CFO-ul Hulu trece la Amazon, Yandex Taxi va cumpăra cea mai mare companie de taxi din Rusia, Secretarul Trezoreriei SUA critică Libra, AirAsia investeşte în operatorul logistic EasyParcel

 

Elaine Paul, CFO Hulu, se alătură Amazon

Paul a îndeplinit rolul de CFO al Hulu din 2013, după ce a venit de la Disney. Este prima mutare majoră dinspre Hulu spre alte servicii de streaming. Hulu se află în plină perioadă de tranziţie şi reprezentanţii săi au declarat că mai trebuie stabilite detalii privind extinderea internaţională a companiei. (sursă)

 


Yandex Taxi, deţinut în comun de Yandex şi Uber, va achiziţiona Vezyot, cea mai mare firmă de taxi din Rusia

Yandex urmează să preia tehnologia şi call center-ul companiei pentru 72 de milioane USD şi o participaţie de 3,6%. Vezyot are o cotă de 12,3% din piaţa de taximetrie din Rusia, în comparaţie cu 10,4% a Yandex Taxi, care însă este dominantă pe piaţa din Moscova, deţinând 56%. Mail.ru contestă achiziţia, invocând clauza care stipulează necesitatea acordului său scris pentru modificări în baza sa de active, Mail.ru deţinând o participaţie în Vezyot. (sursă)


Tiger Global ar putea vinde agregatorul de poliţe de asigurare online Policybazaar

Tencent şi SoftBank ar putea achiziţiona participaţia de 21% a Tiger Global în cadrul Policybazaar şi Paisabazaar. Tiger urmăreşte o evaluare de 1,5 miliarde USD pentru companie, ceea ce i-ar ridica valoarea participaţiei la 300 de milioane USD. Vânzarea se produce pe fondul unor reglementări ale guvernului indian pentru piaţa asigurărilor online. (sursă)


Paytm depăşeşte 8 milioane de utilizatori în Japonia

Paytm operează pe piaţa din Japonia prin joint venture-ul PayPay, o colaborare între Paytm, SoftBank şi Yahoo Japonia. CEO-ul Paytm se declară mulţumit de creştere, cifra de 8 milioane de utilizatori fiind atinsă în 6 luni. Paytm este o aplicaţie de plăţi mobile prin cod QR, o metodă nouă de plată în Japonia. Pe această piaţă, principalul competitor al PayPay este este Line. (sursă)


Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, critică Libra, criptomoneda lansată de Facebook

Mnuchin a avertizat în privinţa posibilităţii folosirii Libra şi infrastructurii din jurul acesteia de către terorişti şi alte tipuri de criminali pentru a spăla bani. Secretarul Trezoreriei a mai declarat că va trece mult timp până când instituţia condusă de el va accepta criptomoneda Facebook. Declaraţiile lui Mnuchin vin cu o zi înainte de audierea directorului crypto al Facebook în Congresul SUA. (sursă)


Acţionarii Alibaba aprobă partiţia acţiunilor de pe pieţele din SUA ale companiei

Compania a declarat că această mişcare îi va oferi multă flexibilitate privind obţinerea de capital şi emiterea de noi acţiuni. Aprobarea acţionarilor vine în contextul planurilor Alibaba de a se lista pe bursa din Hong Kong. Acţiunile Alibaba au încheiat ziua de luni cu o creştere de 2,6% pe bursa din New York, la un preţ de 173,5 USD per acţiune. (sursă)


AirAsia investeşte în EasyParcel, jucător pe piaţa de livrare din Asia de Sud-Est

AirAsia a investit 10,6 milioane USD prin intermediul Teleport, platforma sa logistică. Participaţia în cadrul EasyParcel, companie de livrare de colete pentru e-commerce din regiune, va ajuta compania să îşi scaleze livrările online. AirAsia va intra astfel mai puternic pe piaţa de logistică, firma dominând deja piaţa de transport aerian low-cost. Teleport livrează în peste 100 de oraşe. (sursă)


Mai mulţi angajaţi Amazon au intrat în grevă de Prime Day

În cadrul evenimentului anual de vânzări al Amazon, angajaţi de la depozite ale sale din statul Minnesota, Germania şi Marea Britanie au intrat în grevă, protestând în privinţa condiţiilor precare de muncă. Grevele angajaţilor Amazon au fost susţinute public de candidaţii la preşedinţia SUA Elizabeth Warren, Bernie Sanders şi Kamala Harris. Impactul asupra vânzărilor Amazon de Prime Day nu este încă evaluat. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.