Uber ţinteşte un IPO de 10 miliarde USD, Google obţine o licenţă pentru business-ul său de livrare cu drone, Budbee obţine 5,4 milioane USD finanţare, Walmart extinde folosirea roboţilor în depozitele sale

Uber ţinteşte un IPO de 10 miliarde USD

Uber va publica oficial înregistrarea ofertei sale de IPO joia aceasta. Majoritatea acţiunilor vor fi emise de companie, o proporţie mai mică urmând a fi emisă de investitorii care îşi vor vinde participaţiile. Compania urmăreşte o evaluare între 90 şi 100 de miliarde USD, evaluare influenţată în special de evoluţia IPO-ului Lyft de luna precedentă. (sursă)


Google obţine în Australia o licenţă pentru operarea unui serviciu de livrări cu drona

Project Wing al Alphabet este primul serviciu de livrare cu drone care primeşte aprobarea de funcţionare. Google a testat livrarea de mâncare şi băutură, medicamente, cafea şi ciocolată în zona Canberra din Australia. Autoritatea aeronautică australiană a confirmat aprobarea demarării serviciului, după ce a examinat planurile operaţionale şi de mentenanţă ale Project Wing. (sursă)


Budbee, platformă suedeză de livrare last mile, obţine 5,4 milioane USD finanţare

Start-up-ul suedez a obţinut fonduri de la H&M şi Kinnevik. Budbee operează servicii specializate de logistică last mile pentru business-uri e-commerce, servicii reunite în cadrul diviziei numite Logitech. Compania s-a lansat în 2016, în prezent livrând pentru 6,5 milioane de clienţi din Stockholm, Goteborg, Malmo, Helsinki şi Copenhaga, urmând a se extinde şi în alte zone din Europa. (sursă)


Walmart extinde utilizarea roboţilor în cadrul depozitelor sale

Retailerul american a declarat că va introduce roboţi în peste 300 de magazine anul acesta. Roboţii vor acţiona în zona de inventar, urmând a scana rafturile şi a le restoca cu produse. De asemenea, Walmart va introduce 1200 de roboţi pentru a prelua articolele de pe benzile industriale şi a le sorta rapid. Compania a declarat că va creşte salariile angajaţilor umani şi le va oferi training adiţional. (sursă)


Mail.Ru investeşte în compania de livrare de mâncare Instamart

Instamart este un start-up de food delivery din Moscova care a obţinut 7,6 milioane USD finanţare de la gigantul online rus. Instamart livrează mâncare de la restaurante şi locaţii fizice, offline. Compania livrează în parteneriat cu Auchan, Lenta, Metro Cash&Carry şi VkusVill peste 25.000 de comenzi pe lună, fiind evaluată la 27,5 milioane USD. (sursă)


JD anunţă un nou val de concedieri

JD elaborează un plan prin care ar putea concedia până la jumătate din forţa sa de muncă din China. Retailerul chinez ar putea restructura până la 8% din cele 150.000 de locuri de muncă ale sale, peste 12.000 de joburi. Concedierile ar putea afecta în special sediul central din Beijing al companiei, precum şi forţa de livrare şi logistică. (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.