Amazon vinde 175 de milioane de produse de Prime Day, Uber lansează aplicaţia de shopping Cargo, PayPal lansează Xoom în Europa, Netflix raportează o rată mai lentă de creştere

 

Didi urmăreşte obţinerea unei finanţări de 2 miliarde USD de la investitorii săi

Această mişcare face parte din trendul industriei de ride-sharing în cadrul căreia companii precum Uber şi Lyft caută să obţină finanţări de la investitori în condiţiile în care continuă să raporteze pierderi semnificative. Compania din Beijing urmăreşte obţinerea unei infuzii de fonduri la o evaluare similară cu cea din 2018, de aproximativ 62 de miliarde USD. (sursă)       


N26 atinge o evaluare de 4 miliarde USD

Compania a obţinut 170 de milioane USD în urma celei mai recente runde de finanţare, atingând o evaluare de 3,5 miliarde USD. Fondurile vor fi folosite pentru extinderea pe pieţe din afara Europei. Printre investitori se numără companii precum Tencent şi Allianz. Banca online are peste 2,5 milioane de clienţi şi urmăreşte extinderea pe alte pieţe din Europa, în SUA şi Brazilia. (sursă)


Uber lansează aplicaţia de shopping Cargo

Pasagerii Uber pot descărca aplicaţia şi achiziţiona articole precum accesorii de călătorie, bilete la film şi gadget-uri. În urma cumpărăturilor prin aplicaţia Cargo, userii vor primi 10% cash back în forma Uber Cash. Aplicaţia va funcţiona numai în timpul curselor cu Uber. După finalizarea unei comenzi, produsele vor fi expediate gratuit la o adresă selectată de client. (sursă)


EBay investeşte în PayTm Mall

Compania a achiziţionat o participaţie de 5,5% în cadrul PayTm. Investiţia vine în urma unui trimestru 3 în care EBay a depăşit estimările de creştere. Compania a obţinut 89 de milioane USD din publicitate. Veniturile brute au crescut cu 2%, la 2,69 miliarde USD. Acordul cu PayTm a fost efectuat în vederea intrării pe marketplace-ul acesteia.  (sursă)


Visa achiziţionează Payworks, companie germană de software pentru plăţi prin POS

Visa va alătura tehnologia cloud-based a Payworks pentru procesare de plăţi in-store platformei sale digitale de gestionare a plăţilor CyberSource pentru a crea o ofertă integrată de acceptare a plăţilor pentru comercianţi şi clienţi finali. Visa încheiase un parteneriat cu Payworks încă de acum 2 ani. (sursă)


Netflix raportează o încetinire a creşterii trimestriale

Compania de streaming a publicat raportul de încasări pe T2. Netflix a crescut cu 2,7 milioane de abonaţi, sub estimarea de 5 milioane. Acţiunile companiei au scăzut cu 12% după ce numărul de abonaţi din SUA a scăzut cu 130.000 în ultimele 3 luni. Netflix pune scăderea pe seama creşterii preţurilor serviciilor sale pe anumite pieţe şi pe interesul scăzut pentru noile sale producţii. (sursă)


Amazon a vândut 175 de milioane de produse de Prime Day 2019

Reprezentanţii companiei au declarat că au vândut de Prime Day mai mult decât de Black Friday şi Cyber Monday la un loc. Anul trecut, Prime Day a durat 36 de ore şi a dus la vânzarea a 100 de milioane de articole. Anul acesta, promoţia a durat 48 de ore iar membrii Amazon Prime au cumpărat 175 de milioane de produse. Popularitatea Prime Day se datorează discounturilor consistente la device-urile proprii ale Amazon, precum speakerele Echo sau Fire TV.  (sursă)


PayPal lansează serviciul său de transfer internaţional de bani Xoom în întreaga Europă

PayPal a achiziţionat Xoom în 2015. Serviciul permite utilizatorilor să trimită bani, să plătească facturi sau sa îşi încarce conturile de plată prin telefon, fiind prezent în peste 130 de pieţe internaţionale. Lansarea pan-europeană a Xoom va creşte cota PayPal pe piaţa globală de remitenţe, evaluată la 689 de miliarde USD. Xoom este disponibil prin aplicaţia PayPal sau ca serviciu de sine stătător. (sursă)


Preşedintele Donald Trump îşi exprimă îngrijorarea privind acordul de cloud computing cu Pentagonul

Contractul  pe zona de servicii de cloud computing valorează 10 miliarde USD şi pentru acesta concurează Microsoft şi AWS. Preşedintele american a declarat că ia în calcul anularea acordului. Este o schimbare de situaţie, Departamentul de Apărare al SUA declarând în urmă cu câteva săptămâni că este gata să ia o decizie finală. Trump a mai sugerat că acest contract ar putea fi împărţit între mai mulţi provideri, în ecuaţie intrând recent şi Oracle. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.