Sen. Elizabeth Warren propune segmentarea giganţilor tech, SoftBank mizează pe transformare AI, Google are o poziţie dominantă pe piaţa de search, iFood livrează mâncare cu drona în timpul carnavalului din Sao Paulo

 

Senatorul american Elizabeth Warren elaborează o propunere de segmentare a giganţilor tech

Propunerea agresivă a senatoarei face parte din platforma sa de candidatură la preşedinţia SUA din anul 2020. Este un discurs despre companiile tech diferit faţă de al altor candidaţi şi se poziţionează ferm pe sentimentul anti-tech. Warren propune ca orice companie tech cu venituri anuale de 25 de miliarde USD să creeze noi platforme comerciale. De asemenea, a mai fost propus să se revizuiască achiziţiile gigant Amazon-Whole Foods, Facebook-Instagram şi Google-Waze. (sursă)

 

SoftBank mizează pe transformarea AI

CEO-ul SoftBank, Masayoshi Son, a declarat că proliferarea inteligenţei artificiale va schimba modul în care vom trăi în următoarele trei decade. Conform lui Son, lucrurile vor funcţiona mai rapid şi mai sigur, iar oamenii vor trăi mai mult şi mai sănătos. Acesta a mai declarat că toate cele peste 70 de investiţii ale Vision Fund s-au concentrat pe zona AI. (sursă)

 

Veniturile Grab Indonezia cresc

Veniturile regionale ale Grab s-au dublat între martie şi decembrie anul trecut. Volumul de livrări al GrabExpress a crescut de 3 ori, Grab Financial de 5 ori. GrabFood operează în prezent în 199 de oraşe din 8 ţări, veniturile din food delivery crescând de 45 de ori. Prin parteneriatele cu Ovo şi Tokopedia, Grab face parte din cel mai mare ecosistem de plăţi din Indonezia. (sursă)

 

GroupM: “Google domină mult prea autoritar piaţa de search

Preşedintele diviziei de business intelligence a GroupM a declarat că multe afaceri mici şi medii din SUA nu pot evita să plătească sume din ce în ce mai mari către Google, deoarece motorul de căutare este principala sursă de răspunsuri la întrebările online ale americanilor. Google are peste 81% din piaţa de search mobile. Deşi FTC a încheiat o investigaţie antitrust împotriva Google în 2013, odată cu creşterea vocilor politice care cer întreruperea dominaţiei giganţilor tech, aceasta ar putea fi reluată. (sursă)

 

Serviciul brazilian de food delivery iFood a livrat mâncare cu drona la carnavalul din Sao Paulo

Compania va continua să testeze dronele pentru livrarea de mâncare către clădiri rezidenţiale şi comerciale. Multe din aceste noi servicii au însă nevoie de autorizare din partea autorităţilor de trafic aerian şi telecomunicaţii. iFood are 120.000 de agenţi de livrare în peste 500 de oraşe din Brazilia. Extinderea pe zona de drone are loc cu scopul de a mări amprenta companiei şi a reduce costurile. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.