cadrul concernului de food delivery. Ocado va fi astfel împărţit în două, urmând a dobândi şi o verticală de licenţiere tech pentru retaileri. Astfel, noul joint venture este evaluat la 2,1 miliarde USD. Acţiunile Ocado au crescut cu 10% în urma anunţului, cele ale Marks & Spencer cu 3%. (sursă)


Platforma de social e-commerce Pinduoduo se extinde în zona de comerţ online transfrontalier din China

Prin această mişcare, platforma urmăreşte să satisfacă cererea de produse de calitate înaltă din partea clienţilor chinezi. Pinduoduo a lansat Duoduo International, o versiune pe bază de invitaţie a platformei sale, care oferă 4 tipuri diferite de magazine. Pentru început, nu este perceput comision pentru intrarea în noul ecosistem comercial. (sursă)


LeBonCoin, conglomeratul comercial francez, intră pe piaţa de închirieri pe termen scurt

Pe piaţa de C2C rental, compania franceză va intra în competiţie directă cu AirBnb. LeBonCoin a creat un serviciu de gestionare a tranzacţiilor între indivizi. Astfel, conglomeratul deschide al cincilea său business, după platformele de car-sharing, job-uri, imobiliare şi FMCG. Peste 10.000 de gazde s-au înscris pe noua platformă. În septembrie, compania a introdus şi un sistem de plăţi securizate. (sursă)


Volkswagen plănuieşte o investiţie de 1,7 miliarde USD în cadrul proiectului de maşină autonomă Argo al Ford

După mai multe luni de discuţii, Argo va deveni nucleul unui nou joint venture între VW şi Ford. Cele două concerne vând împreună 20% din vehiculele noi la nivel global. Acordul face parte dintr-o cooperare mai amplă, demarată anul trecut, care are ca obiect producţia de vehicule comerciale uşoare. Compania concurentă GM a încheiat acroduri similare cu Honda şi SoftBank. (sursă)


Walmart achiziţionează site-ul de recomandări generate de utilizatori Aspectiva

Aspectiva este un start-up din Israel care utilizează tehnologie AI pentru a analiza conţinut generat de utilizatori, precum recenzii de produs, şi o combină cu comportamentul de navigare al userilor. Rezultatul este o serie de sugestii de produse atât pe online, cât şi pentru magazinele fizice. Aspectiva va fi inclus în cadrul Store No 8, laboratorul de incubare al unor noi experienţe de cumpărare al Walmart. (sursă)


Foot Locker achiziţionează o participaţie în cadrul Rockets of Awesome

Rockets of Awesome este un serviciu de shopping pe bază de abonament care comercializează o selecţie personalizată de haine pentru copii. Clienţii primesc acasă haine de sezon. Foot Locker a investit 12,5 milioane USD în cadrul Launch Kids, divizie a Rockets of Awesome. Prin aceasta investiţie, cele două companii încheie un parteneriat prin care Kids Foot Locker va crea zone dedicate hainelor Rockets of Awesome în magazinele sale fizice şi va vinde haine de la acest brand pe site-ul Kidsfootlocker. (sursă)


Alibaba Cloud lansează 7 noi produse

Lansarea a avut loc în cadrul Mobile World Congress din Barcelona. Noile servicii lansate includ computing server-less, data analytics, reţelistică globală, stocare de înaltă performanţă şi o bază de date pentru zona enterprise care va oferi soluţii digitale pentru e-commerce, logistică, fintech şi companii de producţie. Astfel, serviciile cloud ale Alibaba se extind de pe piaţa internă din China pe cea internaţională. (sursă)


48% din veniturile PostNL se datorează e-commerce

Anul trecut, aproape jumătate din veniturile operatorului poştal olandez au venit din zona e-commerce. PostNL a declarat că se aşteaptă la 50% în 2020. Anul trecut, compania olandeză a înregistrat o creştere de 1,7% a veniturilor, la 2,77 miliarde EUR. Livrarea de colete a adus 1,33 miliarde EUR. În total, compania a livrat 252 de milioane de colete în 2018, un volum cu 20% mai mare faţă de 2017. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.