Zalando numeşte un nou preşedinte, Lyft închiriază biciclete în New York, Apple investeşte 500 de milioane USD într-un serviciu de gaming, Square oferă o soluţie pentru magazinele online britanice

 

Hulu atinge o evaluare de 15 miliarde USD

Această nouă evaluare a fost atinsă în urma achiziţiei unui pachet minoritar de acţiuni deţinut de AT&T, în valoare de 1,43 miliarde USD. Valoarea de piaţă a serviciului de streaming video este cu 66% mai mare faţă de noiembrie 2018, când compania mamă Disney a anunţat cifra de 9,26 miliarde USD. Hulu este deţinută de Disney şi Comcast, cu participaţii de 67%, respectiv 33%. (sursă)


Platforma chineză de clipuri video de scurtă durată pentru industria e-commerce Fenlai obţine 10 milioane USD finanţare

Compania din Shenzhen oferă o platformă e-commerce care conectează comercianţii online cu advertiseri specializaţi în crearea de video online. Colaboratorii creativi ai Fenlai sunt în general freelanceri sau persoane care lucrează part time. Fenlai generează venituri din taxarea producţiei de conţinut publicitar şi din comisioane din volumele de vânzări care au avut loc pe platforma sa. (sursă)


Apple investeşte 500 de milioane USD într-un serviciu de gaming

Apple Arcade este un serviciu pe bază de abonament care permite utilizatorilor Apple să joace jocuri pe iPad, iPhone, Mac şi alte device-uri Apple. În aprilie, Apple a promis posibilitatea de a juca peste 100 de jocuri în exclusivitate. Bugetul final al proiectului s-ar putea apropia de 500 de milioane USD. Google Stadia şi Microsoft Project xCloud reprezintă proiecte similare ale competitorilor. (sursă)


Aplicaţia Lyft integrează serviciul Citi Bike în New York

Lyft a achiziţionat serviciul de bike sharing Motivate în iulie 2018 şi a demarat operaţiuni complete de transport personal în 3 oraşe din SUA în decembrie. New York este cel mai nou oraş inclus în operaţiuni, după Washington DV, Los Angeles şi Santa Monica. Citi Bike este unul din cele mai populare servicii de bike-sharing, cu peste 75 de milioane de curse înregistrate până în prezent. (sursă)


Zalando numeşte un nou preşedinte în persoana Cristinei Stenbeck

Suedeza Cristina Stenbeck este deţinătoarea pachetului majoritar de acţiuni din cadrul Kinnevik. Aceasta va ocupa preşedinţia board-ului supervizor al Zalando, poziţie deţinută de asemenea şi în perioada 2014-2016. Stenbeck a fost înlocuită în 2016 de Lothar Lanz, fost şef al departamentului financiar al Axel Springer. Kelly Bennett, director de marketing al Netflix, se va alătura de asemenea board-ului Zalando.  (sursă)


Square lansează o soluţie pentru magazine online în Marea Britanie

Providerul de servicii de plăţi a anunţat lansarea Square Online Store pentru comercianţii britanici. Acest serviciu permite IMM-urilor să vândă atât online cât şi offline, oferind inclusiv un plan gratuit pentru începători. Este primul produs integrat complet în cadrul platformei Weebly de către Square. Compania oferă diverse funcţionaltăţi, precum galerii shoppable pe Instagram şi soluţii de livrare şi pick-up.  (sursă)


Aproximativ 3 din 4 companii B2B din Polonia vând produse sau servicii online

Compania de cercetare Mobile Institute şi compania tech E-point au lansat raportul “The B2B Buying Process in Poland: Challenges, Trends, Inspirations”. Principalele concluzii ale acestuia sunt: majoritatea retailerilor polonezi au demarat operaţiuni e-commerce de aprox. 5 ani; jumătate din companiile din Polonia operează la nivel internaţional; 71% din companiile poloneze vând online. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.