SoFi obtine 500 milioane USD intr-o runda de finantare condusa de Qatar Investment Authority, WeWork se află în discuții cu băncile pentru un imprumut de 3 miliarde USD, Amazon lanseaza un ceas digital in valoare de 90$, Microsoft planuieste sa lanseze un sistem de operare modern, Brex este evaluata la 2 miliarde USD dupa numai un an de la lansarea cardurilor corporate pentru startup-uri.


SoFi obtine 500 milioane USD intr-o runda de finantare condusa de Qatar Investment Authority

Creditorul online Social Finance a închis o rundă de finanțare de 500 milioane USD, condusă de Qatar Investment Authority. Este a treia rundă gigantică în ultimii ani pentru companie. Cea mai mare rundă de până acum a venit în septembrie 2015, când SoftBank a condus o rundă de 1 miliard de dolari în cadrul companiei.(Sursa)



WeWork se află în discuții cu băncile pentru un imprumut de 3 miliarde USD

WeWork se află în discuții cu băncile cu privire la organizarea unei linii de credit de 2,75 miliarde de dolari. JPMorgan conduce finanțarea potențială. WeWork are nevoie de acces la bani pentru a asigura, a proiecta și a închiria spații de birouri pentru a susține o creștere robustă a veniturilor.(Sursa)



Amazon lanseaza un model Echo Show in valoare de 90 USD

Amazon tocmai a anunțat un model de 5,5 inch Echo Show cu un de preț de numai 90 de dolari . O putem numi evoluție convergentă – de fapt, ceva similar s-a intamplat si cu Lenovo Smart Clock și Facebook Portal.(Sursa)


 

Microsoft planuieste sa lanseze un nou sistem de operare

Într-o săptămână în care AMD, Intel și Qualcomm au făcut deja anunțuri majore, informația de ieri a companiei Microsoft de la Computex din Taipei a fost relativ succinta. În loc să dezvăluie noi produse, compania a sugerat ca vrea un sistem de operare modernizat. Intr-adevar, postul din blogul Microsoft despre acesta nu mentioneaza Windows, conducand la speculatiile pe care le pune in practica si anume dezvoltarea unui nou sistem de operare “super-securizat”.(Sursa)



Brex este evaluata la 2 miliarde USD dupa numai un an de la lansarea cardurilor corporate pentru startup-uri

Afacerea fintech, care a preluat lumea startup-urilor, cu cardul sau corporate pentru antreprenori, obtine milioane de dolari în finanțarea Seriei D la mai puțin de un an de la lansare.(Sursa)



Outfittery si Modomoto se unesc

Startup-urile germane de modă Outfittery și Modomoto se unesc. Clauzele exacte nu au fost dezvăluite, dar cu siguranță noua companie va funcționa numai sub brandul Outfittery în țările vorbitoare de limbă germană, Benelux, Suedia și Danemarca.(Sursa)



Kurly, un start-up din Coreea, obtine 113 milioane USD in seria D

Kurly, un startup care operează un serviciu de livrare a produselor alimentare în Coreea, a declarat astăzi că a închis seria D, ajungand la un total de 113 milioane de dolari.
Compania a anunțat aceasta runda din aprilie, când a fost de 88 milioane USD condusă de investitori care includ Sequoia China, dar acum aceasta a crescut cu 25 de milioane de dolari. Asta datorită China Hillhouse Capital, o firmă care a avut Tencent, Meituan și JD.com printre cele mai de succes investiții(Sursa)



Samsung planuieste planuieste sa obtina peste 1 miliard USD din vanzarea smartphone-urilor in India

Samsung a lansat seria Galaxy M exclusiv online in India la începutul acestui an, în încercarea de a prelua concurența rivalilor chinezi în segmentul bugetar. Și acum pare să profite de avantajele oferite. Dispozitivele, care includ Galaxy M10, M20 și M30, au vândut peste 2 milioane de unități de la lansare. Un al patrulea membru al seriei, Galaxy M40, va fi lansat pe 11 iunie.(Sursa)



Amazon face mai ușor procesul de ștergere a înregistrărilor Alexa, adaugand comenzi vocale noi.

Amazon face un pic mai ușor procesul de ștergere a înregistrărilor Alexa, adaugand comenzi vocale noi. Veți putea acum să spuneți “Alexa, delete everything I said today”, iar asistentul va șterge toate înregistrările pe care le stochează pe serverele Amazon.(Sursa)



Netflix și Amazon au obținut venituri de 1,1 miliarde de lire sterline de la clienții britanici în 2018

Netflix și Amazon au obținut venituri de 1,1 miliarde de lire sterline de la clienții britanici în 2018, dublu față de sumele pe care cei mai mari emitatori radio din Marea Britanie au putut să le obțină din propriile servicii de streaming.(Sursa)



Naspers își propune să transfere afacerile pe internet pentru consumatori la bursa Euronext

Naspers își propune să transfere afacerile pe internet pentru consumatori pe bursa Euronext din Amsterdam pe 17 iulie. Naspers va păstra un pachet de 73% din noua companie, care va avea o capitalizare de piață mai mare de 112 miliarde de dolari și va deține o treime din Naspers în Tencent din China, precum și OLX și Letgo. Acționarii existenți ai Naspers vor primi acțiuni reprezentând 27% din noua companie atunci când acestea sunt listate.(Sursa)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.