Raisin primeşte finanţare de la Goldman Sachs, Microsoft raportează rezultate record pe T4 şi încheie un acord de servicii cloud cu AT&T, G7 aprobă taxa Google, BMW şi Tencent deschid un centru de cloud computing în China

 

Raisin, marketplace european de investiţii şi economisire, primeşte finanţare de la Goldman Sachs

Goldman Sachs urmăreşte ca prin investiţia de 28 de milioane USD în cadrul Raisin să îşi consolideze poziţia pe piaţa de investiţii şi produse de economisire în Europa. Raisin urmăreşte şi lansarea în SUA pe această piaţă în valoare de 12,7 trilioane USD. Raisin colaborează cu Vanguard şi BNP Paribas şi a intermediat deschiderea de conturi de economii în valoare de 16 miliarde USD pentru 185000 de clienţi europeni. (sursă)


Microsoft raportează rezultate record pe trimestrul 4

Cifra de afaceri pe T4 a Microsoft a fost de 33,7 miliarde USD, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe întreg anul fiscal, volumul de vânzări al companiei s-a ridicat la 125,8 miliarde USD, ceea ce reprezintă o creştere anuală de 14%. Cele mai mari creşteri au fost pe segmentele de cloud (19%), Business Processes (14%),personal computing (4%). Segmentul de gaming a scăzut  cu 10%. (sursă)


AT&T şi Microsoft încheie un acord de servicii cloud computing în valoare de 2 miliarde USD

Microsoft va furniza servicii de cloud computing către AT&T, o mişcare semnificativă din moment ce compania telecom americană este şi client AWS pe acelaşi segment. Microsoft va furniza aplicaţiile sale de productivitate şi serviciile cloud Azure. Anumite voci din industrie afirmă că AT&T, aflat într-un proces de reducere a costurilor, ar putea renunţa la serviciile AWS, acordul cu Microsoft fiind mai avantajos. (sursă)


G7 aprobă taxarea giganţilor tech în ţările în care aceştia activează

Companii precum Amazon, Google, Facebook şi Apple vor fi impozitate pe profiturile obţinute în ţările în care operează, chiar dacă nu deţin o prezenţă fizică în acele teritorii. În cadrul întâlnirii G7 a fost aprobat şi un nivel minim al impozitării multinaţionalelor pe veniturile din digital. SUA a avansat proiectul GILTI (Global Intangible Low-Taxed Income), regim de taxare care va împiedica discriminarea companiilor americane în ce priveşte taxarea pe pieţe din afara SUA. (sursă)


BMW şi Tencent vor deschide un centru cloud computing în China

Centrul va folosi la dezvoltarea de maşini autonome pe cea mai mare piaţă auto din lume. Prin intermediul acestui centru, maşinile BMW vor fi dotate cu softuri capabile să proceseze date şi să permită capcităţi de condus semi-autonom şi ulterior total autonom. Tencent va furniza capabilităţile de cloud computing şi big data. Scopul: adaptarea vehiculelor la condiţiile rutiere specifice din China. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.