Sensei concurează Amazon pe zona de magazine cu checkout automatizat, Rent the Runway va vinde haine pentru copii, Asos va deactiva conturile celor care fac prea multe retururi, Amazon va lansa peste 3000 de sateliţi pe orbită

Compania portugheză Sensei concurează Amazon pe zona de magazine cu checkout automatizat

Sensei, companie tech portugheză susţinută de Metro AG, se află în procesul de a vinde tehnologia sa de checkout automatizat către supermarketurile din Europa. Compania declară că 3 mari jucători europeni au adoptat tehnologia sa, urmând a deschide magazine fără casieri în următorul an, ceea ce face ca Sensei să devină un concurent serios pentru Amazon Go. (sursă)


Branch International obţine finanţare în valoare de 170 de milioane USD şi încheie un parteneriat cu Visa

Branch International este o companie care oferă împrumuturi personale în pieţe emergente. Prin parteneriatul cu Visa, Branch va oferi carduri de debit virtuale şi pre-plătite în cadrul reţelelor sale de clienţi din Africa, Asia de Sud şi America Latină. Compania foloseşte un model algoritmic pentru a determina scorurile de credit şi a oferi lichidităţi prin intermediul telefonului mobil. (sursă)


Amazon şi Project Kuiper vor lansa 3236 de sateliţi pe orbită

Planul Amazon este de a-şi crea propria reţea globală de furnizare de internet de mare viteză în vederea consolidării business-ului său cloud. Amazon nu a indicat momentan programul lansărilor sau costurile programului. Propunerea iniţială de lansare este similară cu cea a altor 4 companii care construiesc şi lansează pe orbită sateliţi pentru internet, în special SpaceX. (sursă)


Rent the Runway va introduce haine pentru copii în oferta sa

Compania online de închiriere de haine se va extinde, aceasta oferind deja haine pentru femei şi decoraţiuni interioare. Oferta de haine pentru fetiţe va fi introdusă începând cu 15 aprilie şi va cuprinde articole pentru copii de la 3 la 12 ani. Hainele vor fi create de 13 case de modă, printre care Chloé, Fendi, Stella McCartney, Little Marc Jacobs şi Philosophy, conform COO-ului Maureen Sullivan. (sursă)


Asos va dezactiva conturile clienţilor care fac prea multe retururi

Retailerul fashion britanic a declarat că nu îşi doreşte ca clienţii săi să cumpere articole în aceleaşi cantităţi precum clienţii extrem de fideli şi apoi să le returneze pe majoritatea. Asos a ameninţat că va dezactiva conturile acestor clienţi. Asos nu este prima companie fashion europeană care îşi modifică politica de retur, Zalando creând un proces de returnare mai complex. (sursă)


Amazon pătrunde în top 10 al retailerilor din Austria

Asociaţia pentru comerţ şi retail austriacă Handelsverband Österreich a publicat topul primilor 100 de retaileri din ţară- Amazon a intrat pe poziţia 9, intrând în top 10. Printre retailerii din top 10 se numără Rewe, Spar, Lidl, Hofer, retailerul de mobilă XXXL şi MediaMarktSaturn. Aceste 6 companii deţin o cotă de 30% din piaţa de retail austriacă şi au efectuat 46% din vânzările totale din top 100. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.