Acţiunile marilor companii tech stimulează creşterea pe bursele din SUA, SoftBank Asia primeşte 270 de milioane USD finanţare, Carrefour va oferi livrare în 30 de minute prin Glovo, e-commerce-ul din Irlanda va atinge 2,2 mld EUR în 2019

 

Acţiunile marilor companii tech stimulează creşterea pe bursa din SUA

Indicii bursieri importanţi din SUA au parte de creşteri semnificative, în special datorită performanţelor acţiunilor Microsoft, Apple, Amazon şi Facebook, acţiuni care au alcătuit 19% din totalul veniturilor S&P 500 de anul acesta. Deşi sectorul tech creşte, 7 din 11 segmente de business din cadrul S&P 500 rămân în scădere. (sursă)

 


SoftBank Ventures Asia obţine o finanţare de 270 de milioane USD

Unitatea din Seoul a SoftBank a obţinut finanţarea pentru a investi în start-up-uri aflate în stadii incipiente de dezvoltare, în special cele de pe pieţele asiatica. Noul fond de investiţii are drept obiectiv ca în următoarele 6 luni să atragă investitori importanţi, inclusiv de calibrul Serviciului Naţional de Pensii din Coreea de Sud. (sursă)

 


Tidal Commerce obţine o finanţare de 4 milioane USD

Compania americană de servicii pentru comercianţi şi de procesare de plăţi va utiliza capitalul obţinut pentru a continua dezvoltarea de software şi a se extinde în zona programelor de parteneriat pentru companii de standardizare, uniuni de credite şi bănci. Tidal Ecommerce furnizează softuri de plăţi cloud-based, inclusiv aplicaţii online care include funcţionalităţi anti-fraudă, lead management sau CRM. (sursă)


Carrefour va oferi clienţilor săi un serviciu de livrare în 30 de minute în urma unui parteneriat cu Glovo

Noul serviciu de livrare grocery va fi disponibil în Franţa, Spania, Italia şi Argentina. Parteneriatul dintre Carrefour şi Glovo a fost anunţat săptămâna trecută, urmând ca serviciul să aibă drepturi exclusive în Franţa. Clienţii vor putea primi comenzile extrem de rapid, şapte zile pe săptămână. Vor fi disponibile pentru comandă 2500 de produse pe platforma Glovo, iar comenzile vor putea fi ridicate din locaţii Carrefour Market, Carrefour City şi Carrefour Express. (sursă)


Raport IbisWorld: e-commerce-ul din Irlanda este estimat la 2,2 miliarde EUR pe anul 2019

Conform raportului, sectorul de online retail irlandez ar putea creşte cu până la 12,9% anul acesta. Creşterea se datorează diferenţierii produselor, creşterilor de pe pieţele mobile şi investiţiilor făcute de retaileri în cadrul platformelor lor online. Atingerea pragului de 2,2 miliarde EUR va însemna dublarea zonei e-commerce faţă de 2010, când aceasta a atins 1,05 miliarde EUR. Sectorul e-commerce ar putea atinge 3,8 miliarde EUR în 2024. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.