Grab obţine o nouă rundă de finanţare, IPO-ul Pinterest sub nivelul preconizat în 2017, Monzo se află în căutarea de noi investitori, IKEA testează un serviciu de închiriere de mobilă în Europa

Grab plănuieşte obţinerea unei finanţări de 6,5 miliarde USD în vederea concurării Go-Jek

Grab este o companie evaluată la 16 miliarde USD şi a obţinut până în prezent 7,5 miliarde USD. Ţinta banilor este reprezentată în principal de obiectivele de creştere ale companiei, în special dezvoltarea strategiei bazate pe “super-aplicaţia” Grab. De asemenea, Grab plănuieşte să folosească fondurile pentru a face cel puţin 6 investiţii şi achiziţii în Asia de Sud-Est anul acesta. (sursă)


Pinterest urmăreşte să obţină 1,28 miliarde USD în urma IPO-ului său, sub nivelul preconizat în 2017

IPO-ul american al reţelei sociale va cuprinde o ofertă de 75 de milioane de acţiuni situate ca preţ între 15 şi 17 USD per unitate. În cazul obţinerii preţului maxim per acţiune, compania va fi evaluată la 9 miliarde USD. În cadrul celei mai recente runde de finanţare, Pinterest a obţinut 150 de milioane USD la o evaluare de 12,3 miliarde USD. Scăderea evaluării se datorează creşterii pierderilor companiei în 2018. (sursă)


Monzo urmăreşte obţinerea unei finanţări adiţionale

Banca digitală britanică este aproape de a obţine 130 de milioane USD, sumă care i-ar dubla valoarea de piaţă, de la 1,3 miliarde USD la 2,6 miliarde USD. Printre investitorii în cadrul Monzo se numără şi Y Combinator. De asemenea, Monzo a demarat operaţiunile pentru lansarea pe piaţa din SUA. În prezent, banca are 1,7 milioane de clienţi în Marea Britanie. (sursă)


Tencent anunţă parteneriatul diviziei sale cloud cu două bănci din China

Prin parteneriatele cu Bank of Gansu şi China Construction Bank, Tencent urmăreşte îmbunătăţirea business-ului său de servicii din China. Bank of Gansu va beneficia din partea Tencent de crearea unei platforme online de gestionare a împrumuturilor, împreună cu instrumente de marketing şi controlul riscului. China Construction Bank va obţine un laborator de cercetare fintech în urma colaborării cu Tencent. (sursă)


ManoMano, marketplace de articole DIY din Franţa, obţine 110 milioane EUR finanţare

ManoMano urmăreşte extinderea pe alte pieţe din Europa, cu scopul final de a deveni principala platformă de home improvement de pe continent. Marketplace-ul fondat în 2013 operează în Franţa, Marea Britanie, Germania, Belgia, Italia şi Spania, având 2,5 milioane de clienţi şi 20 de milioane de vizite lunar. Printre investitori se numără Eurazeo, Aglaé Venture, Bpifrance, CM-CIC, Partech, Piton şi General Atlantic. (sursă)


IKEA testează un serviciu de închiriere de mobilă în Europa

Compania suedeză a făcut primul anunţ legat de acest serviciu în februarie, de data aceasta revenind cu detalii adiţionale. IKEA îşi propune să ocupe o porţiune mai însemnată din economia circulară, având drept scop să îşi fabrice toate produsele din materiale reciclate şi regenerabile până în 2030. Retailerul îşi propune să proiecteze toate produsele sale în aşa fel încât acestea să poată fi refolosite, reparate şi reciclate. IKEA testează deja acest serviciu în Olanda, Suedia, Elveţia şi Polonia. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.